Παιδική εκδήλωση Το ''ΑΓΑΠΩ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Δήμου Ακτίου Βόνιτσας . Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από το RADIOMAGIAFM για Καλή Σαρακοστή

διαβαστε περισσοτερα

“Έφυγε” ο θρύλος της δημοτικής μουσικής:Δημήτρης Ζάχος

Σίγησε το “αηδόνι“ της δημοτικής μας μουσικής παράδοσης, για παραπάνω από μισό αιώνα, ο Δημήτρης Ζάχος, στα 95 του χρόνιαΟ Δημήτρης Ζάχος διέγραψε μία τεράστια και λαμπρή πορεία στο χώρο του ελληνικού δημοτικού τραγουδιού και θεωρείται, απολύτως δίκαια, ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές του και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Περισσότεραεδώ
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση υποψηφίων συνδυασμού "Δυνατό Ξηρόμερο - Πρώτα ο Πολίτης"

Ο Επικεφαλής της Παράταξης «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ, Πρώτα ο Πολίτης»και Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, με αίσθημα σεβασμού και ευθύνης δίνει σήμερα 08/03/2019 στην Δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ του συνδυασμού μας, ανανεωμένο σε μεγάλο βαθμό, αποδεικνύοντας ότι η Δημοτική Αρχή συνεχίζει το έργο της έχοντας  όραμα για το μέλλον του τόπου.

Το ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ του Συνδυασμού μας αποτελείται από τους παρακάτω υποψηφίους:
διαβαστε περισσοτερα

8 Μάρτη: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

«Όποιος σκαμπάζει λίγο από ιστορία, ξέρει καλά πως οι μεγάλες κοινωνικές μεταβολές είναι αδύνατες χωρίς το γυναικείο προζύμι. Η κοινωνική πρόοδος μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια σύμφωνα με την κοινωνική θέση του ωραίου φύλου ...» (Μαρξ). Στις 8 Μαρτίου 1857 εργάτριες στην κλωστοϋφαντουργία και στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης κατέβηκαν σε απεργία με αιτήματα όπως: Δεκάωρη δουλειά, φωτεινές και υγιεινές αίθουσες εργασίας, μεροκάματα ίσα με των κλωστοϋφαντουργών και των ραφτών. Η διαδήλωση χτυπήθηκε από την αστυνομία και οι δρόμοι της Νέας Υόρκης βάφτηκαν από το αίμα των εργατριών.
διαβαστε περισσοτερα

Μέτρα κατά προτεραιότητα για να περιοριστεί η ασθένειας του Μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου στην Τριχωνίδα

Η ανάγκη για τη λήψη μέτρων με στόχο τον περιορισμό και την εξάλειψή τηςασθένειας του Μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου αναδείχθηκε στην ανοιχτή σύσκεψη – ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019.  Ιδιαίτερα επισημάνθηκε ότι το πρόβλημα χρειάζεται να αντιμετωπιστεί κατά προτεραιότητα στην περιοχή της Τριχωνίδας, στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ στη Ναύπακτο εκτιμάται ότι το παθογόνο εκριζώθηκε με επιτυχία χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων.
διαβαστε περισσοτερα

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΤΕ, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα, η εκδήλωση της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας για το κτηματολόγιο

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΤΕ, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρων του κόσμου η εκδήλωση της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας για το κτηματολόγιο, η δεύτερη κατά σειρά , η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί  στη Στοά του Βιβλίου την Τετάρτη 31.10.2018)
διαβαστε περισσοτερα

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας

Στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας το τριήμερο των Αποκρεών (Από 09 έως 11 Μαρτίου 2019) θα πραγματοποιηθούν 8 αποκριάτικες εκδηλώσεις, με αποκριάτικες παρελάσεις και πάρτυ για μικρούς και μεγάλους. Θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη συνταγή των τεσσάρων προηγούμενων χρόνων, ξεκινώντας τις αποκριάτικες εκδηλώσεις σε συνεργασία µε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήµου µας και την ενεργή συμμετοχή και αμέριστη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών. Αποδεικνύουµε στην πράξη ότι όλοι µαζί µπορούµε και θέλουμε να φέρουµε πιο κοντά τους Δηµότες µας µε κοινές δράσεις. Μια πλατιά και αυθόρμητη προσφορά, συμμετοχή από μαθητές , φορείς και συλλόγους το ενδυναμώνουν με αβίαστη και πληθωρική αγάπη, το πλουτίζουν με πρωτότυπες ιδέες και το βοηθούν ουσιαστικά με εθελοντική προσφορά εργασίας σε κάθε βήμα του, σε κάθε εκδήλωσή του. Η κεντρική και για το 2019 αποκριάτικη εκδήλωση είναι ο «Γληγοράκης Αχυρένιος΅ που φέτος μας έρχεται αρχικά ως «Κομιτατζής» και στην συνέχεια ως « βαπτιζόμενος Μπουχαλιώτης Ψαράς» . Σίγ…
διαβαστε περισσοτερα

