Διαχείριση αιγοπροβάτων κατά τις ανοιξιάτικες βοσκές – Ορθές πρακτικές

Tα περισσότερα κοπάδια αιγοπροβάτων στην Ελλάδα ανήκουν στο ημιεντατικό και στο ημιεκτατικό σύστημα εκτροφής. Δηλαδή, οι ανάγκες των ζώων καλύπτονται κυρίως με διατροφή μέσα στον στάβλο και ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσοστό αναγκών αντίστοιχα υποστηρίζεται και με τις βοσκές κυρίως της άνοιξης και του φθινοπώρου.
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη θύμησες :Όργωμα με άλογα

Όργωμα του χωραφιού στο χωριό μας τη Μπαμπίνη Ξηρομέρου με ζώα ,πριν τα γεωργικά μηχανήματα.( foto) Με τον τρόπο αυτό γινόταν η σπορά σιτηρών και η καλλιέργεια καπνού στα χωριά του Ξηρομέρου. Ένα καλό ζευγάρι κατά προτίμηση άλογα ήταν το βασικό εργαλείο του καλλιεργητή .
διαβαστε περισσοτερα

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΣΤΑΚΟΥ 2019 - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το τριήμερο της αποκριάς τελείωσε και μας άφησε μια υπέροχη γεύση, μια όμορφη ανάμνηση και μια γλυκειά προσμονή για του χρόνου! Η καρναβαλική επιτροπή, έκανε την προσπάθειά της με χρώμα, διάθεση και πολύ δουλειά και κατάφερε να πετύχει και φέτος το καλύτερο αποτέλεσμα για τον κόσμο του Αστακού και τους επισκέπτες του.
2ηΒΡΑΔΥΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ:Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε η βραδινή παρέλαση και η επιτυχία της ήταν μεγάλη. Ο κόσμος συνόδευσε τους καρναβαλιστές στην παραλία και έγινε φαγοπότι και γλέντι μέχρι αργά.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ:Η καθιερωμένη καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή της αποκριάς, πραγματοποιήθηκε με πολύ διάθεση, χορό και διασκέδαση. Άρματα, στολές, χρώματα, μικροί και μεγάλοι, ντόπιοι και επισκέπτες γέμισαν τους δρόμους της αγοράς και το κέφι ακολούθησε μέχρι την πλατεία όπου έγινε η παρουσίαση και η βράβευση του καλύτερου άρματος, της καλύτερης στολής και της καλύτερης παρουσίασης! Ακολούθησε διανομή γαλακτομπούρεκων, προσφορά της καρναβαλικής επιτροπής και των μελών του συλλ…
διαβαστε περισσοτερα

Η διοίκηση του ΗΡΑΚΛΗ Αστακού, ευχαριστεί τον κόσμο που στήριξε τον καθιερωμένο αποκριάτικο χορό (ΦΩΤΟ MAKE ART)

Η διοίκηση του ΗΡΑΚΛΗ Αστακού, ευχαριστεί τον κόσμο που στήριξε τον καθιερωμένο αποκριάτικο χορό που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 στο Κτήμα Ιόνιο με πολύ μεγάλη επιτυχία και απρόσμενη προσέλευση που άγγιξε τα 400 άτομα. Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ και του χρόνου με ΥΓΕΙΑ!!

Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα

Η Παράκτια Ζώνη του Δήμου Μεσολογγίου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Διασυνοριακού Έργου TRITON

«Καλές Πρακτικές Περιβαλλοντικής Μηχανικής για την άμβλυνση των επιπτώσεων της Παράκτιας Διάβρωσης σε Ελλάδα και Ιταλία» είναι το κεντρικό θέμα του ανοικτού εργαστηρίου του ευρωπαϊκού έργου TRITON, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, από τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) «Εύξεινη Πόλη»,στο Μουσείο Βάσσω Κατράκη στο Αιτωλικό.
διαβαστε περισσοτερα

Γιώργος Δ. Ζαρέντης:Ανοικτή Επιστολή Νο 2 ΚΑΛΕΣΜΑ για τον ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Φίλες και Φίλοι του Δήμου Ξηρομέρου Ευχαριστώ, κατ αρχάς, όλες και όλους που διέθεσαν χρόνο για να διαβάσουν ή να μελετήσουν την πρώτη ανοικτή επιστολή όπως επίσης και όσους σχολίασαν την κίνηση και το κείμενο. Ευχαριστώ όμως ξεχωριστά αυτές και αυτούς που ενστερνίστηκαν τις αγωνίες που διατυπώθηκαν και συμφωνούν με την πρωτοβουλία διαπιστώνοντας την αναγκαιότητα της ύπαρξης μιας άλλης επιλογής για το εκλογικό σώμα.
Χρέος θεωρώ, προς αποφυγή παρανοήσεων, την διευκρίνηση κάποιων απόψεων που διακινήθηκαν με την προηγούμενη Ανοικτή Επιστολή – Κάλεσμα μέσω του διαδικτύου καθώς και του εντύπου που μοιράστηκε, σε μικρή όμως κλίμακα. Και πάνω σ αυτά αναλυτικότερα:
διαβαστε περισσοτερα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟ & ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ(foto MAKE ART)

Φωτογραφίες από τον Αποκριάτικο χορό & κοπή πίτας του ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ  που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, στις 9:30 το βράδυ, στο κτήμα "ΙΟΝΙΟ" στον Αστακό.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχαριστίες του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών

Ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών 
αισθάνεται την μεγάλη υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλλαν στην πετυχημένη εκδρομή που διοργάνωσε  στον Αστακό για το τριήμερο της Αποκριάς
Ξεκινώντας ευχαριστούμε (για μια ακόμη φορά) όλους όσους μας τίμησαν με την συμμετοχή τους .
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................