ΑΓΡΙΝΙΟ:Πραγματοποιήθηκε ο 8ος Λαϊκός αγώνας δρόμου ''ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ''(ΦΩΤΟ)

Για όγδοη χρονιά και με μεγάλη συμμετοχή σήμερα Σάββατο 28 Απριλίου 2018 η τοπική διοίκηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών διοργάνωσε και εφέτος με επιτυχία  τον καθιερωμένο πλέον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου ''Άγιος Αρτέμιος''.

Η έναρξη του αγώνα για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων των 1.000 μάρχισε  17:30  και για τον αγώνα των 8 χλμ την 17:45. φωτο Διονύσης Πετρόπουλος
διαβαστε περισσοτερα

Πρωτομαγιά ημερίσιο πανηγύρι στη γιορτή αλόγου στη Σαλτίνη Βόνιτσας

διαβαστε περισσοτερα

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΤΟ 30ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΒΑΛΤΙΝΩΝ

διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα πρώτη ημέρα από την 2ήμερη εκδήλωση ''Ηπειρώτικη Λαογραφία''στο περιστύλιο του Ζαππείο Μεγάρου(φωτο-video)

''Ηπειρώτικη Λαογραφία''. 2ήμερη εκδήλωση-παρουσίαση-έκθεση, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδία Ελλάδος, το Σάββατο και Κυριακή 28 και 29 Απριλίου 2018, στο περιστύλιο του Ζαππείο Μεγάρου, με ελεύθερη είσοδο. Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Λαογραφικό Σύλλογο ''Ρίζες'', διοργανώνει εκδήλωση-θεσμό στο πολιτιστικό κάδρο του τόπου, έχοντας διαχρονικά εντρυφήσει στις πολιτιστικές θεματικές εκδηλώσεις της ηπειρώτικης παράδοσης. Έτσι προσδιορίζει ένα ξεχωριστό πολιτιστικό λαογραφικό “κάδρο”, στον πιο εμβληματικό χώρο για τους απανταχού Ηπειρώτες, στο Ζάππειο Μέγαρο, την Ηπειρώτικη Λαογραφία. Σε μια πανελλαδική ερμηνευτική πρωτιά, με την συγκεκριμένη πολιτιστική εκδήλωση-πρόταση, το Σάββατο και Κυριακή28 & 29 Απριλίου 2018, στο μοναδικό περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.
διαβαστε περισσοτερα

Ολοκληρώθηκε η Συμμετοχή της Κοινωφελούς Επιχείρησης στην εθελοντική περιβαλλοντική δράση «Let’s do it Greece 2018»

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 27/4/2018, με μεγάλη επιτυχία, η φετινή συμμετοχή της Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου στην εβδομάδα εθελοντισμού Let’ sdoitGreece 2018. Στόχος από την αρχή ήταν να αναδείξουμε το όμορφο πρόσωπο της περιοχής μας, το πρόσωπο της χαράς, της δημιουργίας και της ζωντάνιας. Η θεματική μας επικεντρωνόταν στους μαθητές, στους νέους της περιοχής μας αλλά και σ’ αυτούς που αγαπούν τον εθελοντισμό. Καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας ενεργό ρόλο στη δράση είχαν τα 3 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Αστακού- Κανδήλας- Φυτειών, που πραγματοποίησαν ενημερωτικές δράσεις, δεντροφυτεύσεις, καθαρισμούς, παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον κ.α. στο χώρο λειτουργίας τους, δίνοντας στα παιδιά τη χαρά της δημιουργικότητας, τον παλμό του εθελοντισμού και ένα σημαντικό υπόβαθρο ώστε να σέβονται και να αγαπούν το περιβάλλον.
διαβαστε περισσοτερα

Γλέντι στη Μπαμπίνη Παραμονή του Αγίου Πνεύματος Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Γλέντι στη Μπαμπίνη Παραμονή του Αγίου Πνεύματος Κυριακή 27 Μαΐου 2018 στο ΚΑΦΕ-ΨΗΣΤΑΡΙΑ ''ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ'' Με τους Χρήστο Νίκου-Θανάση Αναγνωστέλο-Κώστα Σαγάνη & τη Glauntia 

Για τους εν Αθήνας Μπαμπινιώτες και φίλους που επιθυμούν να παρευρεθούν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο χωριό μας θα δρομολογηθεί λεωφορείο 

Πληρ: 6972 803649

διαβαστε περισσοτερα

Το πρώτο ελληνικό τρακτέρ και το άδοξο τέλος

Η επιχείρηση που έφτιαχνε κινητήρες πριν 60 χρόνια και λειτουργούν μέχρι σήμερα
Η ελληνική βιομηχανική ιστορία είναι γεμάτη με ιστορίες επιτυχίας που κινδυνεύουν να ξεχαστούν στο πέρασμα του χρόνου. Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν ισχύει για μία τουλάχιστον ελληνική επιχείρηση.  Το εργοστάσιο και η εταιρεία δεν υπάρχουν πια, όμως τα προϊόντα της, ακόμη και 60-70 χρόνια μετά συνεχίζουν να λειτουργούν... Άλλωστε οι Έλληνες αγρότες δεν αλλάζουν συχνά τα εργαλεία τους. Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων αναφέρει ότι σήμερα ο συνολικός στόλος των τρακτέρ που είναι σε λειτουργία, εκτιμάται γύρω στα 180.000 μηχανήματα και γενικά καθυστερεί η αντικατάσταση του γερασμένου στόλου, η μέση ηλικία του οποίου πλέον ξεπερνάει τα 26 χρόνια.
Για την εποχή της μάλιστα μια συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν ένας ελληνικός κολοσσός που κατάφερε να βγάλει κινητήρες για καΐκια, αντλίες, ακόμη και τρακτέρ.
Ο λόγος για την θρυλική επιχείρηση «Μαλκότση» με τους ντιζελοκινητήρες που λειτουργούν ακόμη και σήμερα …
διαβαστε περισσοτερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΡΝΑΚΑ :Δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στον Παλαιό Βάρνακα λόγω πένθους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρνακα ανακοινώνει ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση την ημέρα της Πρωτομαγιάς για την γιορτή του Αγίου Αθανάσιου στον Παλαιό Βάρνακα  ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί λόγω του θανάτου του νεαρού συγχωριανού μας και μέλους του συλλόγου μας  προ λίγων ημέρων. Ενημερώνουμε επίσης τους πιστούς ότι ο Εσπερινός για την γιορτή του Αγίου Αθανάσιου στον Παλαιό Βάρνακα΄  θα πραγματοποιηθεί την   Τρίτη 1η Μαΐου και ώρα 5μμ , ενώ η Θεία Λειτουργία  την Τέταρτη 2 Μαΐου και ώρα από 8  ως 10.30 π.μ.

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................