Προσπάθεια ώστε Αιτωλοακαρνάνες να βρουν τα οστά των πεσόντων συγγενών τους στην Αλβανία

Μια ιστορική εκκρεμότητα άρχισε να διευθετείται το πρωί στα στενά της Κλεισούρας, όπου έπειτα από 77 χρόνια τα πρώτα οστά Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν πολεμώντας στα βουνά της Αλβανίας είδαν το φως του ήλιου. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστούν οι διαδικασίες εκταφής, ταυτοποίησης και ταφής σε νεκροταφεία των περίπου 8.000 άταφων νεκρών στρατιωτών στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο το 1940-41. -Πληροφορίες kathimerini.gr.
διαβαστε περισσοτερα

Στις 4 Μαρτίου 2018, η ετήσια χοροεσπερίδα και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Κωνωπινιωτών στην Αθήνα !

                          ΑΝΟΙΚΤΗ    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου προσκαλεί, όλα τα Μέλη και τους Φίλους του, να παρευρεθούν στις 4 Μαρτίου 2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 12.30στη Κοσμική  Ταβέρνα « Μπάρμπα  Λάζαρος »  Ζησιμοπούλου 24Α, Παλαιό  Φάληρο,όπου θα πραγματοποιηθούν: 
διαβαστε περισσοτερα

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Μεσολόγγι

Το Πνευματικό Κέντρο και η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, διοργανώνουν για το τετραήμερο 16 έως 19 Φεβρουαρίου αποκριάτικες εκδηλώσεις που ξεκινούν την Παρασκευή στον Πεζόδρομο «Χαριλάου Τρικούπη» και ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα στο Λιμάνι Μεσολογγίου.
Αναλυτικότερα:
διαβαστε περισσοτερα

Ιόνια Οδός: Παρουσιάστηκε η μελέτη σύνδεσης με το Αγρίνιο, το έργο οδεύει προς υλοποίηση

Ένα μεγάλο βήμα έγινε σε μία από τις βασικές διεκδικήσεις της τοπικής κοινωνίας του Αγρινίου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com ολοκληρώθηκε η μελέτη σύνδεσης της πόλης με τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού. Την χρηματοδότηση ανέλαβε με πρωτοβουλία της η εταιρεία Συμβούλων Μηχανικών RACE η οποία στα πλαίσια υλοποίησης της πολιτικής της για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη εκπόνησε τη Συγκοινωνιακή Μελέτη της οδικής σύνδεσης της πόλης του Αγρινίου με τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού. Η μελέτη παρουσιάστηκε το Σάββατο στη  Δημοτική Αρχή Αγρινίου όπου έτυχε ενθουσιώδους αποδοχής και δωρίζεται στο Ελληνικό Δημόσιο ώστε να χρησιμοποιηθεί κατάλληλα στα πλαίσια της εθνικής προσπάθειας ανασυγκρότησης των συγκοινωνιακών υποδομών της χώρας. Η ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες περιμένουμε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης σε περιοχές της δυτικής και νότιας Ελλάδας, καθώς και σε περιοχές του ανατολικού Αιγαίου και της Θράκης.

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................