Μικρές και Μεγάλες ιστορίες λόγου (Ανθολόγιο ποίησης) Αφιέρωμα στο Γιάννη Γερογιάννη

Ο Γιάννης Γερογιάννης εργάζεται στην εκπαίδευση και ασχολείται με την ποίηση. Όπως ο ίδιος επισημαίνει: "Με παλιές φόρμες και φθαρμένα ίσως υλικά, προσπαθώ να ανακυκλώσω, σκέψη αρχέγονη για το περιβάλλον και τον άνθρωπο." 
Έργα του:  Ο «Μαραθώνιος δρόμος, δρόμος  Ειρήνης και πολιτισμού» «Αμαδρυάδα»  Ποιητική Συλλογή (2016)“Η Αμαδρυάδα και τα ιερά δάση της Ελλάδας” Κείμενα για το περιβάλλον.(2017)Έχει διακριθεί και τιμηθεί σε Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς. Ειδικότερα:
Δείτε εδώ 
διαβαστε περισσοτερα

Τιμητική εκδήλωση για το θρύλο της Ηπειρώτικης Παραδοσιακής μουσικής ΠΕΤΡΟ ΛΟΥΚΑ ΧΑΛΚΙΑ

διαβαστε περισσοτερα

«Άμα δεν έχτισες και δεν πάντρεψες δεν ξέρ’ς τίποτις»

Γράφει ο λαογράφος Χρήστος Τούμπουρος
«Όσα πιο πολλά σερκά»
Μπορεί σήμερα να το θεωρούμε απίστευτο, παράλογο και ίσως ψεύτικο. Είναι όμως αλήθεια. Στα αντρόγυνα «εκείνης της εποχής», τα τέκνα δεν είχαν την ίδια αξία! «Τα σερκά είναι πλούτος, τα θηλ’κά είναι γραμμάτιο». Κι ας μην κατσουφιάζ’ κάποιος. «Έχω τρία παιδιά και μια κουπέλα!» Κάτι τέτοιο θα άκουγε όποιος θα ρωτούσε τον πολύτεκνο πατέρα.
Και καλά να ήταν έτσι. Να ήταν και τα τέσσερα θηλ’κά; «Φωτιά στον κόρφο τ’ καθενός με τέτοια φαμπλιά!» «Κοπελόσπορος έπεσε στο σπίτ’». «Μας μάτιασε εκείν’ η παλιοβρώμα η γειτόν’σα, που να τ’ν φάει κακό σιρσεγγ’». Κι άλλα πολλά.
Το βάρος έπεφτε στη γυναίκα. «Πού μας έτ’χε το τυχερό μας». «Το σόι μας όλο γαλάρια έβγαζε. Μας ξακάμπ’σι αυτή η τσιουράπουκαι μας τόκλεισε το σπίτ’».
διαβαστε περισσοτερα

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 95η επέτειο από τη Μικρασιατική

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 95η επέτειο από τη Μικρασιατική καταστροφή που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου και ο Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Ν.Αιτ/νίας.Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Δίχτυ προστασίας των οικονομικά αδύνατων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη δημιουργία Κέντρων Κοινότητας

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της φτώχειας και της ενίσχυσης των οικονομικά αδύνατων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε στη δημιουργία 14 Κέντρων Κοινότητα, με στόχο άμεσα να φθάσουν τα 19 και να καλύψουν τους αντίστοιχους Δήμους  της Δυτικής Ελλάδας. «Στρατηγικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην εισήγησή του , κατά τη συνάντηση  αντιδημάρχων και εκπροσώπων των 19 Δήμων της Περιφέρειας με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για τα Κέντρα Κοινότητας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα του περιφερειακού Συμβουλίου. «Δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι όταν δίπλα μας υπάρχουν συνάνθρωποι που υποφέρουν», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας, απευθυνόμενος στους μετέχοντες. Ο Περιφερειάρχης  Δυτ. Ελλάδας στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα της  λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας στους 19 Δήμους της Περιφέρειας…
διαβαστε περισσοτερα

Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές Αγίου Κωνσταντίνου Φιλικός αγώνας την Κυριακή 24/9 /2017 με την γυναικεία ομάδα Μεσολόγγι 2008

Φιλικός αγώνας Κυριακή 24/9 και ώρα 17:30στο ΔΑΚ ΑγρινίουΠαλαίμαχοι ΑΕΚ Αγίου Κων/νου με την γυναικεία ομάδα Μεσολόγγι 2008. Πριν τον αγώνα θα γίνουν βραβεύσεις. 
Σας περιμένουμε όλους για να τιμήσουμε τα κορίτσια μας για την άνοδό τους στην Α' Εθνική!!!
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................