ΕΛΓΑ: Ως τις 6/12 οι αιτήσεις για ενισχύσεις σε πληγέντες παραγωγούς

Ξεκινούν από τον ΕΛΓΑ τα Προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2017»  Την υλοποίηση του προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων Ετήσιο 2017: «Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες (ανεμοστρόβιλους, κατολίσθηση, πλημμύρες) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, διακυμάνσεις θερμοκρασίας, ξηρασία, παγετός, υπερβολικές βροχοπτώσεις, υψηλές θερμοκρασίες, χαλάζι, χιονοπτώσεις) κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2017», ξεκινά ο ΕΛΓΑ, κατόπιν σχετικής ανάθεσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι ενδιαφερόμενοι πληγέντες παραγωγοί καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στους Δήμους που ανήκουν οι ζημιωθείσες γεωργικές εκμεταλλεύσεις, μέσω των εξουσιοδοτημένων ανταποκριτών του ΕΛ.Γ.Α, τις σχετικές αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης από Τετάρτη 7-11-2018 έως και Πέμπτη 6-12-2018. Στο πρόγραμμα εντάσσονται ως επιλέξιμες ενίσχυσης: εδώ

διαβαστε περισσοτερα

Έφυγε από τη ζωή η Κωνσταντίνα (Κωσταντούλα) Παναγιώτη Μπενέκου(Φυτείες)

Έφυγε από τη ζωή η Κωνσταντίνα (Κωσταντούλα) Παναγιώτη Μπενέκου (Φυτείες) η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Τετάρτη  7 Νοεμβρίου  στο παρεκκλησιο της κοιμησεως της Θεοτόκου στις 3.μ.μ

Καλό ταξίδι Κωσταντούλα 

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της
διαβαστε περισσοτερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Φιλικός αγώνας παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Α.Ε.Κ.ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ -ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΑΤΡΑΣ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 05 Νοεμβρίου  2018 στο γήπεδο Ακαδημίας ποδοσφαίρου Ζαχαράκη  ο φιλικός αγώνας παλαιμάχων ποδοσφαιριστώνΑ.Ε.Κ.ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΑΤΡΑΣ. Αν και το σκορ δεν έχει καμία σημασία για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η παλαίμαχοι Αγίου Κων/νου πήραν τη φιλική νίκη με σκορ 4-3

διαβαστε περισσοτερα

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΜΑΛΕΒΗΣ του Άρη Μπιτσώρη

Με ιδιαίτερο χιούμορ ...Ο μπάρμπα Γιάννης Χρυσικός στην ημερήσια εκδρομή του Συλλόγους, μας αφηγείται παλιές ιστορίες.
Βλέποντας ο ΆρηςΜπιτσώρης(με χιούμορ και αυτός)σχετικό video με τις απαγγελίες του Μπάρμπα Γιάννη μας έστειλε το παρακάτω ποίημα.

διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝ.ΣΥ: ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ -ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2019

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ -ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2019

DIVANI CARAVEL. ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΩΡΑ 5,30μμ.

Τιμητικές διακρίσεις -βραβεύσεις,χορευτικά,προβολές ... 
Σημειώστε το από τώρα στο ημερολόγιο σας ώστε να είστε και εσείς στην υπέροχη Αιτωλοακαρνανική βραδιά. 


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ,ΠΑΝ.ΣΥ σε συνεργασία με τις πέντε ομοσπονδίες των αντίστοιχων επαρχιών του Νομού μας.
διαβαστε περισσοτερα

Συμβάσεις για νέα οδικά έργα στην Π.Ε Αιτ/νιας

Δύο νέα οδικά έργα πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, μετά από αντίστοιχες συμβάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.  «Συντήρηση επαρχιακών οδικών τμημάτων, πρώην επαρχίας Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Βάλτου»,  μεάμεση αποκατάσταση βλαβών των οδοστρωμάτων και συντήρηση ασφαλτοταπήτων, εκτέλεση χωματουργικών-τεχνικών εργασιών και οδοστρωσίας, αντιμετώπιση ελλείψεων  της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, αποκατάσταση των κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων και λοιπού εξοπλισμού ασφαλείας της οδού, αποκατάσταση βλαβών των αποχετευτικών συστημάτων της οδού (φρεάτια, τάφροι όμβριων, αγωγοί, κλπ) και καθαρισμό τους εφόσον διαπιστωθεί απόφραξη αυτών, καθαρισμό των πρανών, ερεισμάτων, ρείθρων κ.α.
διαβαστε περισσοτερα

Σωματείο Ελληνικών Χορών & Λαογραφικών Ερευνών " Ελληνική Παράδοση "‎Πρώτη Γιορτή Ελληνικής Παράδοσης

Σωματείο Ελληνικών Χορών & Λαογραφικών Ερευνών " Ελληνική Παράδοση "‎Πρώτη Γιορτή Ελληνικής Παράδοσης
διαβαστε περισσοτερα

Η φονική πλημμύρα του 1961 στην Αθήνα

Μία από τις πιο τραγικές και καταστροφικές στιγμές της έζησε η Αθήνα τη νύχτα της 5ης προς την 6η Νοεμβρίου του 1961. Μια άγρια και παρατεταμένη νεροποντή, που ξέσπασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, που στοίχισαν τη ζωή σε 43 ανθρώπους, ενώ οι καταστροφές ήταν ανυπολόγιστες.

διαβαστε περισσοτερα

Τα ψάρια του Αμβρακικού έχουν μεγαλύτερη διατροφική αξία

Μοναδικά βιολογικά χαρακτηριστικά στα αλιεύματα του Αμβρακικού Κόλπου, σύμφωνα με έρευνα του τμήματος Γεωπονίας Άρτας.

διαβαστε περισσοτερα

Δράσεις του Συλλόγου Αστακιωτών (τοποθέτηση πέτρινα παγκάκια στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου)

Άλλη μια επιτυχής παρέμβαση του συλλόγου μας. Ήταν ο πρώτος στόχος μας , ήταν η πρώτη παρέμβαση στο χωριό μας ήταν η πρώτη πρωτοβουλία μας. Να κατασκευάσουμε τρία παγκάκια στον προαύλιο χώρο του Ναού μας , στον Άγιο Νικόλαο Ίσως η μοναδική εκκλησιά πανελλαδικά που δεν είχε ένα παγκάκι όπου κάποιοι θα έδιωχναν το βάρος της κούρασης.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................