Αντώνης Κυρίτσης: Ο Αυθεντικός ερμηνευτής της δημοτικής παράδοσης

Ο Αντώνης Κυρίτσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον χωριό Κοσκινάς του νομού Καρδίτσας, όπου μαζί με τα δύο του αδέρφια Κώστα και Νίκο αποτελούσαν τα μέλη μιας αγροτικής οικογένειας. Ο πατέρας του Θωμάς ήταν δάσκαλος και ψάλτης και από εκείνον πήρε τα πρώτα ακούσματα βυζαντινής μουσικής.
διαβαστε περισσοτερα

Οι Δήμαρχοι Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης και Ακτίου- Βονίτσας Γιώργος Αποστολάκης στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Οι Δήμαρχοι Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης και Ακτίου- Βονίτσας Γιώργος Αποστολάκης στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ  που διεξάγεται στην Αθήνα.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ_ΖΗΜΙΕΣ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ

διαβαστε περισσοτερα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο 10ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Με δικό της περίπτερο συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, στο 10ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από τις 7 έως τις  9 Δεκεμβρίου 2018. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα, καθώς η συμμετοχή ξεπερνά τους 150.000 επισκέπτες τα τελευταία εννέα χρόνια.
διαβαστε περισσοτερα

Παπαδάτου Ξηρομέρου:Πανηγυρικός Εσπερινός και περιφορά - λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Eικόνος της Αγίας Βαρβάρας

Τηρώντας την παράδοση, προσήλθαμε κι εφέτος με ευλάβεια στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παπαδάτου Ξηρομέρου, όπου τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και περιφορά - λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Eικόνος της Αγίας Βαρβάρας, προς το ομώνυμο ιερό ξωκκλήσι ανάμεσα στα χωριά μας Παπαδάτου και Φυτείες.

διαβαστε περισσοτερα

Αγρίνιο ένα εκπληκτικό βίντεο του Ανδρέα Κουτσοθανάση

Ο Δήμος Αγρινίου είναι δήμος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων της Αιτωλίας: Αγγελοκάστρου, Αγρινίου, Αρακύνθου, Θεστιέων, Μακρυνείας, Νεάπολης, Παναιτωλικού, Παραβόλας, Παρακαμπυλίων και Στράτου.
διαβαστε περισσοτερα

Πρόσκληση για Τακτική Γενική Συνέλευση & Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου ''ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ''

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου  Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου ''Τα Κόροντα'' σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στις εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, που θα γίνει στις 16/12/2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΑΝ.ΣΥ. (Πατησίων 5, 4ος όροφος), όπου θα συζητηθούν και θα παρθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
διαβαστε περισσοτερα

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 η εκλογές του Συλλόγου Απανταχού Μαχαιριωτών (υποψήφιος ο Αντώνης Πουλής)

Μετά από δέκα τρία χρόνια αδράνειας ο Σύλλογος Απανταχού Μαχαιριωτών ενεργοποιήθηκε ξανά και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 ψηφίζουν για το νέο Συμβούλιο του Συλλόγου.

Αντώνης Πουλής θα είναι υποψήφιος για το νέο Δ/Σ του Συλλόγου. 



διαβαστε περισσοτερα

Ποίηση «O τόπος» Του Χριστόφορου Τριάντη *

Ο ΤΟΠΟΣ
Αυτός ο τόπος είναι η πατρίδα μας. Πάνω απ’ τις πετρωμένες θάλασσες το σκοτάδι γίνεται φως. Και τα δάκρυα είναι αόρατα. Ο χρόνος λυγίζει τα δέντρα κι αρχαίους μύθους απλώνει στη λύπη, για να μοιάζει με σύννεφο.
*Χριστόφορος Τριάντης:
διαβαστε περισσοτερα

Πραγματικό στολίδι το γήπεδο στο Άγιο Κων.νο Αγρινίου (φωτο)

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 2 Δεκεμβρίου το πρώτο παιχνίδι της ομάδας  της Α.Ε.Κ.Αγίου Κων/νου με την ομάδα του Αστέρα Αγρίνου (ο-ο το σκορ)στο ανακαινισμένο γήπεδο, ένα πραγματικό στολίδι για τον Άγιο Κων/νο Αγρινίου 
διαβαστε περισσοτερα

Γλυκοχαράζει στη Μπαμπίνη (όμορφες πρωινές εικόνες)

 Γλυκοχαράζει στη Μπαμπίνη δείτε όμορφες εικόνες 

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................