''sugar Mama'' ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Απολαύστε και το φετινό Πάσχα σπιτικές γεύσης , χειροποίητα γλυκά με άριστη ποιότητα των υλικών από την συγχωριανή μας Αρετή Κολώνια. ''sugar Mama'' στου Ζωγράφου.

διαβαστε περισσοτερα

ΤΥΡΙ: Άρμεγμα και τυροκόμισμα στη στρούγκα

Στη μνήμη του τσέλιγκα πατέρα μου: Νίκου Αγγέλη




Γράφει η Μαρία Ν. Αγγέλη, δρ. Κοινωνικής Λαογραφίας





«τ’ αρμέξανε τα πρόβατα, τ’ αρμέξανε τα γίδια, βλάχα μ’ με τα στολίδια… Το πήξανε και το τυρί, σε μια παλιοκαρδάρα, παλιά μου φιλενάδα…»            Δημοτικό τραγούδι
διαβαστε περισσοτερα

Ιόνια Οδός: Εγκαινιάζεται το τμήμα Κλόκοβα-Κεφαλόβρυσο την Μεγάλη Τετάρτη

Ο κύβος ερρίφθη και για την Ιόνια Οδό. Την Μεγάλη Τετάρτη το μεσημέρι στις 14:30 σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και του παραχωρησιούχου "Νέα Οδός" θα δοθεί στην κυκλοφορία η Σήραγγα Κλόκοβας, η μεγαλύτερη στην Ιόνια Οδό με μήκος 3 χλμ. και το τμήμα μέχρι το Κεφαλόβρυσο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com θα γίνει σε σχετικά "στενό κύκλο" καθώς πρόκειται για τμηματική παράδοση και όχι όλου του αυτοκινητόδρομου.
διαβαστε περισσοτερα

Μοναστηράκι, Βόνιτσα και πηγές Κορπής( foto Άρης Τόλης)

Φωτογραφικό υλικό από το Ξηρόμερο (Μοναστηράκι,ΠηγέςΚορπής ,Βόνιτσα) μας έστειλε ο συμπατριώτης μας Άρης Τόλιος και μαζί τις ευχές του για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑσε όλους
διαβαστε περισσοτερα

Αστακός:Κλειστός για τα αυτοκίνητα ο χώρος της παραλίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Αστακός , 11.04.2017 ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Γίνεται γνωστό προς όλους του πολίτες της πόλης του Αστακού, ότι από σήμερα Μ. Τρίτη 11/4 μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα 18/4 ο χώρος της παραλίας θα παραμείνει κλειστός για τα αυτοκίνητα.
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα Αστακού, στα τηλέφωνα 2646022436 και 2646041206 αντίστοιχα, καθώς επίσης και με τον κ. Λιβάνη στο 6974355185.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
Ο ANTIΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
διαβαστε περισσοτερα

Σε λειτουργία η Ολυμπία Οδός, αυτοκινητόδρομος πλέον από Ελευσίνα μέχρι Πάτρα

Εγκαινιάστηκε πριν από λίγο στην περιοχή της Παναγοπούλας από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο αυτοκινητόδρομος Ολυμπία Οδός, δίνοντας τέλος σε μία περίοδο έργων που κράτησε για 8,5 (εφιαλτικά κατά πολλούς) χρόνια.
διαβαστε περισσοτερα

Στο Αγρίνιο η Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα

Οι άξονες λειτουργίας της Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας Ευστράτιου Ζαφείρη. Θέμα της ημερίδας ήταν «Βελτίωση περιβαλλοντικής και ενεργειακής απόδοσης μεταποιητικών μονάδων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα» και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
διαβαστε περισσοτερα

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

διαβαστε περισσοτερα

ΘΥΜΗΣΕΣ ΚΑΠΝΟΥ…..ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΑΦΙΩΝ

Κοντά στις διακοπές τουΠάσχαπερίπου, ξεκινούσε τοφύτεματουκαπνού. Κάθε πρωί όλη η οικογένεια ήταν στοπόδι. Και εμείς τα παιδιά από κοντά. Τα πιο μεγάλα βοηθούσαν στο βγάλσιμο τουφυντανιούαπό τιςβραγιές,τα κρύα πρωινά. Ύστερα αφού γεμίζαμε τακασόνιαή τιςκαλάθεςμε τοφυντάνι,παίρναμε μαζί μας τα απαραίτητα και κινούσαμε όλοι μαζί για το χωράφι.
διαβαστε περισσοτερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗ(του Άρη Μπιτσώρη) Πήγα σε μέρος μακρινό στη χώρα Κούλι-Κούλι που λένε κρέας το ψωμί και το ψωμί μαρούλι.
Εκεί μέσα στο όνειρο αντάμωσα και πάλι ένα κοάλα γκριζωπό το λέγαν Κάλι-Κάλι.
Δείτεεδώ
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από το Δημοτικό Σχολείο Μπαμπίνης

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................