ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚΕΙΝΗ Η Ν’ΗΧΩ ΑΠ’ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ...

Γράφει: O Παληγεώργος Γεώργιος Προυπουλιμικά, μούπε ο γέροντας, το παγγύρ’ γένουντανι τσ’ 8 τ’ Μαϊού. Αλλά φόντι ανακατεύκανι ούλοι με τουν καπνό, δε βουλεύουντανι για γλέντια, ότ' ήτανι νυχτόημιρα στου χουράφι, άντρις-γ’ναίκις, μ’κροί-τρανοί…΄Εβαλανι, τότι μαθές, οι προυϊσστοί τουν παπά, να κάμ’ συφουνία με τουν Άγιου, να γένιτι του παγγύρ’ τσ’ 26 Σεπτέμβρ’, π’ τέλευαν οι δ’λειές τ’ καπνού…Απ’ ότ’ φαίνιτι ου Άγιους συφών’σι… Τότις, π’ λες,μαζί μι τα βιουλιά κι τα νταούλια, σζ' άκρ’ τ’ παζαριού, λίγου ξώμακρα, γένουντανι κι η ζουουπανήγυρ’ κι π’λιόντανι κι αγουράζουντανι πράματα, άλουγα και γαϊδουρομούλαρα κι άλλα ζουντανά κι έκανανι οι τζαμπάζ’δ’ς, οι ζουέμπουρ’ να πούμι, κ’σές* δ’λειές. Τα ιπίλοιπα τα ξέρ’ς, μουλόγατα απού μαναχός…
διαβαστε περισσοτερα

Χρηματικό βοήθημα σε 1.300 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες

Ξεκινά το πρόγραμμα παροχής χρηματικού βοηθήματος σε 1.300 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, από το Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής από τις ενδιαφερόμενες γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας και το χρονικό διάστημα υποβολής είναι από 6/10/2017 έως και 6/11/2017. Προϋποθέσεις συμμετοχής είναι:
διαβαστε περισσοτερα

Πρόσκληση για συνεδρίαση του Ν.Π.Δ.Δ.’ Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου την Τετάρτη 29/09/2017 και ώρα 09.30.

διαβαστε περισσοτερα

Το αναπτυξιακό όραμα μέσα από τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις και την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο

«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επιτύχουμε την τοπική ανάπτυξη και να αναδείξουμε ένα άλλο όραμα για την περιοχή μας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας , εισηγούμενος  στο Περιφερειακό Συμβούλιο ,-που συνεδρίασε σήμερα- το θέμα των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων  (ΟΧΕ) και της Βιώσιμης  Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ).
διαβαστε περισσοτερα

Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στη Βόνιτσα -Αστακό -Θέρμο.Κλείστε ραντεβού για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και την στήριξη του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου και του Δήμου Θέρμου, πραγματοποιούν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε γυναίκες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................