Κυκλοφορεί σέ λίγες μέρες η εφημερίδα ''ΕΝ ΜΠΑΜΠΙΝΗ''

Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει το νέο φύλλο της εφημερίδας ''ΕΝΜΠΑΜΠΙΝΗ'' που εκδίδεται με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης ''ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ''

διαβαστε περισσοτερα

Σκουρλέτης: Τέλος Μαρτίου ο νέος «Καλλικράτης» -Τι είπε για 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ

Σε δύο εβδομάδες θα παρουσιαστεί και μετά το Πάσχα θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το νέο «Καλλικράτη». Αυτό τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο 247 o υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης επισπεύδοντας το χρονοδιάγραμμα των δύο μηνών που ο ίδιος είχε προαναγγείλει πριν από μία εβδομάδα.   «Τέλη του μήνα θα έχουμε το νομοσχέδιο των θεσμικών αλλαγών ώστε μετά το Πάσχα να το ψηφίσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης. Αναφορικά με το γεγονός ότι έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την παρουσίαση του σχετικού πορίσματος και ακόμη δεν έχουμε κείμενο νομοσχεδίου ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι κακό που έχει περάσει πολύς χρόνος. Καλό είναι να προαναγγέλλεις και όχι να αιφνιδιάζεις».
διαβαστε περισσοτερα

Εικόνες: Το Ξηρόμερο σήμερα (με το φακό του Κώστα Μίχα)

Το Ξηρόμερο σήμερα φωτογραφίες από Καραϊσκάκη-Βλυζιανά με το φακό του Κώστα Μίχα


διαβαστε περισσοτερα

Μουσείο Ακρόπολης: Ελεύθερη είσοδος την Κυριακή 25 Μαρτίου

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει την Εθνική Επέτειο με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες τόσο στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου όσο και στην περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια». 
Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ .
Δείτε περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Σχέδια και προτάσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων στη Δυτική Ελλάδα – Οι ώριμες λύσεις θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας με 34 εκ. ευρώ – Σύντομα οι προσκλήσεις

“Bασική επιδίωξη και ευθύνη της Περιφέρειας ήταν να καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων, που θα διασφαλίζει ότι η Δυτική Ελλάδα θα εξελιχθεί, με βάση το ευρωπαϊκό όραμα, σε μια κοινωνία της ανακύκλωσης εντός της επόμενης εικοσαετίας. Για τον σκοπό αυτό η Περιφέρεια ενεργοποιεί πόρους 34 εκ. ευρώ , μέσω του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας. Η υλοποίηση του οράματος αυτού διασφαλίζει το φυσικό και κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον, πλην όμως προϋποθέτει ρεαλιστικό σχέδιο, ικανό να υλοποιηθεί και να ενσωματωθεί στο σύνολό του στα δεδομένα της Περιφέρειας, καθώς και σοβαρές αλλαγές τόσο στη συμπεριφορά των καταναλωτών όσο και στην διαδικασία παραγωγής των προϊόντων. Πρέπει να δούμε το επίπεδο ετοιμότητας για να γίνουμε αποτελεσματικοί”. Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην εισαγωγική του τοποθέτηση, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των Δήμων και των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Δυτικής Ελλάδας στην τεχνική συνάντηση με αντι…
διαβαστε περισσοτερα

Ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων & Ευρυτάνων Πετρούπολης - Ιλίου & Καματερού , σήμερα το βράδυ στις 20:00 παρουσιάζει , στο Πνευματικό κέντρο Πετρούπολης , τη επετειακή θεατρική παράσταση "ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ , ΤΟ ΑΓΡΙΜΙ ΤΗΣ ΚΛΕΦΤΟΥΡΙΑΣ" .

Ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων & Ευρυτάνων Πετρούπολης - Ιλίου & Καματερού , σήμερα το βράδυ στις 20:00 παρουσιάζει , στο Πνευματικό κέντρο Πετρούπολης , τη επετειακή θεατρική παράσταση "ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ , ΤΟ ΑΓΡΙΜΙ ΤΗΣ ΚΛΕΦΤΟΥΡΙΑΣ" .

Σενάριο - σκηνοθεσία Βαρβάρα Μπότσαρη , καλλιτεχνική επιμέλεια Θοδωρής Μπότσαρης .

Σας περιμένουμε !!!
διαβαστε περισσοτερα

Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου ( φωτο χ.ν.κουβελης)

Με πάθος για την φύση και με μεγάλη αγάπη για τη φωτογραφία,ο Χ.Ν.Κουβέλης μας μεταφέρει με το φωτογραφικό φακό  το βελανιδοδάσος του Ξηρομέρου με τα  όμορφα άγριο λούλουδα του  και την βασίλισσα του τη βελανιδιά
διαβαστε περισσοτερα

Αλλαγή ώρας (Θερινή) 2018

Συγκεκριμένα, από το πρωί της ερχόμενης Κυριακής, 25 Μαρτίου 2018, εφαρμόζεται και στη χώρα μας το μέτρο της θερινής ώρας. Έτσι, στις 03:00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04:00, με την ημέρα να μεγαλώνει.

Η επαναφορά της ώρας στην κανονική θα γίνει την 
τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου,  2018.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΣ ΘΥΕΛΛΑ 2015 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ - Πρωταθλητές 2018 της Β' ΕΠΣ Πρέβεζας - Λευκάδας

Το τελευταίο ματς για τον ΠΑΣ Θύελλα 2015 και γιορτή τίτλου με νίκη 3-1 επί του Α. Ο. Μύτικα στο γήπεδο Παλαίρου.  Οι Μοναστηρακιώτες πρωταθλητές πανηγύρισαν με το τέλος του αγώνα την άνοδό τους στην Α  ΕΠΣ Πρέβεζας - Λευκάδας.
διαβαστε περισσοτερα

Η Μπαμπινιώτισα Ιωάννα Βλαχάκη στον 7ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2018 στα 5χλμ

Με γνώμονα το ευ αγωνίζεσθαι .η συγχωριανή μας Ιωάννα Βλαχάκη για άλλη μια φορά συμμετείχε σε αγώνα δρόμου 5χλμ και τερμάτισε, συγκεκριμένα στον 7ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2018  που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα .
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................