Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η χοροεσπερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομερου " Τα Κόροντα " τη Κυριακη 24/2/2019 στην οικογενειακή ταβέρνα " ο Καπετάνιος "(μέρος Β΄video)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η χοροεσπερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομερου " Τα Κόροντα " τη Κυριακη 24/2/2019 στην οικογενειακή ταβέρνα " ο Καπετάνιος " , Κειριαδών 160 και Χαμοστέρνας Κάτω Πετράλωνα.
Στην αρχή ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ταξιάρχης Σάββας καλωσόρισε τον κόσμο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του.
διαβαστε περισσοτερα

Παρουσιάστηκε το βιβλίο "Τα δώρα της Αφροδίτης" του Άρη Μπιτσώρη, την Παρασκευή 22/2/19 στις 19:30 στη Θεσ/νικη

Μέσα σε μια ιδιαίτερα ήρεμη και πολιτισμένη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/2/19 η παρουσίαση του βιβλίο"ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ" του Αρη Μπιτσώρη στο πολυχώρο  ΚΗΠΟΣ στη Θεσ/νικη
διαβαστε περισσοτερα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η χοροεσπερίδα, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου " Τα Κοροντα " σήμερα Κυριακή μεσημέρι 24 Φεβρουαρίου 2019 στη μουσική ταβέρνα ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ στα Πετράλωνα . (μέρος Α' φωτο)

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου, ο οποίος γέμισε το κέντρο. Η ζωντανή μουσική και τα όμορφα τραγούδια ανέβασαν το κέφι στα ύψη και όλοι χόρεψαν, διασκέδασαν και απόλαυσαν ένα όμορφο μεσημέρι.
διαβαστε περισσοτερα

Παναγιώτης Χολής:(ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ…ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ

Έκτακτη επιχορήγηση 400.000 ευρώ δόθηκε στο δήμο Ξηρομέρου από το υπουργείο Εσωτερικών για έκτακτες καταστροφές, που φυσικά δεν έγιναν στο βαθμό που να χρειάζονταν η έκτακτη επιχορήγηση. 

Τα χρήματα με απόφαση της δημοτικής αρχής ,θα διατεθούν για μικροεπισκευές καθημερινότητας που έτσι κι ’αλλιώς καλύπτονται από τον προϋπολογισμό και όχι για κάποιο αντιπλημμυρικό έργο ή για επισκευές κατεστραμμένων αγροτικών δρόμων ή διευθέτηση ρεμάτων ,χειμάρρων κλπ. που είναι και το λογικό αφού υποτίθεται ότι γι’ αυτό το λόγο δόθηκαν.
Τα 400.000 η δημοτική αρχή, θα τα μοιράσει με απ’ απευθείας αναθέσεις, προς ανεύρεση ψήφων και για να ενισχυθεί το προεκλογικό τάξιμο. Δεν έγινε διάλογος με τους προέδρους ,ούτε με τα μέλη της αντιπολίτευσης. 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΔΙΕΤΑΞΕ.

Όσα μνημόνια και να φάμε στο κεφάλι μυαλό δεν βάζουμε και οι διοικούντες το δήμο μας δεν καταλαβαίνουν από δημόσιο χρήμα την πάρτη τους κοιτάζουν, το βόλεμα ημετέρων και την αγορά ψήφων είχαν, έχουν και θα έχουν πάντα στο μυαλό τους.
Και ο τόπο…
διαβαστε περισσοτερα

Το παλιατζίδικο των αναμνήσεων: Ο γιούκος. (η γίκος )

Ο γιούκος (η γίκος )ήταν μια στήλη, όπου τοποθετούνταν με τάξη και σειρά, διπλωμένα οι φλοκάτες, τα παπλώματα, τα στρωσίδια, οι κουβέρτες, τα χοντρά ρούχα και πιο πάνω τα σεντόνια κλπ.
Ο γιούκος είχε ύψος ανάλογα με τον πλούτο και την οικονομική κατάσταση της κάθε οικογένειας και καλυπτόταν αριστοτεχνικά με ένα σεντόνι.
διαβαστε περισσοτερα

24η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1821 : Αρχή της Ελληνικής Επανάστασης…Του *Χριστόφορου Τριάντη/Φιλολόγου

Η χρονολογία της 24ης  Φεβρουαρίου 1821, για πολλούς  Έλληνες δεν καταδεικνύει κάτι -ιστορικά-  αξιοπρόσεκτο. Κάποιοι  (οι πιο ενημερωμένοι περί των ιστορικών γεγονότων) τη συνδυάζουν με την προετοιμασία της επανάστασης του1821, η οποία  ξεκίνησε «επίσημα»  την 25η  Μαρτίου. Όμως, υπάρχουν και λίγοι που υποστηρίζουν ότι η 24η  Φεβρουαρίου έπρεπε να γιορτάζεται, όχι βέβαια με την ίδια επισημότητα όπως αυτήν της 25ης Μαρτίου, αλλά τουλάχιστον με κάποια αναφορά στις σχολικές αίθουσες (και όχι μόνο). Η 24η Φεβρουάριου 1821, αποτελεί μια προλογική «εθνική» γιορτή, γιατί σηματοδοτεί την αρχή του ξεσηκωμού των σκλαβωμένων Ελλήνων.
διαβαστε περισσοτερα

Σπήλιος Λιβανός: Μονόδρομος για την ευημερία της Αιτωλοακαρνανίας, η δημιουργία τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος

Είναι γνωστό πως η σημερινή κυβέρνηση προχωρά μεθοδευμένα στην πλήρη απαξίωση και εξαθλίωση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας επεξεργαζόμενη  «συγχωνεύσεις» και «ανασχεδιασμούς ακαδημαϊκών τμημάτων» με μοναδικό κριτήριο το μηχανογραφικό δελτίο για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2019 να αποτελείται αποκλειστικά από πανεπιστημιακά τμήματα.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................