Η ιστορία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι εκπαιδευτική διαδικασία του ελληνικού κράτους για την εισαγωγή των αποφοίτων του Λυκείου (παλαιότερα του εξαταξίου Γυμνασίου) στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Διεξάγονται στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς (Μάιο ή Ιούνιο, παλαιότερα Σεπτέμβριο) από το Υπουργείο Παιδείας, με κοινά θέματα για όλους τους υποψηφίους κάθε επιστημονικού πεδίου. Καθιερώθηκαν το 1964 με την ονομασία «Εισιτήριες Εξετάσεις», λόγω της ύπαρξης πληθώρας υποψηφίων και των περιορισμένων θέσεων στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

διαβαστε περισσοτερα

Πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στις δεκατρείς (13η) του μηνός Ιουνίου του έτους 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της έδρας του Δήμου μας, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα ημερησίας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010:
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση στην Αιτωλοακαρνανία για τη διαμόρφωση του σχεδίου τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού,  προχωράει στη διαμόρφωση του σχεδίου τουριστικής προβολής, της επόμενης τριετίας, έχοντας ως αφετηρία την ολοκληρωμένη στρατηγική για τον τουρισμό που διαθέτει, με στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και την αύξηση της επισκεψιμότητας.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................