Συγκίνησε την δήμαρχο Μάνδρας η αλληλεγγύη των Αγρινιωτών

Η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη με τον αντιδήμαρχο Αγρινίου Κώστα Καλαντζή. Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των Αγρινιωτών στην πρωτοβουλία του Δήμου για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες του δήμου Μάνδρας.
Η προσπάθεια θα συνεχιστεί έως την 1η Δεκεμβρίου 2017 με τη συγκέντρωση βασικών ειδών πρώτης ανάγκης, κυρίως εμφιαλωμένου νερού, τροφίμων μακράς διάρκειας και θερμαντικών συσκευών Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Το Μπαμπίνη ΙΝ κοντά στη παράδοση .Ηπειρώτες Ιλίου (γιορτή τσίπουρου) video-foto

Μεγάλο γλέντι από την Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου στη Γιορτή τσίπουρου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στο αθλητικό κέντρο της ραδιοφωνίας, του Δήμου Ιλίου
διαβαστε περισσοτερα

Βασιλική Μεγάλης Χώρας Αγρινίου-Ζαπάντι..video Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Βυζαντινή Αιτωλοακαρνανία Νοτιοανατολικά του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγρινίου Μεγάλη Χώρα(=Ζαπάντι) βρίσκεται ο κοιμητηριακός σήμερα ναός Κοίμησης της Θεοτόκου (4ος-6ος αι. μ.Χ.). Στην σημερινή του μορφή αποτελείται από μια στενόμακρη αίθουσα (18.20 x 8.50),που έχει στην ανατολική πλευρά μεγάλη ημικυκλική αψίδα απλωμένη σ' όλο σχεδόν το πλάτος του ναού. Σε χρονική περίοδο που δεν είναι εύκολο να καθοριστεί,ίσως από τον 9ο αιώνα και ύστερα,εγκαλείφτηκαν τα πλαϊνά κλίτη και χτίστηκαν τα μεγάλα τοξωτά ανοίγματα στις πεσσοστοιχίες των μακριών πλευρών.Ανοίχτηκαν νεότερα παράθυρα και θύρες εξόδου. Στο δεύτερο μισό του 13ου αιώνα, αντικαταστάθηκε η ξύλινη στέγη με χτιστή κυλινδρική καμάρα. Φαίνεται ότι τον 16ο αιώνα ο ναός αγιογραφήθηκε.Ο δυτικός τοίχος ήταν ζωγραφισμένος με σκηνές από τους κολασμένους της Δευτέρας Παρουσίας. Στο λιθόκτιστο τέµπλο σώζονται δυο εξαίρετες αγιογραφίες των κορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και παράπλευρα της Αγίας Μαρίνας , που χρονολογούνται την ί…
διαβαστε περισσοτερα

Οι παραδοσιακοί χοροί της Αιτωλοακαρνανίας

Το iAitoloakarnania.gr σας παρουσιάζει τις εθιμογραφικές εκδηλώσεις που καταγράφονται στο νομό μας στο πέρασμα του χρόνου, μέσα από την λαογραφική έρευνα της συγγραφέως Σούλας Τόσκα-Κάμπα για την τριλογία «Παραδοσιακοί Χοροί». Από τις εκδόσεις Στρατή Γ. Φιλιππότη και στη σειρά: Λαογραφία-Παράδοση, κυκλοφορούν σε δεύτερη έκδοση οι «Παραδοσιακοί Χοροί» της Σούλας Τόσκα-Κάμπα που αποτελούνται από τρεις τόμους αφιερωμένους στους χορούς του ελληνικού χώρου. Η παρουσίαση, διεξοδική και κατατοπιστική έγινε με βάση την αξιοποίηση πλούσιας βιβλιογραφίας, συστηματικής και προσωπικής έρευνας της Αρτινής συγγραφέως που παρουσιάζει σε μια μοναδική τριλογία τους παραδοσιακούς χορούς Ηπείρου-Στερεάς Ελλάδος κ.ά., τους νησιώτικους παραδοσιακούς χορούς, καθώς και τους παραδοσιακούς χορούς Μακεδονίας-Θράκης κ.ά. το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο «Ιπεκτσί» το 2001. Έτσι, ο αναγνώστης γνωρίζει σε βάθος τους παραδοσιακούς χορούς μας, μια από τις βασικές εκδηλώσεις του λαού μας. Πρόκειται για μια πρωτότυπη εργα…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................