Συγχαρητήρια -ευχαριστήρια επιστολή του Θεόδωρου Χολή στον Άρη Μπιτσώρη

Με αφορμή, την πρόσφατη παρουσίαση στην Αθήνα, του βιβλίου του συμπατριώτη μας από τη Μπαμπίνη Άρη Μπιτσώρη, '' ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ '', ο Θεόδωρος Χολής (Κωνωπίνα)αναφέρει τα εξής :

διαβαστε περισσοτερα

Ικανοποίηση της Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Σταρακά για την πορεία Υλοποίησης του Τ.Ε.Β.Α. στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, 11 Φεβρουαρίου 2019 στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνας Σταρακά στο Μεσολόγγι. 
διαβαστε περισσοτερα
[ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΑ] Του Χριστόφορου Τριάντη

[ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΑ] Του Χριστόφορου Τριάντη

Ναι , για τον έρωτα πολλοί μιλάνε
και στεντόρεια ανακοινώνουν
από πληκτρολόγια και τοιχοκολλήσεις :
πως το μυστήριο ζουν με τρόπο θαυμαστό.
Τους δίνει κύρος (στα κοσμοδρόμια)
η ερωτική αναφορά.
Μπορούν να καρφώνουν ατάκες
σε κρανία κι οροφές,
άνευ καθυστερήσεων.
Μα , αυτόματα ψευδολογούν
και τον έρωτα
σέρνουν στα σφαγεία,
να τον λιανίζουν οι εκδοροσφαγείς
– άτεχνα , δίχως μόχθο.
Κι ύστερα όλο βιάση
το κουφάρι του να σκορπίζουν
στης πλήξης τα κλουβιά.


διαβαστε περισσοτερα

Δημιουργήθηκε το ''ΑΓΑΠΩ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' στο Δήμο Ακτίου/Βόνιτσας

Το ''ΑΓΑΠ ΑΛΛΗΈΓΓΥΗ'' Δήμου Ακτίου/Βόνιτσας δημιουργήθηκε για να στηρίζει τις άπορεs οικογένειεs με τρόφιμα/ρούχα/παπούτσια/παιχνίδια/σχολικά είδη αλλά και να ομορφύνει την καθημερινότητα των συνανθρώπων μαs που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσηs. Μια από τις αποστολέs αγάπηs είναι ότι μετέτρεψαν την αποθήκη μιας οικογένειαs σε χαρούμενο παιδικό δωμάτιο. Η υπεύθυνη του χώρου Αλληλεγγύηs είναι η Έλενα Σερεπίσου. Με έδρα του στην Πάλαιρο [Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων' Σπύροs Aχείμαστοs']
διαβαστε περισσοτερα
Συμμετοχή της Κοινωφελούς Επιχείρησης στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2019 στο Δήμο Ξηρομέρου

Συμμετοχή της Κοινωφελούς Επιχείρησης στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2019 στο Δήμο Ξηρομέρου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου δηλώνει αρωγός στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις 2019 που έχουν προγραμματιστεί στον Δήμο μας. Συγκεκριμένα, η Κοινωφελής Επιχείρηση σε συνεργασία με το Δήμο Ξηρομέρου και με τη συμμετοχή των 3 ΚΔΑΠ του Δήμου μας (Αστακού-Φυτειών-Κανδήλας) και με την στήριξη της οικογένειας του Απόστολου Ν. Πανταζή, θα διοργανώσει Αποκριάτικο (μασκε) Party, την Παρασκευή 8 Μαρτίου στο Νέο Κλειστό Γήπεδο Μπασκετ και ώρα 5:30 μ.μ. με πολλές δωρεάν δραστηριότητες για τα παιδιά και τους μεγάλους (ανιματερ, face painting, μουσικη με dj, φαγητό, χορό κ.α.) και με ελεύθερη είσοδο για όλους τους γονείς με τα παιδιά τους.
διαβαστε περισσοτερα

Ο Τάφος του «Μυκηναίου» Άρχοντα Πολεμιστή στην Αιτωλοακαρνανία

Τάφος «Μυκηναίου» Πολεμιστή στον Κουβαρά 
Αιτωλοακαρνανίας

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του ξίφους του ήρωα της  μυκηναϊκής εποχής, 3.500 χρόνια μετά!
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η ανακάλυψη ενός εξαιρετικά πλούσιου κιβωτιόσχημου τάφου στον Κουβαρά Αιτωλοακαρνανίας καταδεικνύει τις «διεθνείς» σχέσεις της Ακαρνανίας κατά την Υπομυκηναϊκή/Πρώιμη Πρωτογεωμετρική περίοδο. Ο οπλισμός του νεκρού, και ειδικά ένα ξίφος Naue II «τύπου Allerona»  με χρυσή συρμάτινη διακόσμηση στη λαβή, και (ακόμη) ένα μυκηναϊκού τύπου ξίφος με ελεφαντοστέινη επένδυση λαβής, ζεύγος χάλκινων κνημίδων, ένα διμεταλλικό μαχαίρι με επένδυση της λαβής από ελεφαντοστό, καθώς επίσης μια χρυσή κύλικα και ένας χάλκινος τριποδικός λέβητας, μαρτυρούν την υψηλή κοινωνική του θέση.
Περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Πρόσκληση για δηλώσεις συμμετοχής στο Αστακιώτικο Καρναβάλι 2019

διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΙΚΟΣ:Οι επόμενες Δημοτικές Εκλογές για εμάς θα είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας σε όλο της το μεγαλείο .!!!!

Για εμένα με τους Υποψήφιους Δημάρχους , όχι μόνο δεν θα υπάρχει η παραμικρή προσωπική αντιπαλότητα ,αλλά ούτε καν πολιτική αντιπαλότητα , την οποία κάποιοι θεωρούν θεμιτή στα πλαίσια της Δημοκρατίας .
Για μένα απλά είναι συνυποψήφιοί μου , των οποίων σέβομαι την προσωπικότητα και προπαντός τις οικογένειές τους και ο Προεκλογικός Αγώνας θα είναι απλά ένας αγώνας ευγενούς άμιλλας και τίποτα πάρα πάνω .!!!!
Τα ρήματα κερδίζω ή χάνω για μένα μέχρι τις εκλογές είναι ανύπαρκτα.!!!
Υπάρχει μόνο το ρήμα εκλέγομαι Δήμαρχος ή δεν εκλέγομαι.!!!!
Και είτε εκλεγώ ή δεν εκλεγώ , δεν έχω να κερδίσω ή να χάσω τίποτα .!!!
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση της προέδρου του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.Στέλλας Προδρομίτη

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που στήριξε, στηρίζει και είναι πρόθυμος να στηρίξει την προσπάθειά μας για την ανάδειξη του χωριού μας.  Ένας Σύλλογος είναι κατ' ουσίαν μία ομάδα ατόμων με δημιουργικότητα, όρεξη για προσφορά και εθελοντισμόΌλοι μπορούμε να συνδράμομε με κάθε τρόπο και ελπίζουμε να είστε όλοι δίπλα μας.  Άλλωστε μόνο το εμείς μπορεί να καταφέρει τα πάντα.
Για το Δ.Σ. του συλλόγου μας Η πρόεδρος Στέλλα Προδρομίτη
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................