Μπαμπίνη «Πώς το τρίβουν το πιπέρι»

Παραδεχτείτε το. Πόσες φορές δε σας έχει τύχει, περνώντας έξω από τον προαύλιο χώρο μιας εκκλησίας ή ενός μικρού ξωκλησιού από εκείνα που δεν τα πιάνει το μάτι, να κοντοσταθείτε για να βλέπετε  την τοπική κοινωνία σε… χορούς κυκλωτικούς  να χορεύετε «πώς το τρίβουν το πιπέρι»  τις πρώτες πρωινές .Αυτό έγινε  και στη Μπαμπίνη κλείνοντας την όμορφη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης στις 12 Αυγούστου 2017
διαβαστε περισσοτερα

ΑΓΡΙΝΙΟ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ 24-27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, το οποίο θα ξεκινήσει την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 με μια μεγάλη αποχαιρετιστήρια γιορτή στη λίμνη Τριχωνίδα.
διαβαστε περισσοτερα

Παρέδωσε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Α.Ε.ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ .Γιώργος Μασσαλής

Μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού  αγώνα μεταξύ νέων και παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Α.Ε.ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ που πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπαμπίνης στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων καλοκαίρι 2017.
 Ο ποδοσφαιριστής της ομάδος των παλαιμάχων Γιώργος Μασσαλής φανερά συγκινημένοςπαρέδωσε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και τη στολή στο νεώτερο Στράτο Ζαρκαδούλα καθώς αποσύρετε από την ενεργό δράση. 
 Ο Γιώργος υπήρξε ένας από τους κορυφαίους  ποδοσφαιριστές της ομάδας της Μπαμπίνης μεποδοσφαιρικόήθος αλλά και με σεβασμό πρός τους συμπαίχτες του μικρούς και μεγάλους .
 Θα στηρίζει την ομάδα των παλαιμάχων από άλλο πόστο .
Του ευχόμαστε να είναι πάντα υγιής και τον ευχαριστούμε για όσο προσέφερε στην ομάδα 






διαβαστε περισσοτερα

Παναγία Προυσιώτισσα: Η Αρχόντισσα της Ρούμελης

Η Μονή Προυσού είναι μοναστήρι του Νομού Ευρυτανίας. Βρίσκεται 31 χιλιόμετρα νότια του Καρπενησίου και 53 βορειοδυτικά του Αγρινίου, 2 χιλιόμετρα από το ομώνυμο χωριό, και αποτελεί πνευματικό και προσκυνηματικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής.  Είναι χτισμένη σε ένα τοπίο επιβλητικό, σε απόκρημνη, βραχώδη περιοχή μεταξύ των βουνών Χελιδόνα Καλιακούδακαι της οροσειράς του Παναιτωλικού, η οποία είναι κατάφυτη από έλατα. Η Ιερά Μονή Προυσού είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση τηςΘεοτόκουκαι πανηγυρίζει στις23 Αυγούστου (στην Απόδοση της Κοίμησης)
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................