Οι πρώτες ενέργειες του Συλλόγου Αστακιωτών για την παραμονή του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας στον Αστακό

Σήμερα είχαμε μια πρώτη συνάντηση με τον Τάκη Στρατούλη(π. Υπουργό) που ενήργησε αποφασιστικά και άμεσα τηλεφωνώντας σε διάφορους πολιτικούς παράγοντες και με τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κωνσταντόπουλο που μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει ερώτηση στην βουλή Επίσης είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με την μεσολάβηση του Τάκη Στρατούλη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Βαρεμένο που ενημερώθηκε διεξοδικά για το πρόβλημα. Τις αμέσως επόμενες ήμερες θα επικοινωνήσουμε και με άλλους βουλευτές καθώς και με στελέχη της Εθνικής.
Χρήστος Μπόνης 
Πρόεδρος του Συλλόγου Αστακιωτών Αθήνας
διαβαστε περισσοτερα

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου

διαβαστε περισσοτερα

(Εργαστήρι παραδοσιακών Φορεσιών Νικ.πλακίδας.) Οι Φορεσιές μου θα Ξανά χορέψουν 4 η φορά στο θέατρο ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ

Οι Φορεσιές μου θα Ξανά χορέψουν 4 η φορά στο θέατρο ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ
Τα χορευτικά που ενδιαφέρονται,  να χορέψουν ντυμένα με της φορεσιές μου να δηλώσουν συμμετοχή σύντομα  ......Ημερομηνία Σάββατο στα μέσα Ιουνίου 2019
Πληροφορίες Νίκος Πλακίδας
τηλ 6944 597 806


Εργαστήρι παραδοσιακών Φορεσιών Νικ.πλακίδας(εδώ)

FOTO από παλαιότερες εκδηλώσεις 
διαβαστε περισσοτερα

Η κωνωπίνα γιορτάζει τον Άγιο Ευθύμιο

Κωνωπίνα Αιτωλοακαρνανιας
διαβαστε περισσοτερα

Μια πραγματική ιστορία σχετικά με την δράση της Αγρινιώτισσας ηρωΐδας της Αντίστασης Μαρία Δημάδη

Γράφει η  Κατερίνα Σχισμένου.
Θέλοντας να προσθέσουμε μια στιγμή μνήμης- μια αιωνιότητα και από τα δικά μας τα μέρη, την Ήπειρο και συγκεκριμένα την Άρτα, συναντήσαμε τον Βίκτωρ Ελιέζερ, δημοσιογράφο όπου ο πατέρας του Ισαάκ Ελιέζερ γεννήθηκε στην Άρτα για να μας παρουσιάσει την ιστορία του. Κύριε Ελιέζερ τι συνδέει την οιοκογένειά σας με την Άρτα; Γεννημένος στη Κέρκυρα το 1894, ο Βίκτωρ Ιωσήφ Ελιέζερ, με μητέρα Ιταλίδα, μορφωμένος και πολύγλωσσος, περιζήτητος γαμπρός τότε, στην αρχή του 20ου αιώνα, φθάνει στην Άρτα, γνωρίζεται και παντρεύεται τη Χανούλα, γεννημένη ακριβώς την ίδια χρονιά, κόρη της Ραχήλ και του Ισαάκ Σούση, ενός εμπόρου πολυταξιδεμένου, που βρέθηκε και στην πόλη Τιβεριάς, της τότε Παλαιστίνης που ήταν υπό Βρετανική κυριαρχία. Ήταν τόσος ο ενθουσιασμός του, που απέκτησε το προσωνύμιο «Ντεβαριάς». Το 1915, ο Βίκτωρ και η Χανούλα αποκτούν το πρώτο τους παιδί, τον Λάζαρο.

Για 6 χρόνια ο Βίκτωρ Ελιέζερ υπηρετεί στον Ελληνικό στρατό και μετέχει στην εκστρατεία στη Μικρά Ασία.Τ…
διαβαστε περισσοτερα

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Καλεί σε Κατεπείγουσα Συνεδρίαση στις έντεκα (11η) του μήνα Ιανουαρίου του έτους 2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Λιμενικού Ταμείου (Δημοτικό Κατάστημα), σύμφωνα με το άρθρο 159 του Ν. 3463/2006 σε συνάρτηση με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη Απόφασης στο κάτωθι θέμα: 1. Έγκριση Τοποθέτησης και Χρήσης δύο πλωτών εξεδρών στο Λιμάνι του Αστακού.
2. Έγκριση Τοποθέτησης και Χρήσης μίας πλωτής εξέδρας στην ανατολική είσοδο στο Λιμάνι του Αστακού. Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω της άμεσης ανάγκης έγκρισης εκτέλεσης των ανωτέρω έργων.
διαβαστε περισσοτερα

Έτοιμη την ανοιξη η νέα πτέρυγα στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου – Επίσκεψη Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα

Για την εξέλιξη των εργασιών στο ΣελίβειοΓηροκομείο Μεσολογγίουενημερώθηκε σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής ΕλλάδαςΑπόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε εκεί, δείχνοντας το προσωπικό του ενδιαφέρον, αλλά και το γεγονός ότι οι κοινωνικές δομές αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................