Μπαμπίνη (Λούτσες) foto

Οι πολλές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών είχαν σαν αποτέλεσμα να γεμίσουν οι λούτσες νερό(φωτο από τις λούτσες στη βελίτσα και στο κάμπο -βαρκά του χωριού μας) το οποίο το χρησιμοποιούσαν ''κάποτε'' για το πότισμα του καπνού καθώς η καπνο-καλλιέργεια ήταν η κύρια ασχολία στο χωριό μας και στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου. 

διαβαστε περισσοτερα

ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ...Του Άρη Μπιτσώρη

ΑΝΤΑΜΩΜΑ
Πράγματι η κρίση, χωριανοί μας έμπηξε μαχαίρια δεν πρέπει, όμως, να ράψουμε ρούχο μας τη μιζέρια.
Αλλοίμονο αν μας κλείσουνε μέσα σ’ ένα καβούκι, μόνοι δε ζούνε οι άνθρωποι αλλά μονάχα οι κούκοι.
διαβαστε περισσοτερα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΑΝ.ΣΥ......Πρόσκληση Ζωής

Πατησίων 5 Ομόνοια-Αθήνα ΤΚ 10432  τηλ. 6977429865 www.aitoloakarnania.com.gr/Mail: info@aitoloakarnania.com.gr


Πρόσκληση Ζωής ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΠΑΝ.ΣΥ, στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΠΑΝ.ΣΥ Πατησίων 5  Ομόνοια στην Αθήνα, στον 4οόροφο, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 από τις 09:30 έως τις 13:30.
διαβαστε περισσοτερα

*Θανάσης Παπαθανάσης:«Μόνο με ισχυρούς Δήμους θα πετύχουμε την Ανάπτυξη για τον τόπο μας. Αντισυνταγματική η απόφαση του Αν. Υπουργού Οικονομικών για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ»

Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ για την ακύρωση της απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, με την οποία ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, σε εφαρμογή του νόμου 4270/2014, όπως αυτός
τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.
διαβαστε περισσοτερα

Συγκρότηση επιτροπών ελέγχου και καταγραφής ζημιών σε υποδομές, στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο στο Δήμο Ξηρομέρου

Σας γνωστοποιούμε την απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτ/νιας κ. Σταρακά όσο αφορά την Συγκρότηση επιτροπών ελέγχου και καταγραφής ζημιών σε υποδομές, στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο στο Δήμο Ξηρομέρου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο οποίος επλήγη από έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες Βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, ανεμοστρόβιλους) στις 23 Ιανουαρίου 2019. ΩΗΔ37Λ6-Ξ50.pdf390 kB
διαβαστε περισσοτερα

Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Αγρίνιο, παρουσιάζουμε το νέο βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα Θοδωρή Δεύτου: "Το πέρασμα αντίκρυ".

Ένα συγκλονιστικό µυθιστόρηµα που βασίζεται σε µαρτυρίες και πραγµατικά γεγονότα για την προσπάθεια πέντε νέων Βορειοηπειρωτών που προσπαθούν να διαφύγουν στην Ελλάδα την εποχή του σκληρού καθεστώτος Χότζα, αλλά έρχονται αντιµέτωποι µε τις αλβανικές περιπόλους και το ηλεκτροφόρο συρµατόπλεγµα κατά µήκος της συνοριογραµµής. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
διαβαστε περισσοτερα

*ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ "ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ Ή ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΙ "

O Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης λεπτ. της Σχολής των Αθηνών του Ραφαήλ.
Στο μυθιστόρημα «Ο φύλακας στη σίκαλη» , όταν κάποιος μαθητής διατύπωνε μια γνώμη έξω από τα καθιερωμένα της διδασκαλίας, ο καθηγητής τον επανέφερε στην τάξη, λέγοντάς του «παρέκβαση». Όποια άποψη «ξέφευγε» από το πλαίσιο της «υγιούς» διδασκαλίας , θεωρούνταν αυτόματα εξοβελιστέα και αντικανονική. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, όσον αφορά τα παραγόμενα έργα και τις απόψεις του διανοούμενου, δεν πρέπει να αντιβαίνουν το επίπεδο της «κανονικότητας και της ομαλότητας».
διαβαστε περισσοτερα

ΕΤΗΣΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ | ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Στις 16 Φεβρουαρίου 2019, ο Σύλλογος Κωνωπινωτών Ξηρομέρου διοργανώνει την ετήσια χοροσπερίδα όπου θα λάβει μέρος Γενική Συνέλευση και η κοπή της Βασιλόπιτας. Στο κέντρο ΛΑΜΨΗ-Λεωφ. Πάρνηθος 279, Αχαρνές. 21:00| Προσέλευση – Εργασίες Γενικής Συνέλευσης.  22:00 | Κοπή της πίτας και στη συνέχεια η ετήσια χοροεσπερίδα μας. Τιμή Πρόσκλησης: 20€ *Η τιμή περιλαμβάνει πλήρες φαγητό, αναψυκτικά και κρασί άνευ περιορισμού. Τηλέφωνα επικοινωνίας: Κώστας Τσαμποδήμος: 6948126518 Γεώργιος Γεροχρήστος: 6934739784 Σοφία Ιωσηφίδου: 6907389826
konopinanews
διαβαστε περισσοτερα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν χθες γονείς και παιδιά την ημερίδα που διοργάνωσε το ΚΔΑΠ Αστακού, υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου, με Κεντρικό ομιλιτή τον κ. Γιώργο Μαρίνο.

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ μας μαζί με τους γονείς τους παρακολούθησαν μια πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: Αυτοάμυνα-Αυτοπροστασία-Κίνδυνοι που απειλούν τα παιδιά και τρόποι αντιμετώπισής τους.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................