Εξαιρετικά επιτυχημένη η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( Ο.Π.ΣΥ.Ξ.).

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε. – Πλατεία Βικτωρίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2018, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου. Τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας είχαν φροντίσει με κάθε λεπτομέρεια την οργάνωση της εκδήλωσης, αποδείχθηκαν άριστοι οικοδεσπότες και έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους παριστάμενους Ξηρομερίτες και φίλους να αισθανθούν σε οικείο περιβάλλον και να καμαρώσουν τα χορευτικά των συλλόγων απανταχού Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» και Συλλόγου Μοναστηρακιωτών

Δείτε φωτο
διαβαστε περισσοτερα

Καινούργιο Αγρινίου (video Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Το Καινούργιο βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αγρινίου, είναι κτισμένο σε υψόμετρο 55 μέτρων, και απέχει ελάχιστα από τη λίμνη Τριχωνίδα.
Στο Καινούργιο ανήκουν επίσης:
ο Άνω Βλοχός,ο Κακαβάς και τα Καραίικα.

διαβαστε περισσοτερα

Με μεγάλη Επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χοροεσπερίδα του Συλλόγου Αετινών Αθήνας[φωτο&βιντεο]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χοροεσπερίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετινών Αθήνας στο νυχτερινό κέντρο Αγρίμια,η συμμετοχή των συγχωριανών μας ήταν μεγάλη με την παρουσία του μας τίμησε και ο πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ Δημήτρης Στεργίου ενώ το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ! 
Πηγή:https://radioaetos.com


διαβαστε περισσοτερα

Απεβίωσαν οι συγχωριανοί μας Δημήτριος (Τάκης) Μπαρμπαρούσης και η σύζυγός του Μαρία Μπαρμπαρούση

Απεβίωσαν οι συγχωριανοί μας Δημήτριος (Τάκης)Μπαρμπαρούσης και η σύζυγός του Μαρία Μπαρμπαρούση το γένος Μελεούνη από τη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου . Μετά από ένα μήνα περίπου νοσηλείας σε νοσοκομεία των Αθηνών από σοβαρά εγκαύματα που προήλθαν από διαρροή φιάλης υγραερίου υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι στον Ι.Ν Άγιου Νικολάου Βλυζιανών.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους 
διαβαστε περισσοτερα

Ο Άγιος Χαραλάμπης

Ιερομάρτυρας της Χριστιανοσύνης. Στις πηγές αναφέρεται και ως Χαράλαμπος, όπως έχει επικρατήσει να αναφέρεται και ως Χαραλάμπιος. Η μνήμη του εορτάζεται σε Ανατολή και Δύση στις 10 Φεβρουαρίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι και όσες φέρουν τα ονόματα Χαραλάμπης, Χαραλαμπία και Χαρίλαος.
διαβαστε περισσοτερα

«Έλα βρε Χαραλάμπη να σε παντρέψουμε». Πώς βγήκε το δημοτικό τραγούδι που περιγράφει την παγίδα που έστηναν τα σόγια στους δυσεύρετους γαμπρούς;...

Ένα από τα γνωστότερα παραδοσιακά μας τραγούδια το «Έλα βρε Χαραλάμπη να σε παντρέψουμε» γεννήθηκε μέσα από μια συνήθεια των παλιότερων χρόνων, όταν οι άντρες για παντρειά ήταν δυσεύρετοι λόγω της θνησιμότητας στους πολέμους.
διαβαστε περισσοτερα

O Αστακός σήμερα (φωτο Τζένη Παπαδημητρίου)

Ο Αστακός και το χειμώνα είναι πραγματικά όμορφος. Πιο γραφικός... πιο αληθινός...
Δείτε φωτο από το φακό της Τζένης Παπαδημητρίου
διαβαστε περισσοτερα

ΠΙΤΖΑΜΑ PARTY ΣΤΟ ΚΔΑΠ ΑΣΤΑΚΟΥ την ΤΡΙΤΗ 13/2/18

Περιμένουμε όλα τα παιδάκια!
Μην λείψει κανείς!!!
διαβαστε περισσοτερα

Ταεκβοντό: ο ΧΡΟΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Α.Μ.Σ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ) Βραβεύτηκε ως καλύτερος αθλητής τις χρονιάς που πέρασε

Σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες 9/2/18 η Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος βραβεύτηκαν οι καλύτεροι Αθλητές για τις επιτυχίες τους τη χρονιά που πέρασε . 

διαβαστε περισσοτερα

¨Προικοσύμφωνο¨Γράφει ο Απoστόλης Κομπλίτσης

Στη νεοελληνική οικογένεια τα παιδιά παντρεύονταν κατά σειρά ηλικίας.0ι θυγατέρες προηγούνταν κι ακολουθούσαν τα παλικάρια, µε τη σειρά τους κι αυτά. Ήταν ατιµωτικό για τον άντρα να παντρευτεί πρώτος και ν’ αφήσει αδελφή µεγαλύτερη ή µικρότερη ανύπαντρη. Πολλά παλικάρια έµεναν ανύπαντρα, γιατί δεν µπόρεσαν ν’ αποκαταστήσουν τις αδελφές τους.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................