ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ: Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.(Γράφει ο Παναγιώτης Χολής )

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΣΤΑΚΟΥ: Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ.


Προσωπικά δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι κάποιος οι κάποιοι ξερίζωσαν και πήραν ένα ,δυο φυτά από κοινόχρηστο χώρο στην πλατεία του Αστακού , ούτε ότι δεν θα φροντίσουμε τα δέντρα . Και στο παρελθόν είχαν συμβεί τέτοια περιστατικά. Το συνδυάζω, ως πράξη, με τις κατά καιρούς δηλητηριάσεις ζώων στην ίδια περιοχή. Το ανησυχητικό είναι ότι και  με αυτό το περιστατικό δεν θα ασχοληθεί κανείς και οι περισσότεροι μάλλον θα το διακωμωδήσουν έτσι για να έχουν κάτι να σχολιάσουν το σαββατοκύριακο. Το χειρότερο όμως είναι ότι ζούμε σε μια κοινωνία που φροντίζει το εγώ του αδιαφορώντας για το κοινωνικό περίγυρο .Φροντίζει δηλαδή με όλους τους τρόπους ,νόμιμους ,παράνομους να έχει, επί παραδείγματι, ένα ωραίο σπίτι με όλα τα κομφόρ αδιαφορώντας αν έχει πρόσβαση σε αυτό !!
διαβαστε περισσοτερα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΑΣΤΑΚΟΥ ΣΕ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ

Μετά από τη δεύτερη επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μελών του ΗΡΑΚΛΗ Αστακού που έγινε την Κυριακή 10/06/2018 και δυστυχώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον από οποιονδήποτε φίλο ή  μέλος του ΗΡΑΚΛΗ να θέσει υποψηφιότητα και να αναλάβει διοικητικά και οικονομικά το μέλλον της ιστορικής μας ομάδας, το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο κάνει αγωνιώδη έκκληση σε όλους όσους αγαπούν και ενδιαφέρονται για τον ΗΡΑΚΛΗ να συμβάλλουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν ώστε να βρεθεί η απαραίτητη για την επιβίωση της ομάδας λύση.
διαβαστε περισσοτερα

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας επισκέφτηκε ο Νίκος Μωραΐτης.

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας επισκέφτηκε στις 20 Ιούνη αντιπροσωπεία της ΚΟΒ Ακτίου – Βόνιτσας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Νίκο Μωραΐτη. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το προσωπικό του Ειδικού Σχολείου, καθώς και την Προϊσταμένη του 3ουΝηπιαγωγείου, και ενημερώθηκε για τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων.
διαβαστε περισσοτερα

Στην περιοδεία στην Κοιλάδα του Αχελώου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη. συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.

Στο βίντεο https://youtu.be/55DXUGwLRm8 μετά το 53ο λεπτό υπάρχει η παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη η οποία υπενθύμισε ότι δεν υπήρξαν ποτέ οργανωμένες υποδομές για αντιπλημμυρική προστασία γενικά στην Ελλάδα.  Η κ. Σταρακά ζήτησε απλούστευση διαδικασιών, θυμίζοντας ότι η ΠΔΕ για καταστροφές στην συγκεκριμένη περιοχή που έλαβαν χώρα το 2015 μόλις προ ημερών κατάφερε να εγκαταστήσει εργολάβο, παρά την περίφημη “διαδικασία του κατεπείγοντος”, η οποία υπάρχει μόνο στα λόγια.
διαβαστε περισσοτερα

ΟΙ ΟΝΟΜΑΣΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΟΡΠΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ (ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ) φωτο

Το νερό της Κορπής  φημισμένο σε όλη την  περιοχή κυρίως για τις ιαματικές του ιδιότητες. Γι’ αυτό πολλοί  μέσα σε νταμιτζάνες το μετέφεραν  με αυτοκίνητα. Συγχρόνως το νερό μεταφέρονταν και με ειδικά βυτία-όπως και σήμερα- για να μπορούν να το προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι με ευχέρεια.
Κάποτε ο χώρος έσφυζε από κίνηση και ζωή!!!
διαβαστε περισσοτερα

Ο καιρός με νεφώσεις με τοπικές βροχές

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και από  το μεσημέρι στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές του Ιονίου και της Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας, περιμένουμε το Σάββατο 23/06/2018. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 και τοπικά 31 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, από 11 έως 29 στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 30 και τοπικά 31 στη Δυτική Ελλάδα, από 17 έως 28 στο Βόρειο Αιγαίο και από 18 έως 28 και τοπικά 29 βαθμούς στο Κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι  θα πνέουν κυρίως από τα βόρεια έως 4 και τοπικά στα πελάγη 5 με 6 μποφόρ.
ο καιρός στη Μπαμπίνη εδώ .weather.gr
διαβαστε περισσοτερα

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου:Παρουσίαση του 32ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών και του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2018

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δημήτριος Μπουσμπουρέλης και η Αντιπρόεδρος Σοφία Λαναρά, για την παρουσίαση του 32ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών και του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2018.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................