Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, από το Σάββατο 23-02-2019 μέχρι και τη Δευτέρα 25-02-2019, εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, θέτοντας σε κατάσταση ετοιμότητας τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων. Κακοκαιρία προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (23-2-2019) και από τα Βόρεια της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τους πολύ θυελλώδεις Βορειοανατολικούς ανέμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και στα παραθαλάσσια που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
διαβαστε περισσοτερα

Αντίθετος ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε μονάδα βιοαερίου στην ΤΚ Λεσινίου

Αντίθετος ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε μονάδα βιοαερίου στην ΤΚ Λεσινίου – Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Περιφερειακού Συμβουλίου Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του (f/b) ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος αναφέρει:
διαβαστε περισσοτερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ:ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Είμαστε προ τον πυλών ενός πιθανότατα ιστορικού χιονιά, τόσο ως προς τα υψόμετρα χιονοπτώσεων όσο ιδιαίτερα και ως προς την έκταση των φαινομένων. Δυστυχώς αλλά τα προγνωστικά μοντέλα παρουσιάζουν μέχρι και αυτή την ώρα τεράστιες διαφορές μεταξύ τους, κάτι το οποίο συμβαίνει σπάνια. Αυτό δυσκόλεψε τους Μετεωρολόγους να πάρουν σαφή θέση με αποτέλεσμα οι πολίτες να είναι προβληματισμένοι για την εξέλιξη της επερχόμενης κακοκαιρίας. Πριν 2 ημέρες φαινόταν κάτι συγκλονιστικό. Σήμερα τα στοιχεία, αν και αμφιταλαντεύονται, συγκλίνουν σε ένα σενάριο το οποίο θα είναι πιο ήπιο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Πιο ήπιο για την Αττική, όχι όμως για την υπόλοιπη κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Βέβαια ο υδράργυρος θα υποχωρήσει σχεδόν στις περισσότερες της ηπειρωτικής Ελλάδας κατά 8-10 και τοπικά ακόμη και 11-12 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Αυτός ήταν ο λόγος που κράτησα μια πιο μετριοπαθή στάση αφού έβαλα ένα μεγάλο ερωτηματικό σε ότι αφορά στην προσεχή ψυχρή εισβολή και επομέν…
διαβαστε περισσοτερα

Ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την 193 επέτειο της μάχης του Ντολμά στο Αιτωλικό

Ο Όμιλός μας ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ως ελάχιστο φόρο τιμής, συμμετέχει στη βραδυνή πομπή προς τιμήν των υπερασπιστών του Ντολμά, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου. (Οι φορεσιές θα δοθούν απόψε,μετά την πρόβα μας.
 Όσοι απουσιάζατε στις τελευταίες συναντήσεις μας αλλά επιθυμείτε να συμμετέχετε, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου).

Τασούλα Γεωργιάδου
διαβαστε περισσοτερα

Δ. Κουτσούμπας στο Αγρίνιο: Ο πρώτος αρχηγός κόμματος που επισκέπτεται τον Παναιτωλικό

Με αφορμή την επίσκεψή του στο Αγρίνιο ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ερασιτέχνη Παναιτωλικού και της ΠΑΕ Παναιτωλικός στα γραφεία του συλλόγου στο γήπεδο του Παναιτωλικού.Περισσότερα (εδώ)-εδώ
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Αναδρομή στο παρελθόν από ασχολίες κατοίκων (διασίδι)

Ασχολίες των κατοίκων της Μπαμπίνης Ξηρομέρου μιας άλλης εποχής .Προετοιμάζοντας το νήμα για τον αργαλειό (διασίδι) στη φωτογραφία απεικονίζονται οι αείμνηστες Σοφία Παλιούρα &Βασιλική Γρίνου.
διαβαστε περισσοτερα

ΞΗΡΟΜΕΡΟ,δύναμη ελπίδας,ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ .Θα πιάσουν τόπο τα 400 χιλιάρικα έκτακτη βοήθεια στο Δήμο Ξηρομέρου; Αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο και την παράταξη μας.

Αστακός 21.2.2019

Δελτίο τύπου.
Πληροφορηθήκαμε και εμείς ότι ο Δήμος Ξηρομέρου ενισχύεται οικονομικά από το Υπουργείο Εσωτερικών με 400 χιλιάδες ευρώ, για τις πρόσφατες πλημμύρες και καταστροφές που είχαμε σε πολλά σημεία της Δ.Ε. Αστακού στον Δήμο μας. Καταρχήν κάθε οικονομική ενίσχυση που λαμβάνει ο Δήμος μας, από εμάς, αφού θα καλύψει πραγματικές ανάγκες των πολιτών, είναι καλοδεχούμενη και γι αυτό δεν θα σχολιάσουμε την διαδικασία.
Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο και την παράταξη μας, είναι αυτά τα λεφτά να επενδυθούν στον Δήμο και να πιάσουν τόπο. 
διαβαστε περισσοτερα

Αύριο Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 η παρουσίαση του βιβλίου: "ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ"''του Άρη Μπιτσώρη στη Θεσ/νικη

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην παρουσίαση βιβλίου "Τα δώρα της Αφροδίτης" τουΆρη Μπιτσώρη, την Παρασκευή 22/2 στις 19:30.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Λένα Καλαϊτζή-Οφλίδη- Φιλόλογος, Συγγραφέας,  Χρήστος Μαρτίνης- ΔικηγόροςΣυγγραφέας, Ηλίας Κουτσούκος- πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Είσοδος ελεύθερη
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................