10 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΛΑΟΥ! Ραδιόφωνο Ξηρομερου 88.3(δείτε το σποτάκι)

Θα διατεθούν δωρεάν: ψητή ζέστη προβατίνα, 1 τόνος χοιρινό κοντοσουβλι, τυρί, τσαλαφούτι, σαλάτα ντομάτα, ψωμί και γλυκά! Θα πραγματοποιηθει δωρεάν κλήρωση χιλιάδων δώρων!15 Ιουνίου: Γιάννης Σιέττος, Έλενα Χαραμή, Δημήτρης Αποστόλου, Βάσω Αθανασάκη, Κώστας Αντωνίου, Χρυσούλα Τζαμαλή, κλαρίνο: Πάνος Μπέκος ο Μεσολλογίτης κιθάρα: Βασίλης Φωτίου16 Ιουνίου: Νίκος Βλαχοδήμος, Μαρία Γιανναράς κλαρίνο: Γιώργος Καρατζίνηςστο λαϊκό πρόγραμμα: στο μπουζούκι ο Γιώργος Ιωάννου, στο τραγούδι ο Αποστόλης Αποστολίδης και η Λίτσα Δημητριάδη
Είσοδος χορός ελεύθερα

διαβαστε περισσοτερα

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών των γεφυριών Τέμπλας και Αυλακίου-Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος

Στην εγκατάσταση εργολάβου που πραγματοποιήθηκε χθες, 12/6, παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά. Συνοδευόταν από τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Αλεξόπουλο, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων κ. Κιτσοπάνο, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος κ. Μασίκα, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος κ. Βικάτου, τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου κ. Παπανδρέου καθώς και από ειδικό κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.
διαβαστε περισσοτερα

Χρηματοδότηση για έλευση φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα

Το χρηματοδοτικό μοντέλο για την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα επιβεβαιώθηκε στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων Παναγιώτη Κορκολή, στην οποία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας..
διαβαστε περισσοτερα

Σύνδεσμος Βασιλοπουλιωτών Ξηρομέρου «Η ΒΕΛΑ» ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ -ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Καλοκαίρι 2018

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ


Ο Σύνδεσμος Βασιλοπουλιωτών Ξηρομέρου  «Η ΒΕΛΑ» στα πλαίσια των Αθλητικών και μουσικών δραστηριοτήτων του θα πραγματοποίηση και φέτος τον Αύγουστο τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του. Αγώνες δρόμου -ποδηλασία- μπάσκετ- ποδόσφαιρο -τιμητικές  βραβεύσεις συγχωριανών μας -χορευτικά συγκροτήματα και το μεγάλο μουσικό πανηγύρι θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων .
ΤΟ Πανηγύρι θα γίνει το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 και ώρα 10,00μμ στο προαύλιο χώρο του Δημητρούκειου Δημοτικού Σχολείου. Ζωντανή μουσική με παραδοσιακά τραγούδια με τους εξής καλλιτέχνες του είδους: Χρήστος Κατσαμάκης κλαρίνο, Θανάσης Βαρσαμάς , Αλέκα Φραγκούλη, Ζέτα Οικονόμου τραγούδι, συνοδεία αξιόλογων μουσικών. Στην εκδήλωση θα υπάρχει φαγητό ,ποτά και λαχειοφόρος αγορά για κάλυψη μέρους των εξόδων.
     Παράκληση στους γειτονικούς συλλόγους να μη συμπέσουν οι μουσικές εκδηλώσεις την ίδια ημερομηνία,  για το καλό
διαβαστε περισσοτερα

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου Προσκαλεί
την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΠΑΝ.ΣΥ (Αθήνα, Πατησίων 5, 4ος όροφος)τους Πολιτιστικούς συλλόγους ετεροδημοτών Δήμου Ξηρομέρου Αιτ/νίας σε συνάντηση/συζήτηση με σκοπό την διοργάνωση κοινών δράσεων για την πραγματοποίηση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στα χωριά του Δήμου Ξηρομέρου το Καλοκαίρι 2018.
διαβαστε περισσοτερα

Κατάλληλες για κολύμβηση οι παραλίες του Δήμου Ξηρομέρου σύμφωνα με την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

ΑΠΟ: ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS
Κατάλληλες για κολύμβηση όλες οι παραλίες του Δήμου Ξηρομέρου, σύμφωνα με πρόσφατο έλεγχο της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έλεγξε και τις 12 παραλίες του Δήμου Ξηρομέρου που ελέγχει κάθε χρόνο και όλες βγήκαν κατάλληλες. Άρα όλα καλά και μπορούμε πλέον και με επίσημα στοιχεία να απολαύσουμε άφοβα τις πανέμορφες παραλίες μας. Καλό Καλοκαίρι λοιπόν σε όλους. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΣΤΑΚΟΣ ΛΙΜΑΝΙ (Φωτο Τζένη Παπαδημητρίου)

Δείτε όμορφες εικόνες από  το λιμάνι του Αστακού μέσα από φωτογραφικό φακό της Τζένης Παπαδημητρίου

διαβαστε περισσοτερα

Μια ακόμη παράταση και ένα «τελεσίγραφο» για το δρόμο Κουβαράς- Φυτείες

Το σίριαλ του κρίσιμου για το Ξηρόμερο οδικού έργου Κουβαράς- Φυτείες έχει και νέα, δυστυχώς, επεισόδια.
Το έργο που δημοπρατήθηκε το 2010 και υποτίθεται πως -μετά από ρεκόρ παρατάσεων -θα δίνονταν στην κυκλοφορία έως το περασμένο Πάσχα έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95% αλλά αποτελεί ακόμη ερωτηματικό το πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία.
Προ ημερών δόθηκε στην ανάδοχο εταιρεία- εργολάβο και νέα (12η) παράταση ενός μηνός , μέχρι τέλος Ιουνίου, ώστε να ολοκληρώσει τα έργα .
Προβληματισμένη ωστόσο η περιφερειακή αρχή για τις καθυστερήσεις τις οποίες χρεώνει στην εταιρεία της έστειλε, δίκην τελεσιγράφου «ειδική πρόσκληση» . Δόθηκε δηλαδή μια τελική και εύλογη διορία (μέχρι τέλος Ιουνίου, όπως προαναφέρθηκε) και αν η εταιρεία δεν ανταποκριθεί τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία έκπτωσης του αναδόχου.
Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΛΑΙΡΟΣ ''Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ'' (ΦΩΤΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ)

Η Πάλαιρος διαφορετικά Ζαβέρδα, η όμορφη παραλιακή κωμόπολη της δυτικής Ελλάδας.Βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, αντικρίζοντας τα καταγάλανα νερά του Ιονίου.

Δείτε φωτο από το φακό του Γιάννη Γιαννακόπουλου.

διαβαστε περισσοτερα

Απόστολος Κατσιφάρας: Να γίνει κανονικά η μεταφορά μαθητών

Δελτίο Τύπου Έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί να υλοποιούν κανονικά τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών απευθύνει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. “Βρισκόμαστε προς το τέλος της σχολικής χρονιάς και οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περίοδο εξετάσεων. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους νέους μας. Ζητώ λοιπόν, να υλοποιηθούν κανονικά τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών και να μην δημιουργήσουμε αναστάτωση στους μαθητές μας.
Είμαι σίγουρος ότι η παράκλησή μου θα ληφθεί υπόψη.”
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................