Η παραδοσιακή πίτα στα καλύτερά της!! Εντυπωσίασε η Ζωοδόχος! (ΦΩΤΟ)

Με έντονο άρωμα παράδοσης, με πολύ μεράκι και με γνήσιες γεύσεις πραγματοποιήθηκε η γιορτή πίτας στην Ζωοδόχο. Μία εκδήλωση, που απέδειξε πως οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι μπορούν να αποτελέσουν την καλύτερη γέφυρα ανάμεσα σε ένα παρελθόν που τείνει να χαθεί και τη νέα εποχή. Η γιορτή αναβίωσε μετά από πέντε χρόνια και ο τρόπος με τον οποίο αγκαλιάστηκε από τον κόσμο απέδειξε ότι ήρθε για να μείνει.. Άλλωστε οι γυναίκες του χωριού που μαγείρεψαν και προσέφεραν κάθε λογής πίτα δωρεάν στον κόσμο, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία και των επόμενων χρόνων.
διαβαστε περισσοτερα

ΦιλόΔημος»: Έργα Ύδρευσης και Αποχέτευσης στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας

Την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» (ΚΥΑ 13022 -ΦΕΚ 1377Β/24-4-2018) των πρώτων 13 έργων των δύο νέων Προσκλήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, συνολικού προϋπολογισμού 31.867.775,94 ευρώ, υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
διαβαστε περισσοτερα

Ταϊλάνδη-Παγκόσμια συγκίνηση: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση-Σώα τα 12 παιδιά & ο προπονητής (live)

upd 14:50 Το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επιβεβαίωνει την είδηση που μετέδωσε πριν μία ώρα η aftodioikisi.gr, ότι και τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους έχουν απεγκλωβιστεί από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη. upd 13:50 Σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή του από τη σπηλιά. Τελευταίοι βγήκαν ο προπονητής και ο Βενιαμίν της ομάδας, ένας εντεκάχρονος. Νωρίτερα Ευχάριστα είναι τα νέα από την Ταϊλάνδη, καθώς φαίνεται ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους αυτής της μεγάλης περιπέτειας που έζησαν τα 12 εγκλωβισμένα παιδιά και ο προπονητής τους. Το ένατο παιδί εθεάθη να μεταφέρεται με φορείο έξω από το σπήλαιο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Ρόιτερς και το CNN. Λίγα λεπτά μετά έγινε γνωστό ότι βγήκε και το 10ο αλλά και το 11ο παιδί! Περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ''ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ''συμμετέχει στο 1ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, στο Ξυλόκαστρο.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 13/7/2018, συμμετέχουμε στο 1ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, στο Ξυλόκαστρο. Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Ρουμελιωτών Ξυλοκάστρου "ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ", για την πρόσκληση ,την εμπιστοσύνη και τη φιλία. 
Εργαζόμαστε με αγάπη και μεράκι για την καλύτερη εκπροσώπηση της Αιτωλ/νίας.

Καλή επιτυχία, φίλοι!

Tασούλα Γεωργιάδου
διαβαστε περισσοτερα

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού:ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΕ ΚΑΛΑΜΟ & ΚΑΣΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

διαβαστε περισσοτερα

Κυκλοφόρησε το βιβλίο , του συμπατριώτη μας Νικολάου Θεοδ. Μήτση ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΑΙΟΙ Προεστοί , Λόγιοι , Οπλαρχηγοί , Πολιτικοί

Κυκλοφόρησε  το βιβλίο , του συμπατριώτη μας Νικολάου Θεοδ. Μήτση , από τις εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ , το οποίο  και αναφέρεται λεπτομερώς και με αδιάσειστα στοιχεία για την προσφορά της  ιστορικής οικογένειας των Μαυρομματαίων , οι οποίοι  ως γνωστόν κατάγονταν από την εύανδρο Κατούνα Ξηρομέρου  Αιτωλ/νίας και που διαδραμάτισαν σημαντικότατο ρόλο στα τεκταινόμενα του αγώνα της εθνικής Παλιγγενεσίας κι όχι μόνον .
διαβαστε περισσοτερα

Η ''αποκοπή''Το Λαογραφικό Σημείωμα της εβδομάδας:Γράφει ο Χρήστος Τούμπουρος*

- Μη μ’ ζαγκανιέσαι ντιπ. Θα φωνάξω τους εκτιμητάδες και θα αποκόψουν τη ζημιά. Αλλιώς θα τα πούμε στον Κατή. -Καλά θα κάν’ς. Να ησυχάσουμε. Δεν θα μας απαυτώσεις κιόλας… Να αποκόψουν τη ζημιά και θα δούμε… Αυτά άκουγες, πάνω κάτω, σε μόνιμη βάση στο Καφενείο του χωριού. Το αποκόβω και η αποκοπή σε παρέλαση. Είναι βέβαια πολύσημη η λέξη αποκόβω.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................