ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ:Συνάντηση πολιτιστικών φορέων για την δημιουργία ταινίας με την ζωή και δράση του Κατσαντώνη

Σύσκεψη Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων – Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας - Δήμου Αγράφων και Αμφικτιονίας Ακαρνάνων με παρουσία του Προέδρου της Φίλιππα Ντόβα.



διαβαστε περισσοτερα

Το σπάνιο δάσος του Φράξου στο Λεσίνι.(video Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Το δάσος του Φράξου βρίσκεται κοντά στο Λεσίνι, δυτικά του Δέλτα του ποταμού Αχελώου και ανήκει στο Εθνικό Πάρκο Μεσολογγίου - Αιτωλικού. Σπάνιο στο είδος του, το δάσος του Φράξου ανακηρύχθηκε το 1985 διατηρητέο «Μνημείο της Φύσης».
διαβαστε περισσοτερα

Έφυγε από τη ζωή η Θεοδοσία (Σία)Κυριαζή

Έφυγε από τη ζωή η συγχωριανή μας Θεοδοσία (Σία) Κυριαζή ετών 94. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Τρίτη 16 Οκτωβρίουστο κοιμητήριο Αγίου Δημητρίου .(Μπραχάμι) & Ώρα 4:00 μ.μ
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της

διαβαστε περισσοτερα

«Ο τσάρκος»Γράφει ο Χρήστος Τούμπουρος*

«Όποιο πρόβατο βγαίνει από το μαντρί, το τρώει ο λύκος»

Τσάρκος είναι ο ιδιαίτερος χώρος μέσα στο μαντρί περιφραγμένος με κάγκελα, όπου τοποθετούν τα κατσικάκια για να αποκόψουν από το θήλασμα ή για να τα προφυλάξουν από το ποδοπάτημα των μεγάλων γιδιών. «Όποιο πρόβατο βγαίνει από το μαντρί, το τρώει ο λύκος». Ο τσάρκος δηλαδή είναι μέρος του μαντριού, του περιφραγμένου αυτού χώρου όπου φυλάσσουν τα ζώα, ιδίως τα αιγοπρόβατα κατά τη διάρκεια της νύχτας. 
διαβαστε περισσοτερα

Υπό διωγμόν το τσίπουρο ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ "ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΚΑΖΑΝΙΩΝ" ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Σύσκεψη για τον συντονισμό των αρχών εν όψει της έναρξης της νέας αποστακτικής περιόδου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης, η υφυπουργός Οικονομικών, 
Κατερίνα Παπανάτσιου και ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο υπουργείων.
Συζητήθηκαν αρχικά τρόποι υπέρβασης των εφετινών προβλημάτων, που σχετίζονται με την παραγωγή χύμα τσίπουρου από ιδιώτες αποσταγματοποιούς και αμπελουργούς. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στη διαδικασία που θα ακολουθήσουν αυτοί, οι «διήμεροι» παραγωγοί για τις εφετινές άδειες απόσταξης. Σύμφωνα με την απόφαση η περίοδος απόσταξης είναι από 16 Οκτωβρίου έως 26 Δεκεμβρίου Βασικό πρόβλημα παραμένει η είσπραξη των φόρων που αναλογούν, ενώ θέμα στρατηγικής της χώρας είναι ο περιορισμός κατά το δυνατόν των εισαγωγών χύμα αποσταγμάτων από γειτονικές χώρες. 
Οι κυριότερες από αυτές…
διαβαστε περισσοτερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ι. Ν ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΦΥΤΕΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Προς ενημέρωση των απανταχού Φυτειωτών, σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η ανακαίνιση του ιστορικού Ιερού Ναού του χωριού μας, με καθαίρεση των παλαιών επιχρισμάτων λόγω παλαιότητας και φθοράς και αντικατάστασή τους με νέα. Για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες ανακαινίσεως, όλες οι ακολουθίες θα τελούνται πλέον στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας, δίπλα από το παλαιό δημαρχείο. Όσοι από τους πιστούς θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά στον Ιερό Ναό, μπορούν να το κάνουν στους κάτωθι λογαριασμούς:
ALPHA BANK 220-002101-081327 IBAN GR25 0140 2200 2200 0210 1081 327
Τηλ. 6978593094, 2646300709



διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................