Ξηρομερίτες Αγωνιστές:Απόσπασμα από τα ''Μεσολογγίτικα Χρονικά''. Του Αριστείδη Ξ. Καβάγια

Δημοσίευμα στα ''Μεσολογγίτικα Χρονικά'' 7 Μαΐου 2011 του αείμνηστου εκπαιδευτικού ,Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Μεσολογγίου (υπεύθυνου στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου) Αριστείδη Ξ.Καβάγια.Για τους ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ που πήραν μέρος στους Αγώνες του Μεσολογγίου
διαβαστε περισσοτερα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 – Στην Πάτρα ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του Ελληνικού Έθνους σε όλη την ιστορική διαδρομή του. Είναι ημέρα μνήμης, τιμής  και  ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς αγωνιστές, στην ηρωική  γενιά  του 1821, η οποία οδήγησε στην Ελευθερία του σκλαβωμένου Ελληνισμού.

διαβαστε περισσοτερα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του Νίκου Μωραΐτη για το Μουσείο Θυρρείου που συνεχίζει να παραμένει κλειστό

διαβαστε περισσοτερα

Παπαστράτος: Μετά από 86 χρόνια σταματάει την παραγωγή τσιγάρων στην Ελλάδα

Τέλος εποχής για μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της χώρας όπως την γνωρίζαμε. Ποια είναι η επόμενη ημέρα για την Παπαστράτος

διαβαστε περισσοτερα

Κόμβος Κουβαρά – Την ερχόμενη εβδομάδα σε πλήρη λειτουργία

Συνεχίζονται οι εργασίες στον Κόμβο Κουβαρά ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να δοθεί στην κυκλοφορία και το τμήμα εξόδου της Ιονίας Οδού προς τον κόμβο. Το τμήμα εισόδου δόθηκε στην κυκλοφορία την Παρασκευή 17 Μαρτίου. Έντονες εργασίες επίσης πραγματοποιούνται και στον κόμβο Αμβρακίας. Με την πλήρη λειτουργικότητα των κόμβων αναμένεται να αποσυμφορηθεί πλήρως η πόλη της Αμφιλοχία από τα βαριά οχήματα που ακόμη διασχίζουν το κέντρο της πόλης.
διαβαστε περισσοτερα

Στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» βρέθηκε, χθες Τετάρτη, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά, για την έναρξη της σπουδαίας διήμερης δράσης για την οδική ασφάλεια με τίτλο «Pit-Stop στη Γέφυρα».

Στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» βρέθηκε, χθες Τετάρτη, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης κ. Δημήτρη Δριβίλα και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας της Π.Δ.Ε., κ. Γιώργο Τσόγκα, για την έναρξη της σπουδαίας διήμερης δράσης για την οδική ασφάλεια με τίτλο «Pit-Stop στη Γέφυρα».
διαβαστε περισσοτερα

Προς μια πιο αποτελεσματική τοπική διακυβέρνηση

Του Βασίλη Φ. Φωτάκη (*) Έχει ανοίξει για τα καλά πλέον η συζήτηση για τις επικείμενες αλλαγές στην διοικητική δομή της χώρας και δη αυτών της τοπικής αυτοδιοίκησης.Την συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος της Βουλής κάνοντας λόγο για  "ευρύτερες αλλαγές" στο χωροταξικό του Καλλικράτη ενώ  στη συνέχεια τη σκυτάλη έλαβε το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής.
διαβαστε περισσοτερα

Λαογραφικός-Πολιτιστικός Όμιλος Αγρινίου «Συντροφιά με την Παράδοση»Αύριο Παρασκευή 24 Μαρτίου το Παραδοσιακό γλέντι

Ο Λαογραφικός-Πολιτιστικός Όμιλος Αγρινίου«Συντροφιά με την Παράδοση» διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 (21:00) με την Αρετή Κετιμέ και την Δημοτική Ορχήστρα Sibeμορια. Το γλέντι θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα Amaro στο Αγρίνιο.

διαβαστε περισσοτερα

Εξαιρετική θεατρική παράσταση του Γυμνασίου Βόνιτσας "Ζητείται Ψεύτης" ,

Από την θεατρική παράσταση του Γυμνασίου Βόνιτσας "Ζητείται Ψεύτης" , στα πλαίσια του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αγρίνιο.

FOTO: Γιάννης Γιαννακόπουλος

διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπινιώτες στον αγώνα του 1821:Αναγνώστης Χαροκόπος

Ο Αναγνώστης Χαροκόπος γεννήθηκε στη Μπαμπίνη γύρω στα 1760.Η οικογένειά του ήταν οικονομικά ευκατάστατη και καταγόταν από την Κεφαλλονιά , απ΄ όπου έφυγε για κάποιο λόγο και εγκαταστάθηκε στη Μπαμπίνη .Στην Κεφαλλονιά συναντιέται ακόμα το επώνυμο χαροκόπος .Ο Αναγνώστης σπούδασε στην Ιταλία και απέκτησε μεγάλη μόρφωση.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................