Στάμος Ζούλας, εκ Ξηρομέρου, του Παντελή Μπουκάλα

Απαγόρευση - ξεπαγόρευση, κάθε Μεγαλοβδομάδα τον Στάμο τον έπιανε το ξηρομερίτικό του. Ξυπνούσε μέσα του ο Αστακός. Για να ’ναι σίγουρος ότι θα εξοπλιστεί έγκαιρα και επαρκώς, άφηνε το γραφείο του, στη Σωκράτους ήταν τότε η εφημερίδα, και αναζητούσε στα μαγαζάκια της Ομόνοιας τα πασχαλινά βεγγαλικά του. Με τα χρόνια είχε στήσει το δίκτυό του, είχε τους σταθερούς προμηθευτές, αλλά πάντα ήθελε και κάτι νέο. Οχι μονάχα «γουρούνες». Το πάθος του το καταλάβαινα. Και μερικώς το συμμεριζόμουν· προμηθευόμουν κι εγώ πυροτεχνήματα, νόμιμα και παράνομα, αλλά για να τα πετάνε άλλοι.

περισσότεραεδώkathimerini.gr

διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή την Δευτέρα 26/11/2018

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στις είκοσι έξι (26η) του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.00 σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της έδρας του Δήμου μας, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα ημερησίας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010:
διαβαστε περισσοτερα

Τάμα στον Άγιο ή «Ψήφους απ’ τον Άγιο»; Γράφει ο Κομπλίτσης Αποστόλης

Η αμαρτωλή ιστορία του δρόμου που έχει προορισμό το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Μπαμπίνης, βαδίζει προς το τέλος!!! Η ιστορία κρατάει χρόνια απ’ το 2011, με κάποιο κονδύλι της τάξης των 200.000 ευρώ!, που είχε βγει για τους πυρόπληκτους δήμους (για την καμένη Μπαμπίνη). Τα λεφτά αυτά, από τότε έως και σήμερα, παραπαίουν δώθε-κείθε και συνεχώς, όπως φαίνεται «πηδάνε» από κωδικό σε κωδικό!!! Μέχρι τώρα.
διαβαστε περισσοτερα

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ

(Βράβευση Αθλήτριας Μαριάννας Τσιλίκη στο άθλημα kick Boxing)
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
διαβαστε περισσοτερα

Μάζεμα της ελιάς στη ΜΠΑΜΠΙΝΗ

Ευλογημένο δέντρο η ελιά. Ο αγρότης τα παλιότερα χρόνια έχει ιδιαίτερο δεσμό με την ελιά. Αλλά κι αυτή πάντα τον αντάμειβε. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το λάδι υπήρξε σε δύσκολες εποχές «ο υγρός χρυσός »όπως το λέγανε .

διαβαστε περισσοτερα

ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας: Αναρτήθηκαν οι δικαιούχοι βιολογικής κτηνοτροφίας 2016, ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές βιολογικών 2012-2016

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ότι ολοκληρώθηκε στις 20/11/2018 η διαδικασία ανάρτησης καταστάσεων πληρωμής για το έτος εφαρμογής 2016 της δράσης 1.2 Βιολογική Κτηνοτροφία.
διαβαστε περισσοτερα

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ Η κυβέρνηση επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι του ξεκληρίσματος των αγροτών (VIDEO)

Να χρυσώσει το χάπι του ξεκληρίσματος των αγροτών προσπαθεί η κυβέρνηση με τις μειώσεις-ψίχουλα στις ασφαλιστικές εισφορές, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................