ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Τα Θεοφάνεια ή Φώτα ή Επιφάνεια γιορτάζουμε την βάπτιση του  Ιησού Χριστού από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο ή Βαπτιστή. Στην Ελλάδα ο αγιασμός γίνεται για πρώτη φορά την παραμονή των Θεοφανίων και λέγεται «Μικρός Αγιασμός» ή «Πρωτάγιαση» ή «Φώτιση».

διαβαστε περισσοτερα

Γενναίο πριμ της Κοινότητας για έξοδο των προβατοτρόφων απ' το επάγγελμα

Με μια ενίσχυση σαν κι αυτή που έλαβαν πριν από λίγα χρόνια οι καπνοκαλλιεργητές, εξετάζει η Ε.Ε. για την «αναίμακτη» αποχώρηση των αιγοπροβατοτρόφων από το επάγγελμα. Όπως περιγράφει σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ η Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως από Παρασκευή στα περίπτερα, οι Βρυξέλλες εξετάζουν ενδελεχώς την κατάρτιση ενός προγράμματος που θα δώσει την ευκαιρία στους παραδοσιακούς κτηνοτρόφους να «κλείσουν» την επιχείρηση, εισπράττοντας σε αντιστάθμισμα και για κάποιο διάστημα μια αξιόλογη αποζημίωση.
Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη αναμνήσεις... φωτο (σε ασπρο -μαυρο)

Ευχαριστούμε τον φίλο & συνεργάτη Χρήστο Κυριαζή για το υπέροχο γεμάτο αναμνήσεις φωτογραφικό υλικό.
διαβαστε περισσοτερα

Παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση του Αντιδημάρχου κ. Πάνου Γκόλια.

Από ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS
Με σχετική του επιστολή στις 2 Ιανουαρίου, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου κ. Κώστα Κυριάκο, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αλυζίας κ. Πάνος Γκόλιας παραιτήθηκε από την θέση του Αντιδημάρχου και δήλωσε ότι αποχωρεί από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας του Δημάρχου κ. Γαλούνη και από εδώ και στο εξής θα είναι ανεξάρτητος.
διαβαστε περισσοτερα

Χιονόπτωση στα βλυζιανά τώρα.... με το φακό του Κώστα Μίχα

Φωτογραφίες από το μπαλκόνι του Ξηρομέρου τα βλυζιανά ...τώρα  ... άρχισε πάλι να ρίχνει χιόνι...
διαβαστε περισσοτερα

Ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με επισημότητα και λαμπρότητα γιορτάζονται τα Άγια Θεοφάνεια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στην Αιτωλοακαρνανία, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακάθα βρεθεί στο Αγρίνιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτραςστη Βόνιτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνηςστο Μεσολόγγι, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας Γιώργος Τσόγκαςστην Αμφιλοχία, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Απόστολος Ευθυμίουστο Αιτωλικό, Αναστασία Κωνσταντοπούλου
διαβαστε περισσοτερα

Εικόνες από το Μαναστηράκι Ξηρομέρου ...τώρα

Εικόνες από το Μαναστηράκι Ξηρομέρου ...τώρα.... με το φακό του Αριστείδη Τόλη
διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από την Παρασκευή 04-01-2019μέχρι και το Σάββατο 05-01-2019και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει την συνέχιση της κακοκαιρίας που πλήττει  την χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσειςκαι τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Πιο αναλυτικά:
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................