Μετά την καταιγίδα πάντα βγαίνει το ουράνιο τόξο

Όσο δυνατή κι αν είναι η καταιγίδα στη ζωή, πάντα βγαίνει το ουράνιο τόξο μετά.
Η φωτογραφία είναι  από τις Φυτείες Ξηρομέρου μετά την πρωινή δυνατή βροχή. 
Ευχαριστούμε τον Ηρακλή Τσακαλογιάννη.
διαβαστε περισσοτερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ -ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΔΑΠ ΑΣΤΑΚΟΥ την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου

Το ΚΔΑΠ Αστακού την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 6.00 μ.μ. θα έχει ημερίδα στο χώρο του ΚΔΑΠ με θέμα :
Αυτοπροστασία-αυτοάμυνα για παιδιά-κίνδυνοι που τα απειλούν και τρόποι αντιμετώπισης τους.  Περιμένουμε όλους τους γονείς με τα παιδιά τους!  Η ενημέρωση και η πρόληψη είναι ότι πιο σημαντικό! Σας περιμένουμε όλους ! Μην λείψει κανείς!  Είναι δωρεάν... Ομιλητής ο κ. Γιώργος Μαρίνος

διαβαστε περισσοτερα
Επιχορήγηση του Δήμου Ξηρομέρου από το Υπουργείο Εσωτερικών ποσού 1.209.677,42€ στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Ι του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Επιχορήγηση του Δήμου Ξηρομέρου από το Υπουργείο Εσωτερικών ποσού 1.209.677,42€ στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Ι του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γίνεται γνωστό στους πολίτες του Δήμου και ιδιαίτερα της πόλης του Αστακού, ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου Ξηρομέρου και με την υπ' αριθ. 6162/29-01-19 (ΑΔΑ Ω9Θ9465ΧΘ7-1Χ4) Απόφασή του, ενέκρινε πίστωση 1.209.677,42€ για το έργο «Κατασκευή νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από πηγές Λάμπρα μέχρι αντλιοστάσιο Δ.Κ. Αστακού (Τμήμα από Χ.Θ.: Ο+000 πηγές Λάμπρα έως Χ.Θ.: 3+880 αύλακας αρδευτικού)»στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Ι του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».
Με την κατασκευή του έργου αυτού αντικαθίσταται πλήρως ο παλαιός αγωγός του αμιάντου 9 χλμ περίπου με αγωγό πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας HPDE.
Το παραπάνω έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, και θα παραδοθεί στους πολίτες του Αστακού το συντομότερο δυνατό.
Άλλη μια δέσμευση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής γίνεται πραγματικότητα.
Από το Δήμο Ξηρομέρου
Ακολουθεί η σχετική Υπουργική Απ…
διαβαστε περισσοτερα

Σε διαρκή ετοιμότητα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών από τις έντονες βροχοπτώσεις – Επαναλαμβανόμενα τα προβλήματα λόγου του μεγάλου όγκου βροχής

Έκτακτη σύσκεψηγια την αντιμετώπιση των αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειώνπου προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενατων τελευταίων ημερών συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σήμερα Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019. Σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας γίνονται επεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ ενημερώθηκε από την Τροχαία για τις καταπτώσεις που σημειώθηκαν στην Περιμετρική Ναυπάκτου, όπου έγινε προειδοποιητική σήμανση επικινδυνότητας. Τα συνεργεία της ΠΔΕ επενέβησαν άμεσα και σήμερα συνεχίζεται η απομάκρυνση των βράχων.
διαβαστε περισσοτερα

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.... ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση του Δ/Σ Ξηρομέρου του περασμένου Σαββάτου 26 Γενάρη, ο Δημήτρης Κομπλίτσηςδημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου, έθεσε ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, ψήφισμα συμπαράστασης και συλλυπητηρίων  στην οικογένεια και στους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργαζόμενου,που πνίγηκε το βράδυ της Πέμπτης 10 Γενάρη 2019 σε ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα του «ΝΗΡΕΑ» στο νησί Πεταλάς, κοντά στον Αστακό.
διαβαστε περισσοτερα

Καλημέρα από ΜΠΑΜΠΊΝΗ

Με βροχές ξημέρωσε σήμερα στη Μπαμπίνη καί με υγρασία σε υψηλά επίπεδα.


διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................