Είχα κάπα είχα( γκλίτσα από τον Αποστόλη Ζήση -Παναιτώλιο)

Η Γκλίτσα, το εργαλείο του βοσκού, με το πέρας των χρόνων εξελίχτηκε σε απαραίτητο συνοδοιπόρο για κάθε άνθρωπο που ασχολείται με την φύση.

διαβαστε περισσοτερα

Αναμνήσεις -Ανδρέας Καρανίκας :Επίσκεψη στην Ακρόπολη

Η επίσκεψη στον χώρο της Ακρόπολης απλά επιβάλλεται για κάθε επισκέπτη της Αθήνας και είναι μια από τις ωραιότερες εμπειρίες που μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε επισκέπτης. Στην παραπάνω φωτογραφία ο συγχωριανός μας Ανδρέας Καρανίκας (foto)τη δεκαετία του 60 σε ταξίδι του στην Αθήνα δε παρέλειψε να επισκεφτεί την Ακρόπολη (Παρθενώνα).Που μας υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα υπήρξε λίκνο τού παγκόσμιου  πολιτισμού»

διαβαστε περισσοτερα

Δήμαρχος Αγρινίου στην συνέντευξη τύπου της ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παρευρέθη στην συνέντευξη τύπου της ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ μαζί με τους προέδρους Γιώργο Πατούλη και Κώστα Αγοραστό για το κοινό συνέδριο (ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ) καθώς και για τις αντιδράσεις των δυο Ενώσεων στο νομοσχέδιο του  Υπ. Εσωτερικών (που θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες) για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Φωτορεπορτάζ:Χρήστος Μπόνης

διαβαστε περισσοτερα

ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΛΑΙΟΙ : Tου Άρη Μπιτσώρη

Με αφορμή προηγούμενη ανάρτηση του mpampini in ''ανταμώσανε τρεις φίλοι''( εδώ) Ο Άρης Μπιτσώρης σχολιάζει με το δικό του μοναδικό τρόπο με το παρακάτω ποίημα που μας έστειλε.
Απολαύστε το
διαβαστε περισσοτερα

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ στο εκκλησάκι τιυ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ τιυ ΡΗΓΑΝΑ στο Αγρίνιο

Δύο Κυριακές μετά το Πάσχα γιορτάζει ο Άγιος Ταξιάρχης (ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ). Η φίλη, ΝΤΙΝΑ ΛΙΑΠΑ που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην πόλη μας, έφερε μαζί της από την πατρίδα της, τη Μυτιλήνη, τις μνήμες της, τη βαθιά πίστη της και πλήθος λαογραφικών στοιχείων-θησαυρών, που τα τελευταία χρόνια τα επικοινωνεί με τον κόσμο του Αγρινίου.

διαβαστε περισσοτερα

Αναβίωσε από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, στον υπαίθριο χώρο, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, το παραδοσιακό έθιμο-χορός ''Καγκελάρι'', την Κυριακή το μεσημέρι 15 Απριλίου 2018.

Την ονομασία του Καγκελάρι ή Μπαϊραχτάρης την οφείλει ή στη λέξη κάγκελο, επειδή οι χορευτές είναι τοποθετημένοι και συνδεδεμένοι όπως τα κάγκελα ή στα καγκέλια ή καγκελίσματα,τα διπλώματα του κύκλου που κάνουν οι χορευτές.
διαβαστε περισσοτερα

Μια ακόμη επιτυχία για τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ..!!! στο Διεθνές Μίτινγκ TIRANA CHALLENGE..!!

2ος Σύλλογος ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ στην κατηγορία ΕΦΗΒΩΝ ΝΕΑΝΙΔΩΝ... Και 5ος Σύλλογος στην γενική κατάταξη ανάμεσα σε 47 Συλλόγους από 8 χώρες που συμμετείχαν στο Διεθνές Μίτινγκ TIRANA CHALLENGE..!! 

ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ :

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................