Το προξενιό: Tου Χρήστου Τούμπουρου*

Παλιά γάμος σήμαινε προξενιό...
«Τι μ’ τσαμπ’νάς πιδάκι μ’. Τι ειν’ αυτά π’ λες. Γάμο από έρωτα και τέτοια παρασάνταλα δεν είχαμαν εμείς. Μι ξύπνησαν μιαν αυγή και μού ‘παν. Θα πάρ’ς για άντρα τον Χρήστο, το παιδί τ’ μυλωνά. Πήρα τον Χρήστο, το παιδί τ’ μυλωνά. Τι να ‘κανα. Καλός βγήκε. Κι αν δεν έβγαινε καλός, τι θα ‘ κανα;»
διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Στην έξοδο του χωριού μας προς τη Λαγκάδα, ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού είχε φυτέψει εδώ και χρόνια καλλωπιστικά δένδρα , τα οποία ήδη μεγάλωσαν και αποτελούν ένα μικρό πάρκο , στο οποίο το καλοκαίρι που πέρασε τοποθετήθηκαν και παγκάκια. Μετά το τέλος του δενδροφυτευμένου χώρου , χωριανοί μας είχαν εναποθέσει από παλιά σωρούς από μπάζα Με πρωτοβουλία συγχωριανού μας απομακρύνθηκαν τα μπάζα και καθαρίστηκε ο χώρος , στον οποίο τοποθέτησε και εικόνισμα
Την επομένη ημέρα όμως , κάποιος άλλος άδειασε και πάλι σωρό από μπάζα δίπλα στο εικόνισμα (βλ. φωτογραφία) . Πρωταρχική υποχρέωση όλων μας είναι , να διατηρούμε, τόσο τους ιδιωτικούς , όσο και τους κοινόχρηστους χώρους καθαρούς .Και αν δεν μπορούμε με πρωτοβουλία μας να καθαρίζουμε τους κοινόχρηστους χώρους , τουλάχιστον να μην ρυπαίνουμε αυτούς που καθαρίζουν άλλοι .


διαβαστε περισσοτερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Κατούνας ''Αρχαία Μεδεώνα''. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

διαβαστε περισσοτερα

Τιμητική εκδήλωση-αφιέρωμα στον Πέτρο Λούκα Χαλκιά, διοργανώνουν η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου και ο Δήμος Περιστερίου τη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 20.00' στο Άλσος Περιστερίου.

H Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου και ο Δήμος Περιστερίου, αναγνωρίζοντας τη τεράστια προσφορά του στην ηπειρώτικη αλλά και τη δημοτική μουσική παράδοση, διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση-αφιέρωμα και βράβευση για το έργο του, τον Πέτρο Λούκα Χαλκιά,τη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 20.00' στο Άλσος Περιστερίου.

διαβαστε περισσοτερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ''ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ''Οι εγγραφές για τα τμήματα της νέας Χρονιάς ξεκινούν την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, 7-10 μ.μ.

Μυριάδες-ευλογημένες-στιγμές, με συγκίνηση και αγάπη για το αυθεντικό, στόλισαν μια υπέροχη διαδρομή 24 χρόνων. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε το δημιουργικό μας ταξίδι με σεβασμό στην παράδοση, σε κάθε τι αυθεντικό, ειλικρινές και υγιές.

-ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ για τα τμήματα της νέας Χρονιάς ξεκινούν την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, 7-10 μ.μ.
-ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.
-Το τμήμα παραστάσεων συνεχίζει κανονικά κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 9.15 μ.μ.

Τηλ.επικοινωνίας : 26410 58497
6946693321- 6970256564


Καλούμε παλιούς και νέους φίλους στην ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ, στην Αγίου Χριστοφόρου 42, Αγρίνιο.

Καλή αρχή! Καλή -νέα- χορευτική χρονιά!!!


ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!
διαβαστε περισσοτερα

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, στην ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ Ξηρομέρου, το βιβλίο του Νίκου Θ. Μήτση: «ΔΗΜΟΣ ΕΧΙΝΟΥ ιστορικές ιχνηλασίες στα 1821»

Πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, το βράδυ, στην ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ Ξηρομέρου, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Παπαδαταίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου,  η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Θ. Μήτση: «ΔΗΜΟΣ ΕΧΙΝΟΥ ιστορικές ιχνηλασίες στα 1821» που εξέδωσε για λογαριασμό της η Ομοσπονδία Πολιτιστικών     Συλλόγων   Ξηρομέρου [ Ο.Π.ΣΥ.Ξ ]
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................