Ευχές του Παναγιώτη Κατσούλη

διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη παρακολουθώντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΕΚ

διαβαστε περισσοτερα

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα για το Πάσχα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στο μήνυμά του για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα σημειώνει: «Για τον καθένα μας ξεχωριστά, αλλά και για όλους μαζί το Πάσχα έχει πολλαπλούς συμβολισμούς και σηματοδοτεί μια περίοδο περισυλλογής, μια ευκαιρία να σκεφθούμε τους στόχους που έχουμε θέσει.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ :Μεγάλη Πέμπτη, Σήμερον κρεμάται επί ξύλου

Με κατάνυξη και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια στοιχίστηκαν οι Μπαμπινιώτες του χωριού και της διασποράς στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από όπου παρακολούθησαν τα πάθη του Κυρίου χοροστατούντος του ιερέως Κων/νου Φλωρόπουλου.
διαβαστε περισσοτερα

Tό έθιμο του«κάψιμο του Ιούδα» στην Μπαμπίνη

Από νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης οι νέοι του χωριού τηςΜπαμπίνης Ξηρομέρου, μάζεψαν μεγάλεςστοίβες απόφρύγανα και ξερά κλαδιά, κάνοντας ένα μεγάλο σωρό στο προαύλιο του σχολείου μας. Στο 6ο ευαγγέλιο οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα και από το το ιερό βγάζουν τον εσταυρωμένο, εκείνη την ώρα γινόταν καιτο κάψιμο του Ιούδα. Τ0 έθιμο αυτό στο χωριό μας  κρατάει μέχρι και στις μέρες μας
διαβαστε περισσοτερα

Τέλος στη συγκέντρωση των χάρτινων αποδείξεων

Τέλος στη συγκέντρωση των χάρτινων αποδείξεωνΑπόφαση που αφορά τη χρήση του πλαστικού χρήματος και το αφορολόγητο υπέγραψε σήμερα ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής. Η συγκεκριμένη απόφαση βάζει τέλος στη συγκέντρωση χάρτινων αποδείξεων, καθώς θα μπορούν πλέον να επικαλούνται τα μηνιαία statement των τραπεζών για τις χρεωστικές ή τις πιστωτικές τους κάρτες και τις λοιπές πληρωμές του μέσω των τραπεζικών τους λογαριασμών, για να θωρακίσουν την έκπτωση φόρου.
Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης

Το Φως της Ανάστασης να φωτίζει τις ζωές όλων σας και να σας χαρίζει υγεία, οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματική προκοπή. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
το
                                      Δ/Σ
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από τον Ορέστη Καρελάκη (Μαχαιρά)

διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΕΣ Συμπατριωτών μας

διαβαστε περισσοτερα

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ: Τα κόκκινα αυγά

Γράφει η Μαρία Ν. Αγγέλη,  Δρ. Κοινωνικής Λαογραφίας
Ανάστασ’ είναι σήμερα! Παιδιά, γυναίκες, γέροι Κόκκινο αυγό στην τσέπη τους, χρυσό κερί στο χέρι… Κ. Βάρναλης
Το αυγό συνδέθηκε με τον κύκλο της ζωής και χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο σε πολλές θρησκείες. Αργότερα, η χρήση του ως συμβόλου πέρασε και στη χριστιανική θρησκεία. Συνδέθηκε με το Πάσχα και την Ανάσταση. Προέλευση του εθίμου:Για την προέλευση του εθίμου των κόκκινων αυγών υπάρχουν διάφορες παραδόσεις. Μια παράδοση αναφέρει: τη στιγμή που οι Εβραίοι φώναζαν «το αίμα αυτού(του Χριστού) εφ’ ημάς και επί τα τέκνα ημών» [=το αίμα του Χριστού να πέσει πάνω μας και πάνω στα παιδιά μας!], τότε στα σπίτια τους όλα τα τρόφιμα που είχαν για το Πάσχα βάφτηκαν κόκκινα. Και τ’ αυγά φυσικά. Για ενθύμηση αυτού του θαύματος οι χριστιανοί από τότε τα πασχαλιάτικα αυγά τα βάφουν κόκκινα.

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................