Η σπηλιά του "Στρατούλη" στην λίμνη Οζερό

Η σπηλιά του "Στρατούλη" στην λίμνη Οζερό ... και η ανεξερεύνητη σπηλιά στα "στεφάνια" ... The cave of "Stratouli" in Lake Ozero ... and the unexplored cave in the "wreaths" ...


Konstantinos Bakolitsas
διαβαστε περισσοτερα

ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του Άρη Μπιτσώρη

Ο Άρης Μπιτσώρης σχολιάζει με το παρακάτω ποίημα την κοσμοσυρροή στα καταστήματα λόγω των εκπτώσεων «BLACK FRIDAY»
«BLACK FRIDAY»ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Παρασκευές γινήκανε μεγάλα γεγονότα η σταύρωση του Ιησού είναι από τα πρώτα.
Παρασκευή  επί κατοχής  πέσανε παλικάρια που τη ζωή τους άφοβα την παίξανε στα ζάρια.
Πάρα πολλές Παρασκευές ήταν φωτιά και λαύρα πολλές μανούλες κλάψανε και ντύθηκαν στα μαύρα.
Σήμερα μια Παρασκευή την ονομάζουν μαύρη γιατί στα καταστήματα εισέρχονται σαν ταύροι
άπληστοι καταναλωτές ψάχνοντας ευκαιρίες-αμερικάνικο έθιμο με τις Ευχαριστίες
Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY» προχώρησε ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στο Δημοτικό Κατάστημα Αγίου Κωνσταντίνου παρουσία του Αντιδημάρχου Νίκου Γκρίζη, του προέδρου της Δ.Κ Θέμη Γαμβρούληκαι εκπροσώπων συλλόγων του Αγίου Κωνσταντίνου.
 Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Γαμβρούλης τόνισε ότι πρόκειται «για μια ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό και σίγουρα περισσότερο χρώμα στη γκρίζα καθημερινότητα. Το Γήπεδο  είναι συνδεδεμένο με την προσωπική αλλά και την συλλογική διαδρομή όλων μας. Σας ευχαριστούμε για την ελπίδα που μας χαρίσατε σήμερα».

Δείτεεδώ
διαβαστε περισσοτερα

Εκδήλωση στο Αγρίνιο για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» νομού Αιτωλ/νίας για άτομα με νοητική υστέρηση & συνοδές αναπηρίες, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 ενημερωτική ημερίδα- εκδήλωση.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Έγινε η Δημοπράτηση του δεύτερου μεγάλου έργου του Δήμου «Κατασκευή νέου Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Αστακού»

Γίνεται γνωστό σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας, και ιδιαίτερα της πόλης του Αστακού, ότι ύστερα από την Δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή νέου Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του Αστακού»προϋπολογισμού 1.500.000,00€ που πραγματοποιήθηκε στις 31/10/2017, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι την Τρίτη 28/11/2017 έγινε η Δημοπράτηση του δεύτερου μεγάλου έργου του Δήμου «Κατασκευή νέου Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Αστακού» προϋπολογισμού 1.500.000,00€ (Α’ φάση).
Πρόκειται για ένα νέο έργο που έχει σχέση με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
διαβαστε περισσοτερα

OI ΧΗΡΕΣ & ΟΙ ΜΑΚΑΤΙΤΕΣ .ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017. ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Η παράστασητου βραβευμένου σεναριογράφου Γιώργου Μακρή  «Οι χήρες και οι μακαρίτες» έρχονται στο Αγρίνιο τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 να φέρουν πολύ γέλιο... 

διαβαστε περισσοτερα

Έλληνες & ξένοι δημιουργοί στην εικαστική έκθεση τέχνης ΓΥΝΑΙΚΑ = Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ την Δευτέρα 4/12/17 και ώρα 19.00 στο 'Αλικο (συμμετέχει και η Ξηρομερίτισσα εικαστικός Γεωργία-Γωγώ Μακρυγιάννη)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Έλληνες & ξένοι δημιουργοί GFC WOMAN =THE ASSENCE OF LIFE Γυναίκα = σύμβολο ζωής.γονιμότητας επιστασίας.αυτονομίας,ερωτισμού,
, αισθησιασμού,και προσφοράς.
Γυναίκα =Αγία,μητέρα ερωμένη ,αδελφή ,νοικοκυρά,εργαζομένη με
, συνεχή εξεληξη ..αποτελει πάντα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Με αυτό το σκεπτικό οι Έλληνες & ξένοι δημιουργοί σας προσκαλούν να τιμήσετε
με την παρουσία σας την έκθεση μας ΓΥΝΑΙΚΑ = Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ την Δευτέρα 4/12/17 και ώρα 19.00 στο 'Αλικο το γνωστό σας καλλιτεχνικό στέκι . ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
διαβαστε περισσοτερα

Η Μαρία Λεκατσά άξια στη θέση της και στο ψηλότερο βάθρο με το χρυσό.

Με το χρυσό μετάλλιο για άλλη μια φορά γύρισε η Μαρία Λεκατσά από το διεθνές μίτινγκ "BULGARIA OPEN " που διεξήχθη στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας. Για άλλη μια φορά απέδειξε ότι η θέση της είναι στο πιο ψηλό βάθρο. 
Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Το κάψιμο! Γράφει ο Χρήστος Τούμπουρος*

(Ο εβδομαδιαίος προβληματισμός)

(Όταν διαταγή έβγαλε το καθεστώς να καούνε/σε δημόσιες πλατείες τα βιβλία που/περικλείνουν ιδέες ανατρεπτικές,/κι από παντού κεντρίζανε τα βόδια/να σέρνουν κάρα ολόκληρα/με βιβλία για την πυρά, ένας εξορισμένος/ποιητής, ένας απ’ τους καλύτερους,/ διαβάζοντας των βιβλίων τον κατάλογο,/με φρίκη του είδε πως τα δικά του/τα είχανε ξεχάσει. Χύμηξε στο γραφείο του/με τις φτερούγες της οργής, κι έγραψε στους τυράννους ένα/ γράμμα:/ «Κάψτε με!» έγραφε με πένα ακράτητη, « κάψτε με!/Μ’ αφήσατε έξω! Δε μπορείτε να μου το κάνετε αυτό, εμένα!/ Την αλήθεια δεν έγραφα πάντα στα βιβλία μου; Και τώρα/μου φερνόσαστε σαν να ‘μαι ψεύτης! Σας διατάζω:/ Κάψτε με!»)
Μπέρτολτ Μπρεχτ, Ποιήματα (1938) (Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης) 
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................