ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Οδηγίες για την αποτροπή πυρκαγιάς μέσα σε κατοικημένες περιοχές κατά την αντιπυρική περίοδο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Για την αποτροπή πυρκαγιάς μέσα σε κατοικημένες περιοχές κατά την αντιπυρική περίοδο η οποία διαρκεί από την 1η Μαΐου 2017 μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2017, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες , νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός των οικισμών και σε απόσταση 100 μέτρων από αυτούς , όπως προβούν στην αποψίλωση - καθαρισμό των οικοπέδων και των πρανών τους , από χόρτα, κλαδιά κλπ καθώς και απομάκρυνσης όλων των υλικών που θα συλλεχθούν το συντομότερο δυνατόν. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο Δήμος υποχρεούται να προχωρήσει στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό των εκτάσεων με επιβολή προστίμου στους ιδιοκτήτες πενήντα (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο και παράλληλη υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα. Περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας σε αυτό το θέμα διότι μας αφορά όλους .
Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

΄΄ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ΄΄1η του Μάη

Γράφει: O ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ          O ''ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ''
1η  του Μάη  και υπάρχει μεγάλη ανάγκη να ακουστεί  για μια ακόμη φορά το διαχρονικό της μήνυμα.   Υπάρχει ανάγκη επιτέλους να το ακούσουν  αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες του λαού μας  με τις πολιτικές τους.
διαβαστε περισσοτερα

Στηρίζει και φέτος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τη 2η Διεθνή Έκθεση για τον Ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό «Nostos»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει για μία ακόμη χρονιά τη 2η Διεθνή Έκθεση για τον Ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό «Nostos» που θα υλοποιηθεί 13-16 Οκτωβρίου 2017 στην πόλη της Ναυπάκτου.
διαβαστε περισσοτερα

Πρωτομαγιά .Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων στο δάσος της Φολόης!

Στην καρδιά του δρυοδάσους της Φολόης,  στο χωριό Κούμανη της ορεινής Ηλείας, πραγματοποίησαν την πρωτομαγιάτικη συνεδρίασή τους τα μέλη της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτ. Ελλάδας των Οικολόγων Πράσινων.
διαβαστε περισσοτερα

O Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος"ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ" & ο Σύλλογος ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ στη γιορτή του Άγιου Ταξιάρχη

Δύο Κυριακές μετά το Πάσχα, την Κυριακή των Μυροφόρων γιορτάζει ο Άγιος Ταξιάρχης προστάτης και πολιούχος του Μανταμάδου Μυτιλήνης, που θεωρείται όμως και προστάτης ολόκληρου του νησιού της Λέσβου.
διαβαστε περισσοτερα

Εγγραφές από σήμερα και μέχρι τις 19 Μαΐου στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας.

Τα νηπιαγωγεία δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων, με τους γονείς και τους κηδεμόνες να μην χρειάζεται να προσκομίσουν πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών, αφού αυτά αναζητούνται από τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου από το Πληροφοριακό σύστημα «myschool». Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η προσκόμιση του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού καθώς επίσης και του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

Να θυμίσουμε ότι όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δύναται να λειτουργήσουν με ολοήμερο πρόγραμμα.

 dikaiologitika news
διαβαστε περισσοτερα

Ο Άγιος Γεώργιος Πόρτας Μπαμπίνης(VIDEO Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Η ιστορική μονή του Αγίου Γεωργίου Μπαμπίνης, γνωστή και ως μονή Πόρτας Μπαμπίνης είναι χτισμένη στη νοτιοδυτική πλευρά της αρχαίας πόλης των Φοιτιών. Η μονή και το υπέροχο μεταβυζαντινό καθολικό της έχουν αξιόλογη ιστορία που κατά πάσα πιθανότητα αρχίζει στην ύστερη βυζαντινή εποχή.
Ευχαριστούμε τον Ανδρέα Κουτσοθανάση για την πολύτιμη  συνεργασία που είχε σαν σκοπό την προβολή και ανάδειξη του  τόπου μας...Μπαμπίνη ΙΝ
διαβαστε περισσοτερα

ΑΓΡΙΝΙΟ: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Μπάμπη Τσελεπή: «Η ενοχή της Αθωότητας… 2.329 μέρες σκοτάδι»

ΑΓΡΙΝΙΟ: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Μπάμπη Τσελεπή: «Η ενοχή της Αθωότητας… 2.329 μέρες σκοτάδι»
Για δύο περίπου ώρες ζωντάνεψαν μνήμες από την αντίσταση κατά της Χούντας, το βράδυ Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδος), όπου η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνηςπαρουσίασαν το αυτοβιογραφικό βιβλίο τουΜπάμπη Τσελεπή από τον Πρόδρομο Ξηρομέρου, ο οποίος φοίτησε στο Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου: «Η ενοχή της Αθωότητας… 2.329 μέρες σκοτάδι».
Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................