Ο ''ΤΑΥΡΟΜΑΧΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ'' του ΑΡΗ ΜΠΙΤΣΩΡΗ

Κατά τη διάρκεια της μελέτης μου για το έργο του Λόρκα κάπου διάβασα ότι ο αδικοχαμένος ταυρομάχος και διανοούμενος Ιγνάθιο Σάντσεθ Μεχίας (IgnacioSanchezMejias1891-1934), oευαίσθητος ποιητής, γοητευμένος με τις παραδόσεις του τόπου του έλεγε:  ¨Σ’ αυτή τη χώρα οι ποιητές κοσκινίζουν το θάνατο επί αιώνες¨.
Στον ποιητή Ιγνάθιο Σάντσεθ Μεχίας αφιερώνω τους παρακάτω στίχους: ΕΔΏ
διαβαστε περισσοτερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ:ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ "ΚΑΥΣΩΝΑΣ" ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ - ΣΤΟΥΣ 31-32°C Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Συμβαίνει μέσα στο χρόνο να "μάχονται" οι αέριες μάζες πάνω από την Ελλάδα. Αλλά να έχουμε τόσο έντονη μεταφορά κρύου από τα βόρεια και αντίστοιχα ζέστης από τα νότια, είναι κάτι που σπανίως μέσα σε μια χρονιά λαμβάνει χώρα στην επικράτεια. Η Πέμπτη λοιπόν θα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα σε ότι αφορά στις θερμοκρασίες που θα σημειωθούν στην Ελλάδα. Από τη μια, στη βόρεια Ελλάδα, θα επικρατούν πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες για την εποχή και από την άλλη στα νότια πολύ πιο αυξημένες.
διαβαστε περισσοτερα

Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου η συντονιστική συνάντηση για την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία Let’s Do It Greece 2018 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, και ώρα 16:00, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής, ισόγειο, Πάτρα), την κεντρική συντονιστική συνάντηση για την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία Let’s Do It Greece,
διαβαστε περισσοτερα

Ποίηση του Άρη Μπιτσώρη: Mε αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Η Παγκόσμια Ημέρας Ποίησης εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Η αρχική έμπνευσή της ανήκει στον Έλληνα ποιητή Μιχαήλ Μήτρα, ο οποίος το φθινόπωρο του 1997 πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, και να οριστεί συγκεκριμένη μέρα γι' αυτό.

 O ποιητής Άρης Μπιτσώρης μας έστειλε τα παρακάτω ποιήματα

Διαβάστε :
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ: επίσκεψη-γνωριμία-προσκύνημα στο προσφυγικό χωριό του Νομού Ηλείας : Γλύφα (ΦΩΤΟ)

"Η Γλύφα'' είναι ένα από τα εκατοντάδες χωριά που ιδρύθηκαν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή στον Ελλαδικό χώρο. Σχεδόν όλοι οι οικιστές της είχαν πατρίδα τη Μικρασία. κατάγονταν οι περισσότεροι από τα Καραμπουρνιώτικα χωριά της Ερυθραίας χερσονήσου, στην καρδιά της Ιωνίας, "καρσί στη Χίο".

διαβαστε περισσοτερα

Έκκληση του Βαγγέλη Κουτιβή προς τους Δημοτικούς Συμβούλους Ενότητας Μεδεώνος Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας

Ο Κατουνιώτης Πάνος Μειντάνης. Κι όμως γι' αυτόν τον Πρόδρομο της Εθνεγερσίας δεν υπάρχει ούτε ένα μνημείο σήμερα στην Κατούνα παρόλες τις παροτρύνσεις του Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας εδώ και χρόνια.

Κάνω έκκληση  για τελευταία φορά στους δημοτικούς συμβούλους αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης  της ενότητας Μεδεώνος, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, τουλάχιστον, για ένα τέτοιο κοινό σκοπό, στην ανέγερση δυο μνημείων α) του Πάνου Μεϊντάνη από τον άι Προκόπη  Κατούνας και β) τα  εννέα  Κατουνιωτόπουλαπου πήραν οι Γερμανοί από την πλατεία και τα σκότωσαν στην Αγία Τριάδα Αγρινίου με τους 120. 
Να αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους αφανείς ήρωες της δικής μας γης που τηνπότισαν με το αίμα τους, ορμώμενοι από τον πόθο για μια λεύτερη πατρίδα. 
Οι καιροί είναι δύσκολοι για την πατρίδα μας και πρέπει να ξεπερνάμε προσωπικές αντιθέσεις. 
Θα παρακαλούσα αν είναι εφικτό να μπει εκτός ημερησίας διάταξης στο μεθαυριανό συμβούλιο του Δήμου η πρόταση αυτή, αιτήσεις υπάρχουν κατά το π…
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη: Το πέτρινο στολίδι του Ξηρομέρου.

Πρόκειται για ένα υπέροχο πέτρινο χωριόπου τα τελευταία χρόνια «αναστήθηκε» και σήμερα η Μπαμπίνη είναι πολύ όμορφη και γραφικήμε πολλά κεραμοσκεπή και πέτρινα κτίσματα, με παραδοσιακές μάντρες και πλακόστρωτα στις αυλές και την πλατεία που δίνουν μια ξεχωριστή αισθητική.
διαβαστε περισσοτερα

H ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΣΤΟ 1821

Με την έναρξη της Επανάστασης, αλλά και πριν κατά την προετοιμασία της, πολλοί ήταν οι Μπαμπινιώτες που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σ’ αυτήν. Με την έναρξη της και καθ’ όλη την διάρκεια της, ο καθένας έδωσε ότι μπορούσε. Άλλοι έδωσαν αίμα τους και την ζωή τους και άλλοι την περιουσία τους ή ότι άλλο πολυτιμότερο είχαν.

διαβαστε περισσοτερα

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Την 25η Μαρτίου, ανήμερα της διπλής εορτής, του Ευαγγελισμούτης Θεοτόκου και της επετείου της Εθνικής Εορτής, καταλύεται η νηστεία της Σαρακοστής. Το έθιμο μάλιστα καλεί στο οικογενειακό τραπέζι την 25η Μαρτίου να προσφέρεται μπακαλιάρος συνοδεία σκορδαλιάς.
διαβαστε περισσοτερα

Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση του Γυμνασίου Βόνιτσας "φωνάζει ο κλέφτης" του Δημήτρη Ψαθά, στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου (ΦΩΤΟ: Γιάννης Γιαννακόπουλος)

Την εξαιρετική θεατρική παράσταση, με τίτλο"φωνάζει ο κλέφτης" του Δημήτρη Ψαθά, παρουσίασε χθες 20Μαρτίου η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Βόνιτσας στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου στα πλαίσια του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους συντελεστές τις παράστασης με υπεύθυνους Καθηγητές: Ζαχαράκης Κωνσταντίνος, Αραβανής Κωνσταντίνος και Παλούκη Καλλιρόη. 

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................