Μπαμπίνη θύμησες: 'Yδρευση του χωριού

Είναι γνωστό ότι το χωριό μας έπασχε από έλλειψη νερού όχι μόνο άρδευσης άλλα κυρίως ύδρευσης.

Οι βασικές ανάγκες καλύπτονταν με τη μεταφορά νερού από τα κατά τόπους πηγάδια με τα γνωστά μεταφορικά μέσα(άλογα,γαϊδούρια η μουλάρια),(υπήρχαν και ένα-δυό κάρα)
Το πρώτο δίκτυο ύδρευσης κατασκευάσθηκε τη δεκαετία του 50 (φωτο).
Και το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο Μπαμπίνης με απόφασή τίμησε τον  Γεώργιο Παπαδημητρίου για την πολύτιμη βοήθειά του στο μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας στο χωριό μας και γενικά στην περιοχή του Ξηρομέρου

ΑΠΟΦΑΣΗ  ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

The Voice: Τραγούδησε παραδοσιακό ελληνικό δημοτικό τραγούδι και έριξε το στούντιο

Συγκλόνισε κοινό και κριτές χτες ο Έλληνας από την Λιβαδειά ,που κόντρα στο στυλ του show «The Voice Gr» επέλεξε να τραγουδήσει ένα παραδοσιακό Ελληνικό δημοτικό Τραγούδι και κατάφερε να ρίξει συθέμελα το Στούντιο και τους Έλληνες απανταχού της Γης!  Δεν άντεξε και δάκρυσε η Έλενα Παπαρίζου (Παιδί Μεταναστών με βαθιά ριζωμένες στο είναι της… τις Ελληνικές Ρίζες ),που γύρισε πρώτη από τις Κριτές και αντίκρισε τον Έλληνα Λεβέντη, που με το τραγούδι του έδειξε ότι το DNA του Έλληνα δεν αλλάζει. Για την Ιστορία να αναφέρουμε ότι η συγκίνηση ήταν διάχυτη και στους άλλους Κριτές του show που γύρισαν από την Ερμηνεία του νεαρού τραγουδιστή. Δείτε το βίντεο


διαβαστε περισσοτερα

Διαγωνισμός Καινοτομίας στην Αγροδιατροφής- AGROINNOECO

Η ανάδειξη καινοτόμων ιδεών για τον Αγροδιατροφικό τομέααποτελούν το αντικείμενο διαγωνισμού του έργου AGROINNOECO, που παρουσιάστηκε από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης.
διαβαστε περισσοτερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) 3ο ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ».

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18:00 -21:00 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Αεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο Ρ/Σ 9,84 Πειραιώς 100, Γκάζι, θα πραγματοποιήσει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), το "3ο ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ».  Μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση αφιερωμένη στους απανταχού Ξηρομερίτες, αφιερωμένη στη Μάννα Ξηρομερίτισσα. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση με το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Να είμαστε όλοι εκεί!!!!!!!!!!!!!

ΦΩΤΟ ΑΠΟ 1ο ΣΕΡΓΙΑΝΙ


διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................