Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Εξετάζουμε για πιθανά προβλήματα όρασης τα παιδιά μας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του «Ετήσιου Σχεδίου δράσης πρόληψης, ενημέρωσης και προαγωγής υγείας των πολιτών  της ΠΔΕ για το  2017» οργανώνει μία κοινή δράση σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
διαβαστε περισσοτερα

Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών (crowdhackathon) για έξυπνες πόλεις

Στις 12 - 14 Μαΐου 2017 διοργανώνεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) το πρώτο crowdhackathon με θέμα τις έξυπνες πόλεις #smartcity. Το ΚΕΔΕ crowdhackathon #smartcity είναι ένας Τριήμερος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν με τη βοήθεια έμπειρων μεντόρων πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Στον μαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν νέοι, προγραμματιστές, στελέχη δήμων, φοιτητές, μαθητές, στελέχη επιχειρήσεων, startuppers και γενικότερα όποιος έχει κάποια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση και ενδιαφέρεσαι να την αναπτύξεις και να την παρουσιάσεις σε ολοκληρωμένη πιλοτική εφαρμογή. Μπορούν να πάρουν μέρος ομάδες ή μεμονεωμένοι διαγωνιζόμενοι οι οποίοι με τη διαδικασία matching θα βρουν εκεί την ομάδα τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεπτείτε το επ…
διαβαστε περισσοτερα

3η Αγωνιστική play off A.O ΦΛΟΓΑ-ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΑΣ

Την Κυριακή 07/05/17 & ώρα 17:00   στο γήπεδο ΚΑΡΑΠΑΠΑ 3η αγωνιστική play off για την άνοδο στη Γ' Εθνική κατηγορία....Α.Ο.ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ-ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΑΣ.
διαβαστε περισσοτερα

Γιορτάστηκε με λαμπρότητα ο Άγιος Εφραίμ στην Παπαδάτου Ξηρομέρου.

Χθες Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 παραμονή της εορτής του Αγίου Εφραίμ, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 ο όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου, αλλά και από πιο μακρινές περιοχές του Νομού, προσήλθαν να προσκυνήσουν και να ζητήσουν την βοήθεια του Αγίου. Το πανέμορφο ξωκλήσι κτίστηκε από τον Κων/νο Σάββα και τη σύζυγό του Παρασκευή (Βιβή) Δημητρουλή και ανήκει στον Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Παπαδάτου Ξηρομέρου. Και του Χρόνου. Βοήθειά μας.


Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Οι μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, θέλουν, μπορούν και Ανακυκλώνουν

«Το πέταγμα των φτερών μιας πεταλούδας στην Ασία μπορεί να δημιουργήσει τυφώνα στη Β. Αμερική» είναι το βιωματικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή, από εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου μας. Κοντά μας ήταν η υπεύθυνη του ΚΠΕ Μεσολογγίου, κ. Όλγα Γιαννακογεώργου, που μαζί με τους μαθητές μας μετέτρεψαν απλά υλικά, τα οποία χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, σε χρήσιμα εργαλεία για την εκπαιδευτική διαδικασία.
διαβαστε περισσοτερα

Γνωρίζοντας το Ξηρόμερο-Βούστρι σήμερα(foto Γιάννης Γιαννακόπουλος)

Το παλαιό χωριό Βούστρι ήταν χτισμένο στους πρόποδες του Περγαντί 13 χιλ. βορειοδυτικά της Κατούνας και παλαιότερα γραφόταν και Μπούστρι (μέχρι το 1928, ΦΕΚ 261 Α΄/ Β.Δ. 31-8- 1912). Το έδαφος του χωριού είναι κυρίως ορεινό με υψόμετρο πάνω από 600 μ. και για αυτό είχε πλούσια κτηνοτροφία.

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................