Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.Εκδήλωση ενημέρωσης από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Παρασκευή 9/3/2018

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στις 9/3/2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου μας Μάρκου Μπότσαρη, θα πραγματοποιήσει ενημέρωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Των Γυναικών».
διαβαστε περισσοτερα

Λύκειο Θέρμου- Σχεδιάστηκε έγκαιρα και τώρα υλοποιείται

Σε τροχιά υλοποίησης το Λύκειο Θέρμου μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου που προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σε συνέχεια της εισήγησης της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά. Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Λυκείου Θέρμου», προϋπολογισμού 3.450.000,00€ υπογράφηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη και του αναδόχου που είναι η  εργοληπτική επιχείρηση «Β. ΒΛΑΣΤΑΡΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που εδρεύει στην Πάτρα.
διαβαστε περισσοτερα

Μήνυμα του βοηθού Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Χαροκόπου για την Ημέρα της Γυναίκας

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη γυναίκα, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας γυναικών, που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίες και μετέπειτα, την κατάκτηση του αναφαίρετου δικαιώματος της ψήφου.
διαβαστε περισσοτερα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον ΟΑΕΔ – Δημήτρης Δριβίλας: Θέλουμε να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας

Στον ΟΑΕΔ βρέθηκαν την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 στελέχη της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας, υλοποιώντας την απόφαση που λήφθηκε προ ημερών κατά τη διάρκεια σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, προκειμένου να συνεργαστούν οι δύο πλευρές αξιοποιώντας τα δεδομένα  που διαθέτει ο ΟΑΕΔ για την ανεργία στη Περιφέρειά μας.
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση ενδιαφέροντος για Μεταπτυχιακό ή Διδακτορικό στη Λαογραφία

Ζητούνται 2 πτυχιούχοι φιλολογίας,γλωσσικών ή ανθρωπιστικών σπουδών  από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για απόκτηση μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου στην Λαογραφία.  Πρέπει  να διαμένουν στην Αθήνα  (υποχρεωτικό) και  να  κατάγονται  από Αιτωλοακαρνανία. Πρόκειται για μελέτη βραβευμένου λαογραφικου υλικου της περιοχής (Ξηρόμερο, Αιτωλία, Αλυζία). 
Αποστολή βιογραφικού στο nosos100@gmail.comΤηλ210-6718080.
διαβαστε περισσοτερα

ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ.ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΠΙΤΣΩΡΗ

Γυναίκα μάνα, αδερφή γυναίκα ερωμένη αγία ή αμαρτωλή πολυτραγουδισμένη.
Ως Πηνελόπη σε τιμώ Μαρία και Υπατία, ως Κλεοπάτρα σε ποθώ Ελένη, Ασπασία.
Περισσότερα εδώ http://arisbitsoris.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html ανάρτηση 7 Μαρτίου 2017
διαβαστε περισσοτερα

Άλλαξε εικόνα το δημοτικό σχολείο Μπαμπίνης χάρις στη Σχολική Επιτροπή του δήμου Αγρινίου (φωτό)

Άλλαξε εικόνα το δημοτικό σχολείο Μπαμπίνης. Τις περασμένες ημέρες έλαβαν χώρα εργασίες εξωραϊσμού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου.
Το αξιοσημείωτο ωστόσο είναι πως αυτές έγιναν με από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης δήμου Αγρινίου που αφιέρωσε χρόνο και εργασία για το σχολείο του εν λόγω χωριού του Ξηρομέρου.
Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία βέβαια που θα έχει και συνέχεια.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΓΙΟΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ ...Του Άρη Μπιτσώρη

Σαν σήμερα 8-3-1953 Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας .Γεννήθηκε ο συγχωριανός μας Άρης Μπιτσώρης και όπως είναι γνωστό και για αυτό το γεγονός δεν το άφησε ασχολίαστο. Και βέβαια δεν ήταν δυνατόν να μην απαγγελθούν με τον δικό του υπέροχο σατυρικό τρόπο, και οι παρακάτω κατάλληλοι  στίχοι
διαβαστε περισσοτερα

ΣΤΑΡΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Μήνυμα για την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα της Γυναίκας και είναι μια μέρα που συνηθίζουμε να ακούμε κοινοτυπίες όπως ότι γιορτάζει «το άλλο μισό του ουρανού». Κανονικά θα έπρεπε σήμερα να είναι η γιορτή της ισότητας αλλά όλοι ξέρουμε ότι δεν έχουμε κάνει τα βήματα που πρέπει για να γιορτάσουμε τούτη τη μέρα αληθινά.
διαβαστε περισσοτερα

ΣΗΜΕΡΑ:Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................