H A.E.Κ.AΓΙΟΥ ΚΩΝ.ΝΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ τιμά την Εθνική Επέτειο 1821 : κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων (φωτo)

Η Α.Ε.Κ.ΑΓ ΚΩΝ/ΝΟΥ τίμησε την Εθνική Επέτειο του 1821 με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων .Ο Κώστας Μασαλής από τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές & αντιπρόεδρος του συλλόγου καθώς και ο Ροδίτης Αρτέμιος γενικός αρχηγός της ομάδος του Αγ.Κων/νου
διαβαστε περισσοτερα

ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Του Βασίλη» - Παρωδίες μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου

Επιμέλεια: Μαρία Ν. Αγγέλη
«Του Βασίλη» ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Παρωδίες μαθητών  του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου Θεόδωρος Βρυζάκης, Πολεμική σκηνή (λεπτομέρεια)
διαβαστε περισσοτερα

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΝ – ΕΘΝΙΚΟΝ – ΤΡΑΓΙΚΟΝ

. μεγάλη μέρα έρχεται… ιστορική!
Και τι δεν έγινε στις 25 Μαρτίου του 1940. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ο Βουλγαροκτόνος είπε το «όχι» στον Παλαιών Πατρών Γερμανό, και τότε οι Γερμανοί μας επιτέθηκαν στο Αλβανικό έπος όπου ο Οδυσσεύς Ανδρούτσος με τα 300 παλικάρια του τους έτρεψε εις άτακτον φυγήν κραυγάζων «ή ταν ή μ’απατάς».
διαβαστε περισσοτερα

Ο Βασίλης Κολοβός τραγουδά το δημοτικό τραγούδι ''Γ.Καραϊσκακης''

Ο Συμπατριώτης μας Βασίλης Κολοβός τραγουδά το δημοτικό τραγούδι που αναφέρετε στον σταυραετό της Ρούμελης ,ήρωα της Επανάστασης του 1821 Γεώργιο Καραΐσκάκη (όταν λαβώθηκε) .Στο κλαρίνο ο Χρήστος Οικονόμου .
Από την εκδήλωση ''Σεργιάνι στη παράδοση '' της Ο.Π.ΣΥ.Ξ 2016 video:Μπαμπίνη ΙΝ

διαβαστε περισσοτερα

Επετειακή εκδήλωση την 25η Μαρτίου στην Κατούνα «7o Προσκλητήριο Ηρώων της περιοχής μας »

Σε τούτον εδώ τον Ιερό χώρο, τούτητην Ιερή μέρα, για 7η φορά διοργανώνεται  φέτος το προσκλητήριο ηρώων, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους αφανείς ήρωες της δικής μας γης που την  πότισαν με το αίμα τους, ορμώμενοι από τον πόθο για μια λεύτερη πατρίδα. 
διαβαστε περισσοτερα

Ονόματα για Πρόβατα – Γίδια..!!!

Γράφει ο Αθανάσιος Δημ. Στράτης Εξ Ελαίας Θεσπρωτικού Πρεβέζης
Ήπειρος. Μια περιοχή ως επί το πλείστον κτηνοτροφική. Μια περιοχή που από τα αρχαία χρόνια οι κάτοικοί της ζούσαν εκτρέφοντας μικρά ή μεγάλα κοπάδια από πρόβατα και γίδια. Στο παρακάτω κείμενο θα ασχοληθούμε με τα ονόματα που οι ιδιοκτήτες έδιναν στα ζώα τους για να τα ξεχωρίζουν. Μη κοιτάτε σήμερα που τα περισσότερα έχουν ίδια φάτσα, είναι μία ράτσα, έχουν διαφορετικό μόνο τον αριθμό στο σκουλαρίκι του αφτιού τους. Παλαιότερα ο τσοπάνος έδινε τα δικά του ονόματα στα ζώα του, να τα ξεχωρίζει ο ίδιος, να τα δείχνει στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, να τα αναφέρει σε συζητήσεις με τους άλλους κοπαδιαραίους. Θα καταγραφούν ονόματα που τους έδιναν για να τα ξεχωρίζουν με βάση το χρώμα των μαλλιών, την ηλικία, το σημάδεμα.


διαβαστε περισσοτερα

H google τιμά την ελληνική επανάσταση

Στα γαλανόλευκα έχει «ντυθεί» εδώ και λίγη ώρα η κεντρική σελίδα της google. Η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης τιμά την εθνική επέτειο βάζοντας μια ελληνική σημαία να κυματίζει ενώ και τα γράμματα που σχηματίζουν το όνομά της έχουν γίνει μπλε σε λευκό φόντο.

newsbeast.gr
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπινιώτες πεσόντες κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821

Από το χρονικό του Τζούβαλη Σας παραθέτουμε αποσπάσματα σε νεοελληνική έκδοση από το χρονικό του Τζούβαλη που αναφέρονται κυρίως σε πεσόντες Μπαμπινιώτες κατά την Επανάσταση του 1821. Το χρονικό εκδόθηκε για πρώτη φορά από το ''Παρόν τηςΕπαρχείας'' του Γ.Δ.Παπαδημητρίου το 1963 ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΤΟ 1821

διαβαστε περισσοτερα

Εξαιρετική παράσταση από τη ... θεατρική ομάδα μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Φυτειών στο 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου. Στο ΔΗΠΕΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (foto) Γιάννης Γιαννακόπουλος

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, στα πλαίσια του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου,  η θεατρική παράσταση ''Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων"από τη θεατρική  ομάδα μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Φυτειών  υπό την καθοδήγηση των καθηγητών κ. Βλαχοπάνου Ευσταθία, Βλάχου Ευαγγελία.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................