Συνάντηση Γαλούνη-Μπόνη με στέλεχος της εθνικής τράπεζας(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Σήμερα Τρίτη 29/1/2019 ο Δήμαρχος Ξηρομέρου  Ερωτόκριτος Γαλούνης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών Χρήστος Μπόνης συναντήθηκαν στο γραφείο του  Βοηθού Γενικού Διευθυντή Δικτύων της Εθνικής Τράπεζας κ. Δ. Παυλινέρη. Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα των δυο προαναφερομένων  για το ζήτημα της απομάκρυνσης(κλεισίματος) του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό.  Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Διοίκησης και  διήρκησε  περίπου μια ώρα  .
διαβαστε περισσοτερα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Ξηρομέρου

Σε απάντηση του αιτήματος που υπέβαλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κηρύχθηκεσε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίαςγια τους επόμενους τρεις μήνεςο Δήμος Ξηρομέρουτης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, που επλήγη  από έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, ανεμοστρόβιλους) που εκδηλώθηκαν στις 23 Ιανουαρίου 2019. Την απόφαση, υπέγραψε σήμερα Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής ΠροστασίαςΙωάννης Ταφύλλης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών, που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
διαβαστε περισσοτερα

Υπεγράφη η σύμβαση για τη «Συντήρηση – Αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία – Βόνιτσα- Λευκάδα και των Οδικών Τμημάτων Βόνιτσα – Άκτιο και Άγιος Νικόλαος – Άκτιο»

Ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάσταση εργολάβου στο έργο «Συντήρηση – Αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία – Βόνιτσα- Λευκάδα και των Οδικών Τμημάτων Βόνιτσα – Άκτιο και Άγιος Νικόλαος – Άκτιο», προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ .στη νέα αυτοδιοικητική παράταξη ΞΗΡΟΜΕΡΟ - Δύναμη Ελπίδας - Ανατροπή τώρα .Γιάννης Τριαναταφυλλάκης υποψήφιος Δήμαρχος.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πολιτειακή μορφή ταυτισμένη με την ελληνική παράδοση που δίνει περιεχόμενο στη δημοκρατία και την πόλη. Ορίζει την έννοια του πολίτη και τον τρόπο του κοινωνείν.  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανοίγει δρόμους κοινωνίας, ανάπτυξης πολιτισμού και οικονομίας υπερβαίνοντας το δίπολο κράτος - ελεύθερη αγορά. Στον τόπο μας, στον Δήμο μας, μετά  και την εμπειρία διοίκησης όλα τα  τελευταία χρόνια, προκύπτει επιτακτικά η  ανάγκη μιας άλλης αυτοδιοικητικής λογικής . Μιας λογικής αυτονομίας, ανεξαρτησίας, άμεσης δημοκρατίας κόντρα στις αντιλήψεις περί Δημάρχων κοτζαμπάσηδων και  πολιτών - πελατών. Μιας αντίληψης αυτοοργάνωσης της κοινωνίας.
διαβαστε περισσοτερα

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 σας προσκαλούμε στο χορό της χρονιάς ...στο Χορό της Κατούνας

Σας προσκαλούμε στον χορό των απανταχού Κατουνιωτών και φίλων, που θα πραγματοποιηθεί  στο κέντρο "Ιερά οδός"   Ιερά οδός 18-20 το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, για μια αξέχαστη βραδιά με τους Βασίλη Καρρά, Χρήστο Μενιδιάτη, Χρήστο Χολίδη, Ειρήνη Παπαδοπούλου & Bo  Ώρα προσέλευσης 22:30  Λίγες  προσκλήσεις έμειναν αρκεί να μεριμνήσετε νωρίς στο κέντρο δεν θα υπάρχουν. Τα τραπέζια κλείνονται ανάλογα τα άτομα και το πλάνο του κέντρου και είναι στην μεγάλη κεντρική σάλα και όχι πατάρι. Δηλώστε την συμμετοχή σας το συντομότερο αποκτώντας την πρόσκληση σας. 
Τιμή πρόσκλησης 25 €η οποία περιλαμβάνει: α) ανά 6 άτομα μια φιάλη ουίσκι απλό η άλλο αλκοολούχο ποτό με ξηρούς καρπούς εμφιαλωμένο νερό και αναψυκτικά ή β) ανά 3 άτομα ένα μπουκάλι κρασί.
Το δεύτερο μπουκάλι 120€ στα 6 άτομα και 60€ το κρασί στα 3 άτομα.
Δηλώστε την συμμετοχή σας, αποκτώντας την πρόσκληση σας το συντομότερο.
Προσκλήσεις την βραδιά του χορού δεν θα υπάρχουν. Όσοι έχετε προσκλήσεις δίνεται το όνομά σας στο κέντρο…
διαβαστε περισσοτερα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών για την αποτροπή της απόφασης του κλεισίματος της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Του ΣυλλόγουΑπανταχού Αστακιωτών


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της  (Δευτέρας 28/1/2019) στην αίθουσα Λόγου Τέχνης της Στοάς Βιβλίου η εκδήλωση του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών( Σ.Α.Α). με θέμα  την αποτροπή της απόφασης  του κλεισίματος της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό. Μετά την σύντομη ενημέρωση από τον πρόεδρο του Συλλόγου Χρήστο Μπόνη τον λόγο έλαβαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης ο πρόεδρος της ΠΑΝ ΣΥ Παναγιώτης Χολής, ο πρ Υπουργός  Δημήτρης Στρατούλης, ο πρ., Βουλευτής Αιτωλ/νιας Ανδρεας Μακρυπίδης  καθώς και οι Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης , Βασίλης Μουρκούσης, Πάνος Σόμπολος.  (εκπροσωπόντας φορείς, συλλόγους  και την Τοπική Αυτοδιοίκηση)  Εν συνεχεία τον λόγο έλαβαν  και πολλοί από τους παρευρισκόμενους. 
Πλην των ανωτέρω παρευρέθηκε για λίγη ώρα και ο Βουλευτής ΣΎΡΙΖΑ Αιτωλ/νιας και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος ο οποίος όμως αποχώρησε  διότι είχε προγραμματισμένη εκδήλωση, η Γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών Αστακού Παρθενία Ταπρατζή , η  εκπρ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................