Όλες οι πληροφορίες για τις Πανελλαδικές...

Από  , Παρασκευή  16 , και έως την Πέμπτη, 29 Μαρτίου, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, για την εισαγωγή στην...Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

διαβαστε περισσοτερα

Εικόνες από τη καταγραφή της σπηλαιοπανίδας της "Μεγάλης Σπηλιάς" των Ακαρνανικών (Κων.νος Μπακολίτσας)

Εικόνες από τη  καταγραφή της σπηλαιοπανίδας της "Μεγάλης Σπηλιάς" των Ακαρνανικών μας έφερε πιο κοντά στα αγαπημένα μας ιπτάμενα θηλαστικά ... τα Χειρόπτερα (Chiroptera) .. 
Konstantinos Bakolitsas
διαβαστε περισσοτερα

Λευτέρης Πετρούνιας ‘’Ο Άρχοντας των κρίκων’’

«Χρυσός» ξανά ο Πετρούνιας! Η... φοβερή συνήθεια που έγινε λατρεία! Ακόμα μια σπουδαία διάκριση για τον Λευτέρη Πετρούνια, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους τελικούς των κρίκων και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού!

περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Πέμπτη 22 Μαρτίου εγκαίνια έκθεσης ''Η έξοδος του Μεσολογγίου'' και οι οικογένειες Δημητρίου Μακρή και Στάϊκου .Στο μουσείο της πόλης των Αθηνών -ίδρυμα Βούρου - Ευταξία

διαβαστε περισσοτερα

ΑΛΚΙΜΑΧΟΣ Α.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ο αθλητικός σύλλογος ΑΛΚΙΜΑΧΟΣ είναι αναγνωρισμένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε (ΕΛ.Ο.Κ.) Ο σύλλογος στηρίζει τον πρωταθλητισμό και συμμετέχει σε όλα τα αναγνωρισμένα πρωταθλήματα.
διαβαστε περισσοτερα

Γνωρίζοντας την Αιτ/νια : ''Σπολάιτα.'' Αγρινίου (video Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Δυτικά της Ελλάδας, στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, στις όχθες του ποταμού Αχελώου και δύο τεχνιτών λιμνών του, της λίμνης του Καστρακίου και της λίμνης του Στράτου, βρίσκεται ένα καταπράσινο χωριό, η Σπολάιτα.

διαβαστε περισσοτερα

Αύριο Κυριακή 18 Μαρτίου ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ 2018 Του Συλλόγου Παπαδαταίων Ξηρομέρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΑΙΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» ΠΑΤΗΣΙΩΝ 5 , 104 31 ΑΘΗΝΑ mail:papadatounews@gmail.com



ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ 2018 Του Συλλόγου Παπαδαταίων Ξηρομέρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, στα πλαίσια της δημιουργίας στενότερης επαφής μεταξύ των χωριανών & φίλων, αποφάσισε και φέτος την πραγματοποίηση της ετήσιας χοροεσπερίδας. <
διαβαστε περισσοτερα

Η ''κακιά πεθερά'' Γράφει ο Χρήστος Τούμπουρος*

Το Λαογραφικό Σημείωμα της Εβδομάδας
Υπάρχουν, δε λέω, ιστορίες που αφορούν νύφες και πεθερές που είχαν άριστες σχέσεις. Και φυσικά καλοπόρεψαν. Φοβάμαι πως παλιά δεν ήταν και τόσο ρόδινη η κατάσταση και ιδιαίτερα η συμβίωση πεθεράς και νύφης.  Γιατί μην ξεχνάμε η πατριαρχική οικογένεια τους είχε όλους κάτω από την κοινή στέγη. Παππούδες, γιαγιάδες, πεθερές, πεθεροί, παιδιά, νύφες και κούτσκα όλα μαζί «στεγάζονταν» και «στοιβάζονταν» κάτω από το ίδιο κεραμίδι. Και, αν το κεραμίδι τύχαινε να ήταν κατασκευής και ιδιοκτησίας του παππού, άστα να πάνε. Προσοχή απαξάπαντες και «τα σκυλιά δεμένα».
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................