Η ΠΑΝΕΦΟΡΦΗ ....ΒΕΛΑ

Τα παλιά χρόνια, όταν δεν υπήρχε δρόμος, η πρόσβαση σε αυτή την περιοχή γίνονταν απο μονοπάτια από το χωριό διαμέσου Μερατζούλας με τα πόδια ή με άλογα και γαϊδουράκια.

διαβαστε περισσοτερα

Παραδοσιακό γλέντι από τους Ηπειρώτες Ηλιούπολης

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης κατάφερε να γεμίσει τον προαύλιο χώρο του 5ου Λυκείου την πρώτη ημέρα του 2ήμερου παραδοσιακού πανηγυριού που πραγματοποιεί. Με Αντώνη Κυρίτση και Νίκο Φιλιππίδη ήταν φυσικό το κέφι να φτάσει στα ύψη.
διαβαστε περισσοτερα

Τάε Κβον Ντο:Χρυσό μετάλλιο ο Ξηρομερίτης Κωνσταντίνος Καρακώστας..... Στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος...

Χρυσό μετάλλιο ο Ξηρομερίτης Κωνσταντίνος Καρακώσταςαθλητής του Α.Σ ΒΥΡΩΝΑ ,στη κατηγορία 45 κιλά παίδων ,στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Τάε Κβον Ντο Νοτίου Ελλάδος που διεξάγετε στη Χαλκίδα.
διαβαστε περισσοτερα

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Αγρινίου και Λευκάδας έκαναν αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού Αιτωλοακαρνανίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Αγρινίου και Λευκάδας έκαναν αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού Αιτωλοακαρνανίας την Παρασκευή 30/6 μετά από κάλεσμα   της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων του νομού ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και τις πολιτικές της ΕΕ που τους ξεκληρίζουν.Οι κινητοποιήσεις των αγροτών έγιναν στο πλαίσιο του δεκαήμερου δράσης που αποφασίστηκε στη τελευταία συνεδρίαση της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.
διαβαστε περισσοτερα

Ο Ιούλιος στην Ελληνική λαογραφία

Οι εποχιακές αλλαγές είχαν για τους αρχαίους τεράστια σημασία, ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση της γεωργίας αφού η σπορά, η συγκομιδή και οι άλλες γεωργικές ασχολίες εξαρτιόνταν από τις αλλαγές των εποχών. Λόγω των γεωργικών αυτών ασχολιών ο Ιούλιος ονομάζεται και Αλωνάρης ή Αλωνιστής αφού στον μήνα αυτό γίνεται το αλώνισμα των δημητριακών. 

διαβαστε περισσοτερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Καλοκαιρινή Γιορτή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Φυτειών με τίτλο «Φέτος ο τζίτζικας μας έβγαλε το λάδι».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι γονείς των παιδιών αλλά και κάτοικοι της περιοχής στην αίθουσα του Δημαρχείου Φυτειών. Συγκεκριμένα, η γιορτή περιελάμβανε θεατρικό, καλοκαιρινά τραγούδια από την χορωδία του Κ.Δ.Α.Π. και χορευτικά, τα οποία επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου, ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ-ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Το 2010 διακόπηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που υλοποιούνταν στην πρώην Δημοτική ενότητα της Αλυζίας, εξαιτίας των κακών χειρισμών  της  τότε Δημοτικής Αρχής.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................