Μπαμπίνη:Με θρησκευτική κατάνυξη και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πανηγυρίζει την Αγία Μεγαλομάρτυρα Παρασκευή

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θειου κηρύγματοςχοροστατούντος του ιερέως πατήρ Κων/νου Φλωρόπουλου και  πιστών στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

Μια εντυπωσιακή επίδειξη της τέχνης του TAEKWONDO στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΗΡΑΚΛΗ

κείμενο -foto: Χρήστος Μπόνης
Μια εντυπωσιακή επίδειξη της τέχνης του TAEKWONDO στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΗΡΑΚΛΗ από τους αθλητές των ομάδων που συμμετέχουν στο θερινό Camp στον Αστακό παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα .
διαβαστε περισσοτερα

''ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ'' ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΑΙΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΏΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2017

ΠΑΤΗΣΙΩΝ 5,  104 31 ΑΘΗΝΑ Τηλ. 6972660909 – 6944946873 e-mail: papadatounews@gmail.com


Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Κυριακή 6 Αυγούστου 2017. 2ος αγώνας δρόμου 1χλμ και 5 χλμ. (πλατεία Παπαδάτου – πλατεία Φυτειών – επιστροφή τερματισμός πλατεία Παπαδάτου). Ώρα 19:00. Μετά το πέρας του αγώνα θα προσφερθούν παραδοσιακέςπίτες και γλυκά που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του χωριού.
Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ «ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΠΑΜΠΙΝΗ 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Δευτέρα, 7 Αυγούστου Θέατρο σκιών «Ο Δίας», παράσταση με τον Καραγκιόζη στην άνω πλατεία. Ώρα έναρξης 20:30 Συνδιοργάνωση: ΝΠΔΔ Δήμου Ξηρομέρου Τρίτη, 8 Αυγούστου Ο θερινός κινηματογράφος ζωντανεύει στην άνω πλατεία της Μπαμπίνης!  Ώρα έναρξης 20:30 Τετάρτη, 9 Αυγούστου Τουρνουά ποδοσφαίρου και αθλητικές δραστηριότητες για μικρά και… μεγάλα παιδιά! Γήπεδο Μπαμπίνης, 18:00 Πέμπτη, 10 Αυγούστου Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα των Φυτειών και του πολιτιστικού συλλόγου Ματαράγκας στην άνω πλατεία.  Ώρα έναρξης 21:00 Συνδιοργάνωση: ΝΠΔΔ Δήμου Ξηρομέρου Παρασκευή, 11 Αυγούστου Μπαμπίνης γεύσεις! Παραδοσιακά γλυκά του Ξηρομέρου και όχι μόνο! Ώρα έναρξης 20:00 Γενική συνέλευση του συλλόγου μας στην άνω πλατεία Σάββατο, 12 Αυγούστου «Τραγικό Συμπόσιο», Παραδοσιακό γ
διαβαστε περισσοτερα

Κωνωπίνα συμβαίνει τώρα

Σήμερα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Κωνωπίνα Αιτωλοακαρνανιας! Είστε όλοι καλεσμένοι στο γιορτάσιο της Αγίας Παρασκευής, για να ζήσετε μοναδικές στιγμές κατάνυξις και πολιτισμού, απολαμβάνοντας πλούσια Ξηρομερίτικα εδέσματα, διασκεδάζοντας με φίλους, χορεύοντας μέχρι το πρωί!


foto:Κωνωπίνα Αιτωλοακαρνανιας
διαβαστε περισσοτερα

Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Θεοδ. Μήτση « ΔΗΜΟΣ ΕΧΙΝΟΥ ιστορικές ιχνηλασίες στα 1821»

Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Θεοδ. Μήτση
« ΔΗΜΟΣ ΕΧΙΝΟΥ ιστορικές ιχνηλασίες στα 1821»
 απ΄ τους οικισμούς και  τα χωριά του Ξηρομέρου :     Κατούνα , Λουτράκι , Αχυρά , Βούστρι , Μπόϊκον , Τρύφου ,  Αλεβρά ,Στεβενά , Κομποτή , Παλιόκαστρο ,  Αετός ,  Κωνωπίνα ,  Καλλίτσα ,   Άνινος , Παπαδάτου , Μαχαλάς , Γαρδί  & Μπαμπίνη
    που εξέδωσε πρόσφατα και για λογαριασμό της η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων   Ξηρομέρου [ Ο.Π.ΣΥ.Ξ ]
διαβαστε περισσοτερα

80 απίστευτες φωτογραφίες από την Ελλάδα του 1965 από τη συλλογή ενός περιπλανώμενου αμερικανού φοιτητή

Στα τέλη του 1999 ένας αρχειοθέτης του Πανεπιστημίου της Αριζόνα έκανε μία καταπληκτική ανακάλυψη στα αρχεία του πανεπιστημίου. Ανακάλυψε βαλίτσες γεμάτες Kodachrome διαφάνειες που κληροδοτήθηκαν στο πανεπιστήμιο μετά το θάνατο του φωτογράφου Charles W. Cushman - απόφοιτο του πανεπιστημίου- το 1972. Ο Charles W. Cushman ένας ταλαντούχος ερασιτέχνης φωτογράφος ξεκίνησε να φωτογραφίζει από την εποχή που ήταν φοιτητής και εργαζόταν στη εφημερίδα του πανεπιστημίου και δεν σταμάτησε ποτέ. Στη συλλογή του ανακαλύφθηκαν 14.500 διαφάνειες που καταγράφουν τον κόσμο των ΗΠΑ αλλά και άλλων χωρών.
Υπήρχε όμως και άλλο ένα στοιχείο, που μας αφορά. Στη συλλογή του βρέθηκαν εκατοντάδες σλάιντς από ένα ταξίδι του στην Ελλάδα του 1965, με όψεις της φύσης και των πόλεων που σήμερα έχουν αλλοιωθεί εντελώς. Οι φωτογραφίες δεν έχουν καλλιτεχνική αξία, είναι όμως καταπληκτικά ντοκουμέντα μιας ολόκληρης εποχής.
Επιλέγουμε τις σημαντικότερες.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................