Πρόγραμμα «Rur@l SMEs»: Συνάντηση για την επιχειρηματικότητα στον αγροτικό χώρο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συνάντηση των τοπικών εταίρων του ευρωπαϊκού έργου «Στρατηγικές για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) σε αγροτικές περιοχές» (Policies to develop entrepreneurship and innovative SMEs in rural areas) – Rur@l SMEs, του προγράμματος ΙNTERREG EUROPE, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.
διαβαστε περισσοτερα

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΝΑΣΤΡΟΝ(Σόλωνος101) 8:00μμ. Η παρουσίαση του βιβλίου ''Η ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΔΑΣΗ'' του συμπατριώτη μας Γιάννη Γερογιάννη

Η Αμαδρυάδα και τα ιερά δάση των Ελλήνων σας ξεναγούν στους μύθους και την Ιστορία μας Στη χώρα των δρυμών,και τις ομορφιές της ελληνικής φύσης. Το βιβλίο είναι -έγχρωμο με αρχειακό υλικό και 150 φωτογραφίες. Απευθύνεται σ’ όσους ξέρουν να σέβονται τη ζωή, τη δημιουργία τη φύση κι οραματίζονται ανάπτυξη στον τόπο με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον
Με τιμή Γερογιάννης Γιάννης


διαβαστε περισσοτερα

Νέους καρπούς αποδίδει η συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. για τη θερινή τουριστική κινητικότητα – Επεκτείνεται η 10ωρη εκπτωτική κάρτα για το Σαββατοκύριακο

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει ως υψηλή προτεραιότητα την προστασία και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, σε κάθε έκφανσή της, πολύ περισσότερο μάλιστα εν μέσω μιας πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, κάτι που δεν μας αφήνει αμέτοχους. Έτσι συνεχίζοντας την πολύ καλή μας συνεργασία με την ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., η 10ωρη εκπτωτική κάρτα για το Σαββατοκύριακο ενεργοποιείται δύο εβδομάδες νωρίτερα απ’ ότι γίνεται κάθε χρονιά».
διαβαστε περισσοτερα

Ιόνια Οδός: Στην κυκλοφορία αύριο το Αντίρριο-Κλόκοβα

Αύριο θα δοθεί στην κυκλοφορία ακόμα ένα τμήμα της Ιόνιας Οδού. Το τμήμα Αντίρριο-Κλόκοβα ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά και αύριο, χωρίς "κορδέλα" θα δοθεί προς χρήση στους οδηγούς. Αυτό σημαίνει χωρίς επισήμους και κόσμο, μέσα στην ημέρα θα ενωθεί στη νότια πλευρά με την απόληξη της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και στη βόρεια πλευρά με την είσοδο της Σήραγγας Κλόκοβας.
διαβαστε περισσοτερα

Στρατηγικό Σχέδιο ανάπτυξης Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών

Στρατηγικό Σχέδιο ανάπτυξης Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Μεγάλες προοπτικές για την ανάπτυξη του κλάδου των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Τι προβλέπει το στρατηγικό σχέδιο.

Ελληνικές ποικιλίες αρωματικών φυτών, όπως το τσάι βουνού, η ρίγανη, το φασκόμηλο και το χαμομήλι, προτείνονται από το «Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης για την καλλιέργεια, επεξεργασία και εμπορία των Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα», οι βασικές αρχές του οποίου παρουσιάστηκαν από  τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου. Στη σχετική του ομιλία, ενόψει και της διαβούλευσης του στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών ο υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Κυριακή 18 Ιουνίου Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗ ΝΗΣΣΑ ΜΕΔΕΩΝΟΣ-ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

katounanews
διαβαστε περισσοτερα

Ολοκληρώθηκε για φέτος το πρόγραμμα εξετάσεων οπτομετρίας σε παιδιά Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Δεκάδες παιδιά εξετάστηκαν για την όρασή τους σε διάφορες περιοχές και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, στο πλαίσιο των δράσεων που κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βάσει του ετήσιου σχεδίου πρόληψης, ενημέρωσης και προαγωγής της Υγείας των πολιτών.

διαβαστε περισσοτερα

έν Μπαμπίνη διαβάζετε παντού

"ΕΝ ΜΠΑΜΠΙΝΗ" διαβάζετε ευχάριστα απόσυγχωριανούς  και φίλουςτην περιμένουν με λαχτάρα για να μάθουν τα νέα του χωριού μας και γενικά τις περιοχής του Ξηρομέρου( ιδιαίτερα οι συγχωριανοί μας που βρίσκονται μακριά από το χωριό μας). 

 Εκδίδεται με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης"ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ"

διαβαστε περισσοτερα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Μονή Αγίου Δημητρίου: η Μονή βρίσκεται νοτιοδυτικά της Παλαίρου, αριστερά του δρόμου προς το Μύτικα, σε περίβλεπτη θέση στη βραχώδη πλαγιά του όρους Σέρεκας. Η θέα από τη μονή προς τα δυτικά φτάνει μέχρι τα βουνά της Λευκάδας και το Ιόνιο πέλαγος. Βόρεια επικοινωνούσε με μονοπάτι με την Πάλαιρο (3 χιλ.) και νότια με το Μύτικα (10 χιλ. περ.). 
διαβαστε περισσοτερα

Η Τριχωνίδα σήμερα: .Με το φακό του Γιάννη Γιαννακόπουλου

Απίστευτα όμορφη η λίμνη Τριχωνίδα μέσα από τις φωτογραφίες του Γιάννη Γιαννακόπουλου
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................