Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου ''ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ'' Εταίρες, ερωμένες, παλλακίδες στα επιγράμματα της Παλατινής Ανθολογίας του Άρη Μπιτσώρη(φωτο-βίντεο)

Στη  κατάμεστη αίθουσα Λόγου και Τέχνης στη Στοά του Βιβλίου σήμερα Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019ηΑιτωλική Πολιτιστική Εταιρία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.) και οι εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣπαρουσίασαν το νέο βιβλίο του συγχωριανού μας Άρη Μπιτσώρη  ''ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ''Εταίρες, ερωμένες, παλλακίδεςστα επιγράμματα της Παλατινής Ανθολογίας.


Ο Άρης Μπιτσώρης ''ξαναζωντανεύει'' ποιήματα αρχαίων ποιητών που εξυμνούν τον έρωτα. Σε γλαφυρή έμμετρη ομοιοκατάληκτη απόδοση στη σημερινή νεοελληνική γλώσσα μας παραδίδει στίχους που ο αναγνώστης έχει την αίσθηση ότι ακούει ένα τραγούδι σημερινό και διαπιστώνει ότι όσες χιλιάδες χρόνια και αν περάσουν ο Έρωτας παραμένει ένας αδιόρθωτος έφηβος τοξότης που σημαδεύει τις καρδιές και πυρπολεί τα κορμιά μας.
Μέσα από τα επιγράμματα, που αναφέρονται ονομαστικά σε ερωτικές συντρόφους, σε παλλακίδες και κυρίως σε επώνυμες εταίρες παρελαύνουν νέες, γριές, πόρνες, παρθένες, άπιστες, ψηλομύτες, πονηριές, μοχθηρίες, εκδικήσεις, εκρηκτικότητα, υπαινιγμοί,…
διαβαστε περισσοτερα

Κυριακη 10 Φεβρουάριου 2019 ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Αμφιλοχιωτών...ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Αμφιλοχιωτών σας προσκαλεί την Κυριακή 10 Φεβρουάριου 2019 & ώρα 13:00 στον ετήσιο χορό του  στον  ''Εξαρχειώτη''   Σολωμού 12  Εξάρχεια  Αθήνα!

Σας περιμένουμε 

διαβαστε περισσοτερα
Η Αμαλία Βούλγαρη δυναμική παρουσία στο πλευρό του Νεκτάριου Φαρμάκη

Η Αμαλία Βούλγαρη δυναμική παρουσία στο πλευρό του Νεκτάριου Φαρμάκη

Ένα ψηφοδέλτιο δυνατό και ανανεωμένο θα παρουσιάσει ο συνδυασμός του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη. Πρόσωπα άφθαρτα από τις τοπικές κοινωνίες θα συμμετάσχουν στην Αιτωλοακαρνανία και ένα από αυτά είναι η Αμαλία Βούλγαρη, Βιοχημικός του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.
διαβαστε περισσοτερα

Περιφέρεια: ενισχύεται η οδική ασφάλεια στο εθνικό δίκτυο Αιτωλοακαρνανίας

- Συντήρηση – αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της Εθνικής Οδού 42 Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Λευκάδα και των οδικών τμημάτων Βόνιτσα – Άκτιο και Άγιος Νικολάος – Άκτιο: Εγκαθίσταται ο ανάδοχος, ώστε στο τέλος Φεβρουαρίου να ξεκινήσουν καθαρισμοί ερεισμάτων – αγωγών – τάφρων, όπως επίσης εργασίες πρασίνου. Στα μέσα Μαρτίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι ασφαλτικές εργασίες με τις αντίστοιχες διαγραμμίσεις.
- Συντήρηση – αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της Εθνικής Οδού 38 Αγρίνιο – Καρπενήσι και Αγρίνιο Θέρμο: Έργο προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία. Οι εργασίες, που προβλέπεται να εκτελεστούν, αποσκοπούν στην αποκατάσταση φθορών – βλαβών της Ε.Ο. για την επαναφορά της στην αρχική της κατάσταση, στην άρση της επικινδυνότητας σε τμήματα της, στην παρακολούθηση και καταγραφή των προβλημάτων του οδικού άξονα ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθώς και στην κάλυψη άκρως επειγουσών αναγκών, λόγω καιρικών συνθηκών, ώστε να εξασφαλισθεί η οδική ασφάλεια…
διαβαστε περισσοτερα

Σάββατο 9-2-19 Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Χαλκιοπουλιτών

Το Σάββατο 9-2-19 ώρα 10μ.μο Σύλλογος Χαλκιοπουλιτών πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό του στο κέντρο ΛΑΜΨΗ 18ο χλμ Λεωφ. Πάρνηθας Αχαρνές.

Οργανώστε τους συγγενείς, την παρέα σας, τους φίλους σας και ελάτε στο πιο παραδοσιακό μουσικό σχήμα της Αθήνας, για να γλεντήσουμε όλοι μαζί, να ανταμωθούμε, να δώσουμε δυναμικό παρόν και να ενισχύσουμε το σύλλογό μας.

Τιμή πρόσκλησης 20€.

Τηλεφωνήστε μας για κρατήσεις 6977911144.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................