Κυριακή μεσημέρι 27 Ιανουαρίου 2017 ο ετήσιος χορός & κοπή πίτας του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου

διαβαστε περισσοτερα

''Τράπεζα και... Τραπεζάκια!!!'' Του Αποστόλη Κομπλίτση

Αυτές τις μέρες (28-1-2019) ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών, θέλει να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας όπως ''λέει'', επειδή κλείνει οριστικά το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας του Αστακού.  Στην συγκέντρωση καλούνται  να παρευρεθούν Σύλλογοι της περιοχής – ιδιώτες- (διάφοροι φορείς ) – εν ενεργεία πολιτικοί αλλά και πρώην.
διαβαστε περισσοτερα

Ο Απόστολος Κατσιφάρας στη κοπή πίτας της Δν/ση Υγείας και Κοινωνικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Απόστολος Κατσιφάρας:  Χρέος και ευθύνη μας η στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας «Με σεβασμό στον άνθρωπο, με συναίσθηση του χρέους και της ευθύνης μας, νοιαζόμαστε για τον πολίτηκαι υλοποιούμε ένα σχέδιο δράσης πρωτοποριακό για τα δεδομένα της χώρας. Σε εποχή κρίσης, με νοικοκύρεμα και αδαμάντινη διαχείριση, διαμορφώνουμε και στηρίζουμε δομές που έχει ανάγκη η κοινωνία και ιδιαίτερα οι ευάλωτοι συμπολίτες μας».
διαβαστε περισσοτερα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ-ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ(ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ-ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΙΤ/ΝΩΝ (εδώ) ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
διαβαστε περισσοτερα

Τις ακριβότερες ζωοτροφές στην ΕΕ πληρώνουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι

Τη φθίνουσα πορεία της συνεχίζει η κτηνοτροφία, οδεύοντας ολοταχώς προς ένα δραματικό και μη αναστρέψιμο αποτέλεσμα. Την περίοδο 2012 – 2017, η μείωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων όλων των παραγωγικών ζώων συνεχίστηκε με ταχείς ρυθμούς, σε συνέχεια της υφιστάμενης κατάστασης εδώ και πάνω από μία δεκαετία.  Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η μείωση των εκμεταλλεύσεων στα βοοειδή έφτασε το 9,4%, στα αιγοπρόβατα το 3,7% και στους χοίρους το 6,5%, ενώ και στο ζωικό κεφάλαιο η εικόνα είναι παρόμοια. Σε ορισμένα κτηνοτροφικά προϊόντα, όπως το αιγοπρόβειο κρέας, η Ελλάδα έχει καταστεί ουραγός της Ευρώπης στην τιμή, ενώ σε άλλα, όπως το μοσχαρίσιο κρέας και το γάλα, επικρατεί το μεγάλο παράδοξο: Οι τιμές είναι υψηλότερες του ευρωπαϊκού μέσου όρου, όμως οι εκμεταλλεύσεις δέχονται τεράστιες πιέσεις και τα κέρδη των παραγωγών συρρικνώνονται. Γιατί συμβαίνει αυτό; Κινούμενη άμμος η αγορά ζωοτροφώνΑνατρέχοντας στα στοιχεία των εθνικών λογαριασμών το 2017, η αξία της εγχώριας ζωικής παραγωγής ανήλθε, σύμφων…
διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από αύριο Τετάρτη23-01-2019μέχρι και την Παρασκευή 25-01-2019και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει επιδείνωση του καιρούαπό τα Δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, και τους θυελλώδεις νότιους άνεμους που η ένταση τους θα φτάνει τα 8 μποφόρ. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
διαβαστε περισσοτερα

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Καλεί σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση την Εικοστή έκτη (26η) του Μηνός Ιανουαρίου του έτους 2019 ημέρα της εβδομάδας Σάββατο και ώρα 11.30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 σε συνδυασμό με το άρθρο 69 του Ν. 3852/2010, για λήψη Απόφασης στα κάτωθι θέματα:
διαβαστε περισσοτερα

Δικαιολογητικά για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά

Ο Δήμος Ξηρομέρου δέχεται αιτήσεις επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά, όπου έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 31/09/2018.
διαβαστε περισσοτερα

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον Μοίραρχο Τόντο Σπυρίδωνα

Στη κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποίησαν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αιτ/νίας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, η Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, και ο Σύλλογος Πολιτικού Προσωπικού ΕΛ.ΑΣ και Π.Σ Νοτιοδυτικής Ελλάδας. 

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας τίμησε με αναμνηστική πλακέτα Τίμησε επίσης τον Μοίραρχο Τόντο Σπυρίδωνα που ήταν το πρώτο θύμα του βομβαρδισμού από τα Γερμανικά στρατεύματα στην προσπάθειά του να σώσει τον άμαχο πληθυσμό του Αγρινίου την 16/04/1941.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................