Αύριο Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 η ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου Απανταχού ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΩΝ Ξηρομέρου "Ο Άγιος Ιωάννης",

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Ο πολιτιστικός σύλλογος Απανταχού ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΩΝΞηρομέρου "Ο Άγιος Ιωάννης", σας προσκαλεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 22:00στο κέντρο «ΑΓΡΙΜΙΑ», (Λιοσίων 7 και Βατσαξή 4- Πλατεία Βάθη- Αθήνα) για την ετήσια Χοροεσπερίδα και την κοπή της πίτας.
διαβαστε περισσοτερα

6 Άξονες στρατηγικής για την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα – Απόστολος Κατσιφάρας: Δεν περιμένουμε θαύματα, περιμένουμε απαντήσεις

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, πραγματοποιείται στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2018 το 9ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κυβέρνησης, αυτό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για το 1ο που πραγματοποιείται το 2018 στη χώρα μας και που επιδιώκουμε να δώσει ένα θετικό μήνυμα για την εξέλιξη της οικονομίας μας, αλλά κυρίως για τη ζωή, την καθημερινότητα των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.
Η συγκυρία βρίσκει την Δυτική Ελλάδα αντιμέτωπη με χρόνια προβλήματα για κάποια από τα οποία έχουν δρομολογηθεί λύσεις, για κάποια άλλα δρομολογούνται, ενώ οφείλουμε να δρομολογήσουμε και εκείνα που θα δώσουν οριστικές απαντήσεις και λύσεις.
Επανειλημμένα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο έχουν συζητηθεί προβλήματα που αναμένουν απαντήσεις και για τα οποία οι παρεμβάσεις πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα.  Είναι γεγονός ότι η Δυτικής Ελλάδα, στον τομέα των υποδομών, δεν αντιμετωπίστηκε ισότιμα στη χώρα. Πάντα η ζυγαριά έγερνε ανατολικά. Είναι η ώρα να αποκαταστήσουμε την χρόνια αδικία και να υλοποιήσουμε στο σ…
διαβαστε περισσοτερα

Το Αποκριάτικο Πρόγραμμα του Κ.Δ.Α.Π.Δομή Αστακού

διαβαστε περισσοτερα

Ο Πύρρος Δήμας στον Αστακό.Προσκεκλημένος στον ετήσιο αποκριάτικο χορό της ομάδας του Ηρακλή Αστακού

διαβαστε περισσοτερα

Το αρχαίο Θέατρο Στράτου Αιτ/νιας

ΦΩΤΟ:Τάσος Καραίσκος

Το θέατρο της Στράτου, στο ανατολικό του διατειχίσματος τμήμα της αρχαίας πόλης, χρονολογημένο στο τέλος του 4ου αι. π.Χ., αποτελεί το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα της Αιτωλοακαρνανίας, αφού η χωρητικότητά του ήταν περίπου 7.000 ατόμων. Είναι σκαλισμένο ολόκληρο στο φυσικό βράχο (γκριζοπράσινος ψαμμιτόλιθος).
διαβαστε περισσοτερα

«Ανθισμένη Αμυγδαλιά».Το παρασκήνιο στο ποίημα του Γεώργιου Δροσίνη, “Ανθισμένη Αμυγδαλιά”

Η γυναίκα για την οποία ο Δροσίνης έγραψε την «Ανθισμένη Αμυγδαλιά» ήταν η 16χρονη εξαδέλφη του. Το ποίημα τραγουδήθηκε από τους φαντάρους που ονειρεύονταν τις «χαρές» της ειρήνης... 


Το παρασκήνιο στο ποίημα του Γεώργιου Δροσίνη, “Ανθισμένη Αμυγδαλιά”, αφορά μία χαριτωμένη μούσα. Ήταν η ξαδέλφη του, Δροσίνα Δροσίνη.

διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα.Του Αγίου Τρύφωνος, προστάτου των αμπελουργών

Μάρτυρας της Χριστιανικής Εκκλησίας. Η μνήμη του εορτάζεται την 1η Φεβρουαρίου από την Ορθόδοξη Εκκλησία και στις 10 Νοεμβρίου από την Καθολική Εκκλησία. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Τρύφων και Τρυφωνία.




Λαογραφία Ο Άγιος Τρύφων προστατεύει τους αγρούς από τα τρωκτικά, τις κάμπιες και τα λοιπά ζωύφια. Οι αμπελουργοί αποφεύγουν το κλάδεμα την ημέρα αυτή, γιατί, όπως διηγούνται σε πολλά μέρη της Ελλάδας, κάποιος που έπιασε κλαδευτήρι ανήμερα της εορτής του Αγίου Τρύφωνα έκοψε τη μύτη του. Στη Μακεδονία τον λένε και Άι Τρίφυλλα, γιατί βοηθάει τη βλάστηση του τριφυλλιού.
διαβαστε περισσοτερα

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ .Εικόνες από τη Μπαμπίνη Ξηρομέρου ....Καλό Μήνα

Στους κλώνους της αμυγδαλιάς, σμίγουν ανθοί και χιόνια και φέρνουνε την άνοιξη γοργά τα χελιδόνια. 
Καλό Μήνα
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................