ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Αστακού για συμμετοχή στη Έκθεση Γυναικείων Δημιουργιών & στην Έκθεση Τοπικών Προϊόντων.

διαβαστε περισσοτερα

Επίσκεψη στο Μουσείου θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας στον Καστό(φωτο Πηνελόπη Γκούμα)

Στον γειτονικό μας και πανέμορφο Καστό, λειτουργεί το Μουσείο θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας ένας υπέροχος μουσειακός χώρος με θαυμάσια εκθέματα.
διαβαστε περισσοτερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στις, 9.30μ.μ στο προαύλιο του Αγίου Γεωργίου Παλαίρου η μουσικοποιητική παράσταση"Σαν παιδάκια που όλη μέρα εκλάψαν κι αποστάσαν"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στις, 9.30μ.μ στο προαύλιο του Αγίου Γεωργίου Παλαίρου η μουσικοποιητική παράσταση"Σαν παιδάκια που όλη μέρα εκλάψαν κι αποστάσαν"με τον Δημήτρη Βερύκιο και τη Ντομένικα Ρέγκου με ποίηση Κώστα Καρυωτάκη και Μαρίας Πολυδούρη.
διαβαστε περισσοτερα

Ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΤΑΚΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΣ. («Κι όσοι αγαπιούνται και νεκροί, ποτέ τους δεν πεθαίνουν»)

Γράφει: O Χρήστος Α. Τούμπουρος (Προλογίζει φίλος Ξηρομερίτης)
Ο Τάκης Καρναβάς, ο μπάρμπα-Τάκης για τους Ξηρομερίτες, ήταν ένα μοναδικός παραδοσιακός τραγουδιστής. Ένας τραγουδιστής που γεννήθηκε για να τραγουδάει στο σανίδι, στα πανηγύρια. Από μικρός άφησε την πατρίδα του την Κανδήλα Ξηρομέρου και γύρισε σχεδόν όλα τα πανηγύρια της Ελλάδας. Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους κλαρινίστες, όπως οΣαλέας, ο Σούκας, ο Κοκκώνης κ.ά. Τα πανηγύρια στα οποία τραγουδούσε άφησαν εποχή. Αν έβλεπε δε μερακλήδες να χορεύουν τότε έδινε τον καλύτερό του εαυτό. Μεθούσε και ο ίδιος από τις νότες του κλαρίνου και της λεβεντιάς.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................