Ο ΡΟΥΒΑΣ ΣΤΟΥ ΦΟΡΑΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ''ΑΡΗ ΜΠΙΤΣΩΡΗ''

Την επίσκεψη του δημοφιλούς τραγουδιστή Σάκη Ρουβά & της συζύγου  του Κάτιας Ζυγούλη, στο Ξηρόμερο  στο χωριό Κομπωτή και στη ταβέρνα του Γιάννη Φοραδούλα ο Άρης Μπιτσώρης σχολιάζει με τους παρακάτω στίχους
Απολαύστε το:
διαβαστε περισσοτερα

Το Λάβαρο της Εξόδου του Μεσολογγίου ταξιδεύει σήμερα για την Αμερική(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα το βράδυ είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει η 10μελη αποστολή του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Νίκο Καραπάνο για να παραστούν ως τιμώμενη πόλη στις φετινές εκδηλώσεις της ομογένειας για την 25η Μαρτίου 1821.


Περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Η ΒΟΝΙΤΣΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ "ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ " ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ 14η ΜΑΡΤΙΟΥ 1938

ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ  ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤ ΆΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΡΘΟΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΜΕΤ' ΑΡΤΟΚΑΛΑΣΙΑΣ.

Κάθε χρόνο συρρέουν οι πιστοί για το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, που κατά παράδοση είναι η Αγία στην οποία προσεύχονται όλοι εκείνοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα μάτια τους. Στις  14 Μαρτίου στη Βόνιτσα γιορτάζουν το θαύμα της Αγίας που έγινε πολλά χρόνια πριν εμφανιζόμενη σε ένα μικρό παιδάκι  δείχνοντας  του την τοποθεσία που ήθελε για να την προσκυνούν ….και όλοι οι Βονιτσάνοι με ευλάβεια πάνε να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κεράκι για τη χάρη της. 
Μάλιστα η  μέρα θεωρείται μια μέρα νηστείας για όλους τους Βονιτσάνους ως ελάχιστο δείγμα της πίστης τους…. 
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΤΟ 1938 ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΤΟΥΡΙΝΗ ....ΕΔΩ
διαβαστε περισσοτερα

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα Οικ. Έτους 2018 του Δήμου Ξηρομέρου

διαβαστε περισσοτερα

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018 ο ετήσιος χορός του Λαογραγικού Πολιτιστικού Ομίλου Αγρινίου ''ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ''

ΤηνΚυριακή, 25 Μαρτίου 2018, στη 1.30 το μεσημέρι, σας περιμένουμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Amaro Εστιατόριο Amaro.
Αποχαιρετούμε τον χειμώνα και υποδεχόμαστε την Άνοιξη γιορτάζοντας την ανάσταση της φύσης, αναζητούμε την ποιότητα και δημιουργούμε προτάσεις για ποιοτικές συναντήσεις με φίλους και συνοδοιπόρους.

Τιμούμε τη διπλή γιορτή της ημέρας, τιμούμε την Εθνική επέτειό της 25ης Μαρτίου.

διαβαστε περισσοτερα

Οι ξεχασμένες πατόζες ξυπνούν τις μνήμες μιας άλλης εποχής (Βίντεο)

Πόσο διαφορετικές ήταν οι συνθήκες της καθημερινότητας, πόσος μόχθος και ιδρώτας χρειαζόταν για να γίνουν πράγματα που σήμερα χρειάζονται λίγες ώρες. Μια από αυτές τις ενασχολήσεις ήταν και η γεωργία και ειδικά το θέμα του αλωνισμού.
διαβαστε περισσοτερα

Στην FOOD EXPO GREECE 2018 Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η5ηΈκθεση Τροφίμων – Ποτών FOOD EXPO GREECE 2018,   σπάζοντας όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας, αφού 32.000 επιχειρήσεις προέβαλαν τα εξαιρετικά προϊόντα τους σε πλέον των 3.500 διεθνών αγοραστών και 72.000 εμπορικών επισκεπτών από όλη τη χώρα.
διαβαστε περισσοτερα

Για μια ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει το Let’s Do it Greece – Δηλώστε τη δράσης σας για την Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Για μια ακόμα χρονιά η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έθεσε υπό την αιγίδα της τις δράσεις  «Let’s Do it Greece 2018», που θα γίνουν στην επικράτειά της, απαντώντας θετικά στο αίτημα της ελληνικής οργανωτικής ομάδας και στον επικεφαλής της, Νίκο Κιούση.
διαβαστε περισσοτερα

Έφυγε από τη ζωή ο Στίβεν Χόκινγκ: Οι ατάκες που έγραψαν ιστορία

Ο Στίβεν Χόκινγκ μπορεί εξαιτίας της ασθένειάς του να μην μπορούσε να μιλήσει αλλά οι ατάκες που μας χάριζε μέσω υπολογιστή έγραψαν ιστορία. Το χιούμορ του, πολλές φορές πικρό αλλά έδειχνε την σοφία που είχε μέσα στο κεφάλι του αυτός ο σπουδαίος άνδρας. Ο τελευταίος μεγάλος σοφός είχε πει σπουδαία και πολύ αστεία πράγματα.10 ατάκες του Στίβεν Χόκινγκ (από τις άπειρες) που ξεχωρίσαμε.....ΕΔΩ
διαβαστε περισσοτερα

Εθελοντική αιμοδοσία στη Στάνου Αμφιλοχίας

Για πρώτη φορά διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία στη Στάνο με σκοπό να ενεργοποιηθεί το αίσθημα της εθελοντικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ Δ.Δ. ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών η ΔΕΔΔΗΕ σήμερα,Τετάρτη 14/3/2018 θα προχωρήσει σε διακοπή στην ηλεκτροδότηση   στο Δ.Δ. Μπαμπίνης Ξηρομέρου από τις 8:00 πμ έως 2:00 μμ.
διαβαστε περισσοτερα

Πάντα μετά την καταιγίδα, βγαίνει το ουράνιο τόξο

Όσο δυνατή κι αν είναι η καταιγίδα, στη ζωή πάντα βγαίνει το ουράνιο τόξο μετά.
Η φωτογραφία είναι  από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου μετά την πρωινή δυνατή βροχή.  Ευχαριστούμε τον Γιώργο Ι.Μασσαλή .

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................