ΒΕΝΤΟΥΖΕΣ ΜΕ ΠΟΤΗΡΙΑ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙ

Σίγουρα το έχετε ακούσει κι εσείς κάπου ως μέθοδο αντιμετώπισης για ένα κρυολόγημα, ή ένα πιάσιμο στους μυς, ή κάποιον πόνο στην πλάτη: “να σου κόψει κάποιος βεντούζες να γίνεις περδίκι”!Τι είναι όμως ακριβώς οι βεντούζες; Πώς γίνονται οι βεντούζες με ποτήρια και τι ακριβώς προσφέρουν; Γενικά, προσφέρουν πράγματι κάτι, ή αποτελούν ένα ακόμα “ανεξήγητο” γιατροσόφι των παλιών;    Τι είναι οι βεντούζες ...Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Αφιερώματα .Γεώργιος Σουρής

Έλληνας σατιρικός ποιητής, δημοσιογράφος και εκδότης, πολύ δημοφιλής στο κοινό της εποχής του, κυρίως χάρη στην εβδομαδιαία εφημερίδα Ο Ρωμηός, την οποία εξέδιδε από το 1883 έως το 1918.

διαβαστε περισσοτερα

Υπαπαντή του Κυρίου

Δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, σε ανάμνηση της έλευσης του μικρού Χριστού από τους γονείς του στον Ναό των Ιεροσολύμων και της υποδοχής του από τον πρεσβύτη ιερέα Συμεών. Εορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, μαζί με την ανάμνηση του γεγονότος του καθαρισμού της Παναγίας από τη λοχεία (σαραντισμός). Η Υπαπαντή του Κυρίου είναι μία από τις 12 μεγάλες εορτές της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας («Δωδεκάορτον»). Στον αγγλόφωνο κόσμο είναι γνωστή ως Candlemas. Η λέξη Υπαπαντή σημαίνει προϋπάντηση στην κοινή ελληνιστική. Στις 2 Φεβρουαρίου έχουν την ονομαστική τους εορτή η Υπαπαντή, ο Παναγιώτης, η Μαρία και η Δέσποινα.

διαβαστε περισσοτερα
Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

(φωτο από kerkinitoday.gr) Η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου.Στις 2 Φεβρουαρίου 1977 υπογράφτηκε η Σύμβαση για τους Υγροτόπους στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν, στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας. Υγρότοποι χαρακτηρίζονται τα δέλτα, τα έλη, οι λίμνες, οι λιμνοθάλασσες, οι πηγές, οι εκβολές, οι ποταμοί και οι τεχνητές λίμνες.
διαβαστε περισσοτερα

Αύριο στις 18:00 στο πολιτιστικό κέντρο εργαζομένων του ΟΤΕ η πίτα του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου''ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ''

Αύριο Σάββατο στις 18:00 στο πολιτιστικό κέντρο εργαζομένων του ΟΤΕ. Γ' Σεπτεμβρίου 110 πλ. Βικτωρίας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και γιορτή για τους μικρούς μας φίλους με κλόουν και διάφορες εκπλήξεις.
διαβαστε περισσοτερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ) ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ

διαβαστε περισσοτερα

ΕΙΚΟΝΕΣ.Η Μπαμπίνη τον Φλεβάρη

Ο Φλεβάρης ο δεύτερος μήνας του χρόνου, ο τρίτος του Χειμώνα ....ο προάγγελος της Άνοιξης 

διαβαστε περισσοτερα

*Χρήστος Κολοβός:Αποκατάσταση επικίνδυνων τμημάτων επαρχιακής οδούς Παπαδάτος-Κωνωπίνα

Κι όμως...Τελικά υπάρχει Ελπίς.
Πέρασαν δύο χρόνια από τον Οκτώβριο του 2015 που η Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Αιτωλνίας, απαντώντας σε τότε αίτηση- καταγγελία μου, με διαβεβαίωσε αλλά και ενήργησε για τη μερική αποκατάσταση τμημάτων της επαρχιακής οδούς Παπαδάτος – Κωνωπίνα- Κατούνα, για την άρση της επικινδυνότητας και την ασφαλή διέλευση οχημάτων (κυρίως επούλωση των πολλών λακκουβών ). (Όπως φαίνεται στο συνημμένο έγγραφο)
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................