«Γιάννη, γιατί έκοψες τον πεύκο; Γιατί; Γιατί;»(Η κατάρα του πεύκου του Ζαχαρία Παπαντωνίου)

Βλέποντας την εικόνα που μας έστειλε φίλος αναγνώστης ,μας ήρθαν στο νου η παρακάτω στοίχοι του Ζαχαρία Παπαντωνίου. (1918 , από το αναγνωστικό ''Τα ψηλά βουνά'')



διαβαστε περισσοτερα

Επανεξελέγη ο Αιτωλοακαρνάνας(Ναύπακτο) Θανάσης Παπαθανάσης στη θέση του Αντιπροέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Κατά την ανασυγκρότηση του Προεδρείου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ο Θανάσης Παπαθανάσης επανεξελέγη Αντιπρόεδρος του οργάνου.
διαβαστε περισσοτερα

Αύριο Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 ο αποκριάτικος χορός του ΗΡΑΚΛΗ ΑΣΤΑΚΟΥ στο κτήμα ΙΟΝΙΟ

διαβαστε περισσοτερα

ΞΗΡΟΜΕΡΟ Δύναμη Ελπίδας. Ανατροπή τώρα - Τιμούμε την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.Δελτίο τύπου.

Τιμούμε σήμερα την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, η οποία καθιερώθηκε η 8η Μάρτη, πριν από 109 χρόνια, μετά από πρόταση της αγωνίστριας του εργατικού κινήματος Κλάρας Τσέτκιν, όταν το 1857 οι γυναίκες στα ραφτάδικα του Σικάγο διεκδίκησαν δυναμικά τα δικαιώματα τους.
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη τοποίο στην ομίχλη

Έντονη Ανοιξιάτικη ομίχλη αυτή την ώρα στην Μπαμπίνη (φωτο Φ.Δ.Μπενέκος)
διαβαστε περισσοτερα

Σύλλογος Καραΐσκάκη:Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 ο Αποκριάτικος χορός στο κτήμα ΙΟΝΙΟ

διαβαστε περισσοτερα

Δελτίο τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας της Δημοτικής παράταξης ''Αναζωογόνηση Ξηρομέρου.''

Ξηρόμερο 8 Μαρ 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
8η Μαρτίου. Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα και στα ίσα δικαιώματα, πάνω στην εργασία, στην μόρφωση, στην οικογένεια και σε κάθε πτυχή της κοινωνικής-πολιτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας. Τιμούμε τη γυναίκα ως προσωπικότητα, ως πηγή ζωής, ως κέντρο της οικογένειας, ως θεμελιώδη παράγοντα της κοινωνίας, ως ισότιμο μέτοχο του δημόσιου και κοινωνικού βίου και ως πρότυπο ομορφιάς. Τιμούμε την μητέρα, την σύζυγο, την κόρη, τη αδελφή, την κάθε γυναίκα όπου και αν βρίσκεται, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ψυχολογική, συναισθηματική, σωματική ή και σεξουαλική βία, σε κάθε περιορισμό και υπονόμευση της προσωπικότητας της γυναίκας, των δικαιωμάτων και ελευθεριών της, αλλά και υπέρμαχοι του αμοιβαίου σεβασμού με κατανόηση, αγάπη, συνεργασία και επικοινωνία.                                                                        
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ…
διαβαστε περισσοτερα

''ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ'' του Άρη Μπιτσώρη

Γυναίκα μάνα, αδερφή γυναίκα ερωμένη αγία ή αμαρτωλή πολυτραγουδισμένη.
Ως Πηνελόπη σε τιμώ Μαρία και Υπατία, ως Κλεοπάτρα σε ποθώ Ελένη, Ασπασία.
Όποια και να ’σαι σ’ αγαπώ  γυνή, αιώνια μήτρα, τ’ αλάτι είσαι της ζωής του κόσμου αυτού η φύτρα.

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................