ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΣΗΜΈΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΔΟΥΡΟΥΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΧΆΛΚΙΝΟ Η ΤΟΜΠΑ ΕΛΕΝΗ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΈΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΟΤΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΎΛΛΟΓΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΕΣΣΆΡΩΝ ΑΘΛΗΤΏΝ :

ΑΣΗΜΈΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΔΟΥΡΟΥΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΧΆΛΚΙΝΟ Η ΤΟΜΠΑ ΕΛΕΝΗ ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΤΡΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ..!!!
ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΈΣΗ Η ΠΑΠΑΖΩΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Η ΟΠΟΊΑ ΗΤΤΉΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΉΤΡΙΑ ΚΑΙ ΗΤΤΑ Ο ΚΑΚΚΑΒΑΣ ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΈΝΑ ΠΌΝΤΟ ΔΙΑΦΟΡΆ.. 

Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ 


διαβαστε περισσοτερα

Μετάλλιο για τον συμπατριώτη μας ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ .....3ος Στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος που πραγματοποιείτε στην Χαλκίδα στην κατηγορία των -49 παίδων.....

Μεταλλίων συνέχεια για τον ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ .A.C VIRONA....3ος Στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος που που φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο «Τάσος Καμπούρης» της Χαλκίδας…(23/2) έως και την Κυριακή 25 /2/2018

Πολλά συγχαρητήρια 






διαβαστε περισσοτερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ ''ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ'' ΧΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ2018

Οι γυναίκες του χωριού μας διοργανώνουν μια βραδιά

 αφιερωμένη στην γιορτή της γυναίκας την Πέμπτη 

8Μαρτίουστο μεζεδοπωλείο Ο ''Μαχαλάς''!




διαβαστε περισσοτερα

Εργαστήρι παραδοσιακών Φορεσιών Νικ.πλακίδας.

Ξενάγηση στο Εργαστήρι Φορεσιών & Κοσμημάτων
Νίκος Πλακίδας στην Κατοχή Μεσολογγίου
[ Το μόνο σε όλοι την Δυτική Ελλάδα ]
WWW.FOUSTANELA.GR
Τηλ, κιν, 6944 597 806 .εργσ, 26320 93218

διαβαστε περισσοτερα

Συνέργειες της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας

Οι προοπτικές για τη δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας απασχόλησαν τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συνεδρίασε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018.
διαβαστε περισσοτερα

Ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την 192 επέτειο της μάχης του Ντολμά στο Αιτωλικό

Ο Σύλλογός μας ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ως ελάχιστο φόρο τιμής, συμμετέχει στην βραδινή πομπή στη μνήμη των υπερασπιστών του Ντολμά, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου. 
Παρακαλώ θερμά, επικοινωνήστε μαζί μου μέχρι το βράδυ όσοι λείπατε στις τελευταίες συναντήσεις μας και επιθυμείτε να συμμετέχετε.(Οι φορεσιές θα δοθούν 9-10 μ.μ.,απόψε)

Τασούλα Γεωργιάδου
διαβαστε περισσοτερα

ΚΑΠΝΟΣ: Αναδρομή στο παρελθόν

Γράφει: o Αποστόλης Κομπλίτσης
Ο ''ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ''

Καπνός, ένα φυτικό αγροτικό προϊόν με πολλές αντιθέσεις και παρενέργειες στην ανθρώπινη υγεία. Ένα φυτό μονοετές που μοιάζει( έχει συγγενική σχέση) με την πατατιά, τη ντοματιά και τη μελιτζάνα. Επιστημονικά ονομάζονται « σολανίδες» και λέγονται έτσι επειδή έχουν μέσα τους τη σολανίνη – στρυχνίνη και νικοτίνη , όλα δηλητηριώδη. Τα ζώα όταν το μυρίζουν αποφεύγουν να το φάνε. Ο καπνός χρησιμοποιείται  ως βιομηχανικό προϊόν. Λέγεται ότι πρώτη πατρίδα του καπνού ήταν η Νότια Αμερική. Στην Ευρώπη  τον έφερε ο Γάλλος ΝΙΚΟΤ στα 1560μ.Χ. περίπου. Η ρίζα του καπνού μοιάζει με πάσαλο και στηρίζεται βαθιά μέσα στο χώμα. Το ύψος του πολλές φορές ξεπερνάει το ένα μέτρο. Τα φύλλα είναι πλατιά, χνουδωτά και με σχηματισμένες αυλακίες( νεύρα) για να στέλνει το νερό στη ρίζα.
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα η Α΄Χαιρετισμοί

Οι χαιρετισμοί στην Παναγία είναι υμνωδία που ο κάθε πιστός χαίρεται ιδιαίτερα να διαβάζει την μεγάλη Τεσσαρακοστή διαβάζονται κάθε Παρασκευή και για πέντε συναπτές εβδομάδες . Σήμερα Παρασκευή η Α΄Χαιρετισμοί στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης.

διαβαστε περισσοτερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ: ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ - ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ

Τα συνεχόμενα βαρομετρικά χαμηλά το οποία προσεγγίζουν από τα δυτικά τη χώρα μας δεν φαίνεται -προς το παρόν- να μας αφήσουν σε ησυχία και έτσι μέχρι τουλάχιστον και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας ο καιρός κατά διαστήματα θα είναι βροχερός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από το Σάββατο και στη συνέχεια, η κεντρική και η βόρεια Ευρώπη θα βρεθούν στον πάγο στην κυριολεξία διότι θα επικρατήσουν πολικές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις όπου κι αν σημειώνονται εκεί να επηρεάζουν ακόμα και πεδινά τμήματα. Ωστόσο, δεν φαίνεται να επηρεάσει αυτό το σημαντικό κύμα ψύχους τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Οι ψυχρές αυτές αέριες μάζες, από την Κυριακή και έπειτα, θα επηρεάσουν "ξυστά" τη Βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα σε αυτές τις περιοχές να σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................