ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ :«ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ 4 ΑΔΕΙΕΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΒΙΟΡΕΥΣΤΩΝ» Θετική Θέση του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος

Θετική Θέση του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος

Ήταν τέτοιο καιρό περίπου πέρυσι, όταν με δημόσια ανακοίνωση μας (Π. Κατσούλης, Π. Καρατσόλης, Κ. Κυτάγιας), φέρναμε στο φως την εν κρυπτώ και παράνομη, όπως αποδείχθηκε, αδειοδότηση 4 μονάδων παραγωγής βιορευστών, εντός του οικοσυστήματος της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού στον κάμπο του Ευηνοχωρίου.
Ακολούθησε ενημερωτική εκδήλωση, η οποία συνοδεύτηκε από εξώδικο εκφοβισμού σε βάρος μας από τους υπευθύνους των εταιρειών. Στη συνέχεια ελήφθησαν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στην κατασκευή των 4 μονάδων, έγινε επερώτηση στη Βουλή από την κα. Μ. Τριανταφύλλου και το ΚΚΕ και ξεκίνησε ένας αγώνας στον οποίον πρωτοστάτησαν οι συμπολίτες μας του συλλόγου «Λιμνοθάλλαζα», τον οποίο έφθασαν μέχρι και το Ευρωκοινοβούλιο. Προσωπικά δέχθηκα απύθμενη σπέκουλα σε βάρος μου εκπορευόμενη από τη δημοτική πλειοψηφία, σύμφωνα με την οποία «εγώ είχα δώσει τις πρώτες άδειες στις εταιρείες», κάτι που απεδείχθη επανειλημμένως και δημοσίως πως όχι…
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Ανακοίνωση για άδεια χρήσης αιγιαλού και παραλίας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ο Δήμος Ξηρομέρου καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να μισθώσουν χώρο για τοποθέτηση ομπρελών – ξαπλωστρών – τραπεζοκαθισμάτων και εκμετάλλευση Θαλάσσιων Σπορ, (άδεια χρήσης αιγιαλού και παραλίας) σύμφωνα με την αριθ.ΔΔΠ0007378/0454ΒΕΞ 2017 (ΦΕΚ Β 1636/12-05-2017) απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών – Οικονομικών-Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να προσέλθουν στον Δήμο Ξηρομέρου μέχρι 31-3-2018 για να υποβάλλουν αίτησή εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου να λάβει γνώση το Δημοτικό Συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίαση.
Απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση είναι:
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΑΠΟ Τ.Κ. ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ ΕΩΣ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η
Γίνεται γνωστό σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας και ιδιαίτερα της Τ.Κ. Μπαμπίνης, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου μας, και με την υπ' αριθ. 28/2-3-18 Ομόφωνη Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ενέκρινε την πρόταση ένταξης νέου έργου με τίτλο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΑΠΟ Τ.Κ. ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ ΕΩΣ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ» προϋπολογισμού 300.000,00€.
διαβαστε περισσοτερα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας στη «FOOD EXPO 2018»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει μαζί  με τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας σε κοινό εκθεσιακό χώρο - ομαδικό περίπτερο, μαζί με επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών της Περιφέρειας, στην 5η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FOOD EXPO  2018», που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως και 12 Μαρτίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, στα Σπάτα Αττικής.
διαβαστε περισσοτερα

Π.Δ.Ε.Ενημέρωση για την ιλαρά- Τι πρέπει να αποφεύγετε- Πώς να προφυλάσσεστε

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  με γνώμονα την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την ενημέρωση του κοινού , μετά τα  τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ , καθώς έχουν καταγραφεί 1691 επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς έως τις 22/02/18, στην πλειονότητά τους πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας ( κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό ηλικίας 25-44 ετών) που ήταν ανεμβολίαστοι ή ανεπαρκώς εμβολιασμένοι έναντι του ιού της ιλαράς, ενημερώνει τους πολίτες για την ασθένεια παραθέτοντας τα ακόλουθα στοιχεία:
διαβαστε περισσοτερα

Ενεργοποιούνται πόροι ΕΣΠΑ 24 εκατ. ευρώ για έργα διαχείρισης απορριμμάτων ° Σύσκεψη Περιφέρειας – Δήμων – ΦΟΔΣΑ στις 19 Μαρτίου

«Η διαχείριση των αποβλήτων είναι ζήτημα πολιτισμού αλλά και κοινό στοίχημα για τους πολίτες, την Αυτοδιοίκηση, το Κράτος και το Περιβάλλον – εδώ δε χωράνε τακτικισμοί, παρά μόνο σχέδιο και πολιτική βούληση» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, την  Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 με θέμα την ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων στη Δυτική Ελλάδα και τη χρηματοδότηση έργων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Δυτικής Ελλάδας 2014 – 2020.

διαβαστε περισσοτερα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ

Αγαπητέ φίλε και αγαπητή φίλη ----Αστακιώτη και Αστακιώτισσα που διαμένεις στην Αθήνα----Αύριο είναι η τελευταία ημέρα για να δηλώσεις την υποψηφιότητά σου για τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας την  ΚΥΡΙΑΚΉ 11/3 /2018
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................